Readme.fi

Torstaina ilmestyvä uutuuskirja Äitivuosi kannustaa omannäköiseen äitiyteen

Jaa

Äitiys ja pikkulasten vanhemmuus ovat olleet viime aikoina pinnalla. Suomessa on koettu huolta syntyvyyden laskusta ja pohdittu syitä sen takana. Syiksi on arveltu muun muassa nuorten aikuisten käsityksiä vanhemmuudesta: negatiiviset mielikuvat pikkulapsiarjen kuormittavuudesta ja vanhemman vastuusta saavat lykkäämään lasten hankkimista. Samaan aikaan mediassa puhutaan paljon tasa-arvoisesta vanhemmuudesta ja perhevapaiden uudistamisesta. Myös #metoo-liike muuttaa äideille varattuja rooleja ja äitiyden kokemusta.

Pitkään on ajateltu, että kaikki on kunnossa kun vastasyntynyt voi hyvin, ja vastasynnyttänyt äiti on saattanut jäädä taka-alalle. Vähitellen katse on kääntynyt myös uuteen äitiin ja hänen vointiinsa: millaiset tukiverkot äidillä on, miten hormonit vaikuttavat mielialaan, miten toipua synnytyksestä, miten vahvistaa sidettä äidin ja vauvan välillä.

Hanna-Mari Niemisen, Annika Järvelinin ja Sara Vallioja-Hertellin Äitivuosi-kirja syntyi tästä tarpeesta. Kirjan tekijät kokivat, että saatavilla on vauvanhoito-oppaita ja kirjoja uran ja äitiyden yhdistämisestä, erilaisista äitiyteen liittyvistä osa-alueista sekä lastenkasvatuksesta, mutta kokonaisvaltainen opaskirja uudelle äidille puuttui suomenkielisestä valikoimasta. Postpartum-aika eli niin kutsuttu raskauden neljäs kolmannes, “fourth trimester”, ansaitsee tulla tunnustetuksi. Siirtymä uuteen rooliin on valtava ja jokainen vanhempi kaipaa siihen tukea.

Seesteisen kaunis Äitivuosi-kirja sisältää monipuolista tietoa mm. äidin ja vauvan ravitsemuksesta ja unesta, raskaudesta ja synnytyksestä toipumisesta, ihmissuhteista uudessa elämäntilanteessa, hormonien aiheuttamista mielialamyrskyistä ja vanhemmuuden intuition vahvistamisesta. Erilaisten äitien tarinat ja vinkit tarjoavat vertaistukea ja uusia näkökulmia itsestä huolehtimiseen vauva-arjen keskellä.

Riittävistä voimavaroista huolehtiminen on erityisen tärkeää tuoreelle äidille. Kirjan selkeät jooga- ja mindfulness-harjoitukset tukevat äidin jaksamista ja käytännönläheiset vinkit helpottavat valmistautumista uuden arjen mukanaan tuomiin tilanteisiin. Kantavana teemana on omannäköinen, turhasta suorittamisesta ja vertailusta vapaa äitiys, jossa riittää lempeyttä paitsi uudelle perheenjäsenelle myös äidille itselleen.

Kirja on syntynyt kolmen äidin yhteistyönä. Teksteistä vastaavat joogaopettaja ja doula Hanna-Mari ”Hami” Nieminen ja konseptisuunnittelija ja viestinnän ammattilainen Annika Järvelin. Kuvat on ottanut valokuvaaja Sara Vallioja-Hertell.

Kirjan kustantaa Readme.fi ja se julkaistaan pääsiäisen kynnyksellä, juuri sopivasti äitienpäivää varten.

Lue lisää: www.aitivuosi.com

Haastattelupyynnöt ja pressikuvat: annika@annikajarvelin.com / 044-5446112

Kirjan kustantaja: Readme.fi

Tutustu kirjaan ja lataa kansikuva: www.readme.fi/aitivuosi/

Lisätietoja: Readme.fi, Ari Sahanen, ari.sahanen@readme.fi

Arvostelukappaleen tilaus: paivi.hertel@readme.fi

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Readme.fi
Readme.fi
Lönnrotinkatu 18 A
00120 Helsinki

010 5060 400http://www.readme.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Readme.fi

Imitaattori Jarkko Tammisen rakastetut hahmot naurattavat nyt äänikirjana2.12.2020 11:15:58 EET | Tiedote

Imitaattori Jarkko Tammisen äänikirja Sen seitsemän veljestä on satiiri Seitsemästä veljeksestä, jotka seikkailevat hullussa nyky-Suomessa. Veljekset Frederik, Sauli, Tami, Jorma, Matti, Andy ja Kimi tapaavat hurjilla reissuillaan julkkiksia ja kaiken maailman eliittiä. Käänteitä syntyy, kun maailma on muuttunut, mutta miehet ei. ”Painomustekin punastuu tällaista kohellusta, eikä tätä voida kääntää millekään sivistyskielelle!”

Karita Tykän uutuuskirja tarjoaa ravintoa sekä keholle että mielelle3.11.2020 10:00:00 EET | Tiedote

Rakkaudella Karita -blogistaan tunnetun vaikuttaja-hyvinvointivalmentaja Karita Tykän suosittu Hyvä elämä -kirjasarja on saanut jatkoa. Uudessa teoksessa Hyvä elämä – Ravintoa keholle ja mielelle lukijat vapautetaan dieettien kahleista ja viedään herkullisen ruoan sekä kokonaisvaltaisesti hyvinvoivan kehon matkalle. Lähes 500-sivuinen kirja tulee saataville myös äänikirjojen suoratoistopalveluihin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme