HUS

Töölön sairaalan päivystysleikkaukset pahoin ruuhkautuneet

Jaa

Töölön sairaalassa päivystysleikkaukseen odottavien potilaiden hoito on viivästynyt merkittävästi. Tällä hetkellä noin 70 potilasta odottaa päivystykselliseen leikkaukseen pääsyä.

HUS esitti aamun suojelutyöneuvotteluissa yhden leikkaussalin avaamista jonon purkamiseksi. Neuvotteluissa annettiin vastaus, että Töölön sairaalan ei avata lisää leikkausaleja, vaan vähennetään yksi sali huomisesta aamuvuorosta alkaen. ”Tällä saliresurssilla pystymme leikkaamaan 10–15 potilasta päivässä. Viimeiset nyt jonossa olevat potilaat tullaan leikkaamaan reilusti yli viikon päästä, koska kaikkein kiireellisimmät potilaat on hoidettava välittömästi, jolloin muiden vammapotilaiden odotus jälleen pitenee”, sanoo toimialajohtaja Jarkko Pajarinen Tukielin- ja plastiikkakirurgian tulosyksiköstä. ”Olisi ollut todella tärkeää saada jono purettua ennen pääsiäistä, jolloin leikkaussaleja on avoinna vieläkin vähemmän. Odottaminen on potilaiden kannalta hyvin ikävää, mutta myös hoidon tulos voi vaarantua, sanoo Pajarinen.

”Tämän päivän neuvottelujen tuloksena joudumme huomenna sulkemaan tänään avattuja laboratorion näytteenottopisteitä. Peijaksen sairaalassa joudutaan perumaan huomiselta kaksi jo kertaalleen siirrettyä syöpäleikkausta”, kertoo hallintoylilääkäri Veli-Matti Ulander.

HUSin esitykset suojelutyöneuvotteluissa perustuvat lääketeellisten asiantuntijoiden arvioon välttämättömän päivystyksellisen ja kiireellisen hoidon henkilöstötarpeesta. Esitykset eivät ole kannanottoja lakko-oikeuteen tai palkkaratkaisuun, vaan ne perustuvat ainoastaan potilaiden päivystyksellisen ja kiireellisen hoidon turvaamiseen. HUS ei ole neuvotteluosapuoli työmarkkinasopimusneuvotteluissa.

Den svenska versionen av pressmeddelandet publiceras inom kort.

Lisätietoja medialle: 

HUSin mediapalvelun yhteystiedot 

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa noin 680 000 potilasta. HUSissa työskentelee lähes 27 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme