Danske Bank A/S, Suomen sivuliike

Toukokuu nousukuukausi osakemarkkinoilla – öljyn hinnan toipuminen sai sijoittajat tankkaamaan Nestettä

Jaa

Toukokuussa suomalaiset Danske Bankin yksityissijoittajat olivat myyntipäällä. Myyntejä oli euromääräisesti hieman enemmän kuin ostoja kuukauden aikana, ja etenkin sijoittajat kevensivät amerikkalaisia osakkeita.

Toukokuu oli nousukuukausi – etenkin suomalaiset osakkeet, mutta myös eurooppalaiset ja amerikkalaiset osakkeet nousivat, ja sijoittajat saattoivat nähdä tässä mahdollisuuden kotiuttaa voittoja.

”Markkinoita tukivat toukokuun aikana Kiinan asettama esimerkki talouden elpymisestä rajoitustoimien purkamisen jälkeen, eri maissa käynnistynyt talouksien asteittainen avautuminen sekä varovaisen positiiviset uutiset lääkekehitysrintamalta koronavirukseen liittyen. Vaikka talous onkin kärsinyt koronaviruksesta rajusti, pitkäkestoinen talouden taantuma voidaan arviomme mukaan välttää”, toteaa senioristrategi Kaisa Kivipelto.

Riskejäkin on toukokuussa noussut horisonttiin muun muassa kiristyneiden Yhdysvaltojen ja Kiinan suhteiden muodossa, mutta toistaiseksi tilanne ei ole pahentunut niin, että osakemarkkinat olisivat huolestuneet liikaa. Kautta kaupankäyntitilastojen on nähtävissä pientä mielenkiintoa myös syklisempiin osakkeisiin, mutta kuitenkin ostetuimpien joukosta löytyy vielä useita defensiivisiä tai muuten rakenteellisista kasvutrendeistä hyötyviä osakkeita.

Suomessa netto-ostetuin Neste

Suomen kaupankäyntitilastoista esiin nousee Neste, joka on noussut viime kuukauteen verrattuna vaihdetuimpien osakkeiden joukkoon ja oli myös netto-ostetuin osake toukokuussa Suomen osakemarkkinalta.

”Nesteen tuloksentekokykyyn vaikuttaa yhäkin öljyn hintataso, vaikka uusiutuvan dieselin osuus on nykyään merkittävä. Toukokuussa öljyn hinta on toipunut kohtuullisesti ja lisäksi tuotemarginaalit ovat olleet hyvillä tasoilla, ja tämä on mahdollisesti kannustanut sijoittajia lisäämän omistuksia myös Nesteessä”, Kivipelto arvioi.

Yhdysvalloissa teleoperaattori AT&T nousi vaihdetuimmaksi osakkeeksi toukokuussa. Yhtiö raportoi huhtikuun lopussa odotusten mukaisen tuloksen. Toukokuussa osake sai mahdollisesti lisää tukea lähestyvästä HBO Maxin julkaisusta, jonka osa AT&T:n asiakkaista saavat ilman erillistä maksua.

Saksasta sijoittajat innostuivat ostamaan muun muassa Lufthansan osakkeita. Lentoyhtiöt ovat kärsineet merkittävästi koronaviruksen rajoitustoimista, mutta talouksien vähittäinen avaaminen yhdessä Lufthansalle kohdennetun 9 miljardin euron tukipaketin kanssa on lisännyt mielenkiintoa yhtiön osakkeeseen.

Lisätietoja: Senioristrategi Kaisa Kivipelto, Danske Bank, puh. 050 434 6230. kaisa.kivipelto@danskebank.fi

Tietoa vertailusta

  • Osakkeiden ostomaat perustuvat Danske Bankin suomalaisten asiakkaiden tekemiin kauppoihin toukokuussa 2020. 

Tietoa Danske Bankin sijoituspalveluista

  • Danske Bankin kautta voi ostaa osakkeita seuraavista maista samalla välityspalkkiolla: Suomi, Ruotsi, Tanska, Norja, USA, Saksa, Iso-Britannia, Ranska, Italia, Sveitsi, Kanada, Alankomaat, Belgia, Espanja, Irlanti, Portugali, Viro, Latvia, Liettua, Puola, Tsekki, Unkari, Meksiko.
  • Välityspalkkiot ovat minimissään 2-8 euroa kaupankäyntiaktiivisuudesta riippuen.

DANSKE BANKIN YKSITYISSIJOITTAJIEN OSAKEKAUPANKÄYNTI

TOUKOKUU 2020

MAAKOHTAISET VAIHDOT

OSUUS KOKO VAIHDOSTA

Suomi

77 %

USA

6 %

Saksa

5 %

Ruotsi

2 %

Norja

1 %

Muut maat

10 %

Lähde: Danske Bank

 

SUOMI

 

NETTO-OSTETUIMMAT

NETTOMYYDYIMMÄT

Neste Oyj

Sampo Oyj A

Kone Oyj B

Fortum Oyj

Orion Oyj B

Telia Company AB(FI)

Nokia Oyj (FI)

Cargotec Oyj B

Elisa Oyj A

Outotec Oyj

VAIHDETUIMMAT

OSUUS MAAN VAIHDOSTA

Fortum Oyj

12 %

Sampo Oyj A

11 %

Outokumpu Oyj

8 %

Neste Oyj

7 %

Nokia Oyj (FI)

6 %

Lähde: Danske Bank

   

YHDYSVALLAT

 

NETTO-OSTETUIMMAT

NETTOMYYDYIMMÄT

Beyond Meat Inc.

Frontline Ltd. (USD)

Kraton Corp

Coca Cola Co (US)

PayPal Holdings Inc (US)

Nvidia Corp. (US)

Zoom Video Communications Inc. A

Roku Inc A

Mastercard Inc-Class A

Chevron Corp.

VAIHDETUIMMAT

OSUUS MAAN VAIHDOSTA

AT&T Inc.

16 %

Bank of America Corp.

13 %

Frontline Ltd. (USD)

5 %

Moderna Inc.

3 %

Amazon.com

2 %

Lähde: Danske Bank

   

SAKSA

 

NETTO-OSTETUIMMAT

NETTOMYYDYIMMÄT

Fresenius Medical Care AG & Co. KgaA

Allianz SE

Deutsche Lufthansa AG (Regd)(Vink)

Bayer AG

Zalando SE

BASF SE

ThyssenKrupp AG

Volkswagen AG (Pref)

Continental AG

Wirecard AG

VAIHDETUIMMAT

OSUUS MAAN VAIHDOSTA

Volkswagen AG (Pref)

9 %

Infineon Technologies AG

8 %

Deutsche Bank AG (Regd.)

8 %

E.ON SE

7 %

Commerzbank AG

5 %

Lähde: Danske Bank

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Danske Bank A/S, Suomen sivuliike
Danske Bank A/S, Suomen sivuliike
Televisiokatu 1
00075 DANSKE BANK

010 546 0000https://danskebank.fi

Danske Bank on Suomen kolmanneksi suurin pankki, joka tarjoaa noin miljoonalle suomalaiselle kotitaloudelle, yritykselle ja instituutiolle palveluita laajan asiantuntemuksen sekä innovatiivisten digitaalisten ratkaisujen avulla. Danske Bank A/S, Suomen sivuliike on osa pohjoismaista Danske Bank -konsernia. www.danskebank.fi

Danske Bank on pohjoismainen yleispankki, jolla on vahvat alueelliset juuret ja tiivis yhteys ympäröivään maailmaan. Olemme yli 145 vuoden ajan auttaneet kotitalouksia ja yrityksiä saavuttamaan tavoitteensa. Tarjoamme henkilö-, yritys- ja instituutioasiakkaille pankkipalveluiden lisäksi henki- ja eläkevakuutuksia, varainhoitoa, kiinteistönvälitys- ja leasing-palveluita.

Haluamme tuottaa pitkäaikaista arvoa kaikille sidosryhmillemme - asiakkaillemme, sijoittajille sekä yhteisöille joiden osana toimimme – ja tavoitteemme on tulla tunnetuksi luotetuimpana taloudellisena kumppanina, joka auttaa tekemään taloudellisista päätöksistä ja arjen pankkiasioinnista helppoa.

Danske Bank -konsernin pääkonttori sijaitsee Kööpenhaminassa ja yhtiön osake on listattu Nasdaq Kööpenhaminassa. www.danskebank.com

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Danske Bank A/S, Suomen sivuliike

Heinäkuussa osakemarkkinat globaalisti vaakalennossa, mutta pohjoismaiden keskeiset indeksit nousussa10.8.2020 15:26:34 EESTTiedote

Heinäkuussa suomalaiset Danske Bankin yksityissijoittaja-asiakkaat kävivät aktiivisesti kauppaa kesälomista huolimatta. Suomen osuus vaihdosta pysyi lähellä 80 %. Toiseksi eniten kauppaa käytiin Saksan ja Yhdysvaltain osakemarkkinoilla. Heinäkuussa tuloskausi ja heikkenevä Yhdysvaltain dollari toivat melko isoja alueellisia tuottoeroja eurosijoittajille. Kokonaisuutena suomalaiset yksityissijoittajat olivat netto-ostajia Suomessa ja nettomyyjiä USA:ssa ja Saksassa.

Omistusasujista vanhemmat ikäluokat tietoisempia taloyhtiön asioista – kymmenesosa nuorista asukkaista ei tiedä vastikkeen suuruutta10.7.2020 13:36:33 EESTTutkimus

Oman taloyhtiön asioita tunnetaan pääsääntöisesti varsin hyvin, kertoo Danske Bankin tutkimus. Asioiden tuntemus on kaikkien kysyttyjen asioiden osalta selkeästi heikointa nuorimpien omistusasujien kohdalla. Heistä jopa kolmannes ei tiedä tontin omistusta, kymmenesosa vastikkeen suuruutta ja joka kuudes ei tiedä isännöitsijää.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme