Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Töölön ala-asteen rehtorin virka tulee uudelleen valmisteltavaksi

Jaa

Kasvatus- ja koulutuslautakunta kumosi tiistaina 23.1. perusopetusjohtajan 20.12.2017 § 33 tekemän Töölön ala-asteen rehtorin virkavalintaa koskevan päätöksen ja palautti asian uudelleen valmisteltavaksi.

Rehtorivalinta palautetaan uudelleen valmisteltavaksi, jolloin sekä valintaprosessi että ansiovertailu suoritetaan läpinäkyvämmin ja valinnan perustelut avataan sanallisesti siten, että vertailun lopputulos on selkeämmin myös ulkopuolisen henkilön havaittavissa.

11 henkilöä teki yhteisen oikaisuvaatimuksen virkavalinnasta. Hakijat vaativat, että perusopetusjohtajan päätös kumotaan. Hakijat perustelevat oikaisuvaatimustaan sillä, ettei perusopetusjohtaja ole osallistunut nyt valittavaksi esitetyn henkilön haastatteluihin ja jättänyt noudattamatta uuteen johtamisjärjestelmään sisältyvää osallisuusmallia ja valtuuston hyväksymää kaupunkistrategiaa. Tarkemmat perustelut selviävät lautakunnan liitteenä 1 olevasta oikaisuvaatimuksesta.

Lautakunnan päätöstiedote: https://www.hel.fi/helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/paatoksenteko/lautakunnat-ja-johtokunnat/kasvatus-ja-koulutus-paatostiedotteet&year=2018 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Liisa Pohjolainen, toimialajohtaja
puh. 09 310 86200
liisa.pohjolainen@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä #HelsinkiOppii ja #LastenHelsinki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme