Avain

Topeliuksen elämäkerta keskittyy suurmiehen toimiin suomalaisen sivistyksen puolesta

Jaa

Timo Jantusen ja Eero Ojasen teos Zacharias Topelius - suomalaisten satusetä on tuore näkemys kirjallisuuden merkkihenkilön tuotannosta ja elämästä. Topeliuksen edellinen elämäkerta ilmestyi yli 70 vuotta sitten.

kansi: Jantunen & Ojanen, Zacharias Topelius – suomalaisten satusetä
kansi: Jantunen & Ojanen, Zacharias Topelius – suomalaisten satusetä

Zacharias Topelius - suomalaisten satusetä -kirja on kokonaisesitys Topeliuksen toiminnasta suomalaisen sivistyksen nousun vuosisadalla. 

“Samalla haluamme tuoda esille sen, mikä Topeliuksessa mielestämme on juuri nyt erityisen huomionarvoista. Tällainen asia on ennen muuta hänen kasvatusajattelunsa ja siihen liittyvä käsitys lapsesta ja lapsen siveellisestä kasvusta. Topeliuksen lapsilähtöistä kasvatusajattelua ei juurikaan ole käsitelty kirjallisuudessamme”, toteavat Timo Jantunen ja Eero Ojanen kirjassaan. 

Zacharias Topelius (1818–1898) tunnetaan satusetänä, mutta hän oli paljon muutakin: runoilija, sanomalehtimies, professori ja yliopiston rehtori. Hän kirjoitti runoja, proosaa, näytelmiä, satuja, sekä erilaisia tietotekstejä. Erityisen tunnetuksi tuli romaani Välskärin kertomukset, jonka sukutarina punoutuu Ruotsin historiaan vuosisatojen ajan. Tärkeintä saattaa silti olla hänen työnsä lastenkirjailijana.

Topeliuksen kerronnalle on ominaista myönteisyys, luottamuksen ja optimismin vire. Tahto hyvään elää hänen kerronnassaan ja synnyttää lukijassa myötäelämisen iloa; se saa luottamaan siihen, että oikeus tapahtuu.

Timo Jantunen on tietokirjailija ja opettaja. FM Eero Ojanen on filosofi ja tietokirjailija. 

teos: Zacharias Topelius - suomalaisten satusetä
kirjoittajat: Timo Jantunen ja Eero Ojanen 
ISBN: 9789523043459
kustantaja: Avain
sivuja: 400
ilmestymispäivä: 4.5.2022

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot, haastattelupyynnöt ja arvostelukappaleet

Avain, Suomen kirjastopalvelu Oy, viestintäjohtaja Vilja Kujanpää, vilja.kujanpaa@avain.net, puh. 040 755 3319
arvostelukappaleet: info@avain.net

Kuvat

kansi: Jantunen & Ojanen, Zacharias Topelius – suomalaisten satusetä
kansi: Jantunen & Ojanen, Zacharias Topelius – suomalaisten satusetä
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Avain
Avain
Työpajankatu 13 A
00580 Helsinki

09 5840 440https://avain.net/

Avain on suomalainen kirjakustantamo, joka kustantaa laadukasta tietokirjallisuutta, lastenkirjallisuutta ja selkokielistä kirjallisuutta. Kustantamo on palkittu Selkokeskuksen Seesam-palkinnolla tunnustuksena selkokirjallisuuden edistämisestä. Avain on osa Suomen kirjastopalvelu Oy:tä ja Booky Groupia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Avain

MUISTUTUSKUTSU: Zacharias Topelius – suomalaisten satusetä -kirjan julkistamistilaisuus 12.5.6.5.2022 12:57:39 EEST | Kutsu

Tule kuulemaan Timo Jantusen ja Eero Ojasen keskustelua Zacharias Topeliuksesta sekä kirjoittamastaan Topeliuksen tuotantoa ja elämää käsittelevästä tuoreesta elämäkerrasta Zacharias Topelius – suomalaisten satusetä Kallion kirjastoon (Viides linja 11, Hki) 12.5.2022 klo 15.00. Kriittisen Korkeakoulun vt. toiminnanjohtaja Jaakko Vilja haastattelee kirjailijoita.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme