Readme.fi

Torstaina ilmestyvä uutuuskirja Äitivuosi kannustaa omannäköiseen äitiyteen

Jaa

Äitiys ja pikkulasten vanhemmuus ovat olleet viime aikoina pinnalla. Suomessa on koettu huolta syntyvyyden laskusta ja pohdittu syitä sen takana. Syiksi on arveltu muun muassa nuorten aikuisten käsityksiä vanhemmuudesta: negatiiviset mielikuvat pikkulapsiarjen kuormittavuudesta ja vanhemman vastuusta saavat lykkäämään lasten hankkimista. Samaan aikaan mediassa puhutaan paljon tasa-arvoisesta vanhemmuudesta ja perhevapaiden uudistamisesta. Myös #metoo-liike muuttaa äideille varattuja rooleja ja äitiyden kokemusta.

Pitkään on ajateltu, että kaikki on kunnossa kun vastasyntynyt voi hyvin, ja vastasynnyttänyt äiti on saattanut jäädä taka-alalle. Vähitellen katse on kääntynyt myös uuteen äitiin ja hänen vointiinsa: millaiset tukiverkot äidillä on, miten hormonit vaikuttavat mielialaan, miten toipua synnytyksestä, miten vahvistaa sidettä äidin ja vauvan välillä.

Hanna-Mari Niemisen, Annika Järvelinin ja Sara Vallioja-Hertellin Äitivuosi-kirja syntyi tästä tarpeesta. Kirjan tekijät kokivat, että saatavilla on vauvanhoito-oppaita ja kirjoja uran ja äitiyden yhdistämisestä, erilaisista äitiyteen liittyvistä osa-alueista sekä lastenkasvatuksesta, mutta kokonaisvaltainen opaskirja uudelle äidille puuttui suomenkielisestä valikoimasta. Postpartum-aika eli niin kutsuttu raskauden neljäs kolmannes, “fourth trimester”, ansaitsee tulla tunnustetuksi. Siirtymä uuteen rooliin on valtava ja jokainen vanhempi kaipaa siihen tukea.

Seesteisen kaunis Äitivuosi-kirja sisältää monipuolista tietoa mm. äidin ja vauvan ravitsemuksesta ja unesta, raskaudesta ja synnytyksestä toipumisesta, ihmissuhteista uudessa elämäntilanteessa, hormonien aiheuttamista mielialamyrskyistä ja vanhemmuuden intuition vahvistamisesta. Erilaisten äitien tarinat ja vinkit tarjoavat vertaistukea ja uusia näkökulmia itsestä huolehtimiseen vauva-arjen keskellä.

Riittävistä voimavaroista huolehtiminen on erityisen tärkeää tuoreelle äidille. Kirjan selkeät jooga- ja mindfulness-harjoitukset tukevat äidin jaksamista ja käytännönläheiset vinkit helpottavat valmistautumista uuden arjen mukanaan tuomiin tilanteisiin. Kantavana teemana on omannäköinen, turhasta suorittamisesta ja vertailusta vapaa äitiys, jossa riittää lempeyttä paitsi uudelle perheenjäsenelle myös äidille itselleen.

Kirja on syntynyt kolmen äidin yhteistyönä. Teksteistä vastaavat joogaopettaja ja doula Hanna-Mari ”Hami” Nieminen ja konseptisuunnittelija ja viestinnän ammattilainen Annika Järvelin. Kuvat on ottanut valokuvaaja Sara Vallioja-Hertell.

Kirjan kustantaa Readme.fi ja se julkaistaan pääsiäisen kynnyksellä, juuri sopivasti äitienpäivää varten.

Lue lisää: www.aitivuosi.com

Haastattelupyynnöt ja pressikuvat: annika@annikajarvelin.com / 044-5446112

Kirjan kustantaja: Readme.fi

Tutustu kirjaan ja lataa kansikuva: www.readme.fi/aitivuosi/

Lisätietoja: Readme.fi, Ari Sahanen, ari.sahanen@readme.fi

Arvostelukappaleen tilaus: paivi.hertel@readme.fi

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Readme.fi
Readme.fi
Lönnrotinkatu 18 A
00120 Helsinki

010 5060 400http://www.readme.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Readme.fi

Tervetuloa Leipäkirjan julkistustilaisuuteen torstaina 7.10.2021 klo 9.00–10.3023.9.2021 09:00:00 EEST | Kutsu

Leivontakirja muuttaa myyttejä. Leivonta on helppoa, mukavaa ja kotoisaa puuhaa, jossa näkyy kädenjälki. Leivonta on noussut trendikkääksi ja herkulliseksi hyötyharrastukseksi 2020-luvulla. Leivontagurun Arja Elina Laineen LEIVONTA-kirja on konstailematon teos, josta saa perusteet ja opit onnistuneisiin leivonnaisiin. Kokeneempi leipoja saa kirjasta uusia ideoita ja hyödyllisiä vinkkejä leivontaan. Kirjassa on huomioitu erityisruokavalioita ja vegaanisuutta.

Paula Koivuniemi - Superladyn matkassa kertoo maamme ykkösartistin ainutlaatuisen tarinan9.9.2021 10:54:26 EEST | Tiedote

Uutuuskirja Paula Koivuniemi - Superladyn matkassa kertoo poikkeuksellisen menestyksekkäästä urasta läpi vuosikymmenien, mutta ennen kaikkea lahjakkaasta ihmisestä, jossa on monia erilaisia ja yllättäviä puolia. Paula on ollut niin hyvä jätkä, että hän on menestynyt poikkeuksellisen hyvin miehisessä maailmassa. Hän on ollut rohkeasti nainen. Lähes 300-sivuinen kirja tulee saataville myös äänikirjojen suoratoistopalveluihin.

Salpalinja suojasi Suomen – linnoituksen tarina ja merkitys koskettaa jokaista suomalaista24.8.2021 13:00:00 EEST | Tiedote

Nyt 80 vuotta Salpalinjan pääaseman rakentamisen jälkeen ilmestyneessä Terho Ahosen kirjassa kerrotaan linnoituksen tarina. Readme.fi:n kustantama Salpalinja – Suomen suoja on kattava kertomus Neuvostoliiton vastaisten rajojemme linnoittamisesta talvisodan jälkeen. Teos kansantajuistaa Salpalinjan synnyn syyt, rakentamisen, rakenteet ja sen vaikutukset aina tähän päivään asti. Salpalinjan perintö elää.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme