Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö

Toukokuun ansiopäivärahakulut nousivat 255 miljoonaan euroon

Jaa

Päivärahakulut nousivat yli 100 miljoonalla viime vuoden toukokuuhun nähden. Kuuden työttömyyskassan kulut yli kaksinkertaistuivat. Uusia lomautus- ja työttömyysjaksoja koskevien hakemusten määrät kääntyivät kuitenkin laskuun.

Ansiopäivärahakulut kasvoivat toukokuussa 69 % vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna. Etuuskulut kasvoivat voimakkaasti muun muassa kuljetusalalla ja palvelualalla sekä teollisuuden aloilla. Myös usean korkeakoulutettujen työttömyyskassan etuuskulut ovat kasvaneet merkittävästi. Muutama ala on toistaiseksi säästynyt työttömyysaallolta. Posti- ja logistiikka-alan työttömyyskassan, Paperityöväen Työttömyyskassan sekä Työttömyyskassa Statian kulut laskivat toukokuussa viime vuoden toukokuuhun nähden.

Päivärahaa maksettiin toukokuussa 186 000 henkilölle. Heistä 85 000 henkilöä sai ansiopäivärahaa lomautuksen ajalta. Lomautuksen ajalta päivärahaa saavien määrä nousi toukokuussa 629 % viime vuoden toukokuuhun verrattuna.

Ansiopäivärahahakemusten määrä kasvoi toukokuussa sekä huhtikuuhun että viime vuoden toukokuuhun nähden. Uusia lomautus- tai työttömyysjaksoja koskevien hakemusten määrä kuitenkin laski huhtikuusta. Hakemusmäärät ovat edelleen poikkeuksellisen korkealla tasolla.

Tarkemmat tilastot TYJ:n sivuilla

Tarkat tiedot etuuskulujen ja saajien määrän kehityksestä sekä alakohtaisista muutoksista löytyvät Työttömyyskassojen Yhteisjärjestön tilastosivuilta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö
Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö
Kumpulantie 3
00520 Helsinki

http://www.tyj.fi

Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö ry (TYJ) on työttömyyskassojen edunvalvonta- ja koulutusjärjestö sekä yhteistoimintaelin. TYJ kehittää työttömyysturvaa ja kassojen toimintaa sekä ylläpitää niiden tietotaitoa. Kaikki Suomessa toimivat 21 työttömyyskassaa ovat jäseninä TYJ:ssä. Kassoissa on jäseninä noin kaksi miljoonaa palkansaajaa ja yrittäjää.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö

Maksettujen ansiopäivärahojen määrä laski kesäkuussa alimmalle tasolleen vuoteen4.8.2021 07:00:00 EEST | Tiedote

Työttömyyskassojen maksamien ansiopäivärahojen määrä on laskenut maaliskuun jälkeen joka kuukausi suhteessa edelliseen kuuhun. Kesäkuussa ansiopäivärahaa maksettiin vähemmän kuin kertaakaan viime vuoden huhtikuun jälkeen. Myös ansiopäivärahan hakemusmäärät ovat laskussa. Alkavia työttömyys- ja lomautusjaksoja koskevien hakemusten määrä alitti kesäkuussa jo kriisiä edeltävän tason.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme