MessukeskusMessukeskus

Tracegrow voitti Agri-INNO 2021 -palkinnon

Jaa

Maatalousalan innovaatiopalkinto Agri-INNO 2021 on myönnetty Tracegrowlle, joka on kehittänyt kiertotalousinnovaation paristokierrätykseen. Suomen Messusäätiön rahoittama 5 000 euron arvoinen palkinto jaettiin KoneAgriassa 14.10. Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa.

Agri-INNO 2021 voittaja Tracegrow, Timo Jauhiainen. Kuva: otto Vainio
Agri-INNO 2021 voittaja Tracegrow, Timo Jauhiainen. Kuva: otto Vainio

Agri-INNO-palkinto jaetaan joka toinen vuosi suomalaiselle henkilölle, ryhmälle, yhteisölle tai yritykselle, joka on kehittänyt alaa tukevan innovaation. Palkinto myönnetään innovaatiolle, joka tuo toimialalle positiivista imagoa ja josta voi kehittyä kansainvälisestikin merkittävä tuote tai palvelu. Palkinto jaettiin nyt kolmatta kertaa.

Tracegrow on kehittänyt uudenlaisen kemiallisen menetelmän hivenaineiden talteenottoon teollisuuden jätteistä ja sivuvirroista. Yhtiön ensimmäinen tuote tehdään käytetyistä alkaliparistoista. Paristojen metallit käytetään luomulannoitteina. Paristomurskeesta erotellaan yhdisteet, jotka sisältävät sinkkiä, mangaania ja rikkiä. Ne ovat tärkeitä hivenravinteita kasveille. Yritys on perustettu 2012 ja se toimi vuoteen 2017 Rec Alkalin -nimellä. Nykyinen yrityksen pääomistaja on Huhtala-yhtiöt, mutta myös Taaleri Investments on sijoittanut yhtiöön.

Tuotteet ovat jo markkinoilla ja niitä on jo myyty 15 maahan. Lannoitteiden jakelijana Suomessa toimii Lantmännen ja Viljelijän Avena Berner.  Vuoden alusta on aloitettu yhteistyö Cemargon kanssa ja hivenravinteet on viety myös rakeisiin lannoitteisiin.

Agri-INNO valintaraadissa Tracegrown tuotetta kuvailtiin vastuulliseksi innovaatioksi, joka on luonut uuden tavan kierrättää paristoja. Innovaatio tuo uusia mahdollisuuksia maatalouteen. Tuote on tekninen innovaatio, joka on jo kansainvälisillä markkinoilla. Yritys kehittää tuotettaan ja muita kiertotalousraaka-aineita edelleen ja laajentaa yhteistyöverkostoaan. 

Kolme yritystä tänä vuonna finaalissa

Agri-INNO-palkintofinalistit olivat tänä vuonna värimorsingon viljelyn ja jatkojalostuksen edelläkävijä Natural Indigo Finland, patentoidun konttikuivurin kehittäjä Viljakas ja kemiallisen menetelmän hivenaineiden talteenottoon käytetyistä alkaliparistoista kehittänyt Tracegrow.

Suomen Messusäätiön Agri-INNO-palkinnon voittajan päätti tuomaristo, johon kuuluvat toiminnanjohtaja Jyrki Wallin Maa- ja metsätaloustuottajain KeskusliittoMTK:sta, toimitusjohtaja Juha Ojala TTS Työtehoseurasta  ja toimitusjohtaja Harri Mäkivuokko ProAgria Keskusten Liitosta.

Suomen Messusäätiö jakaa vuosittain 400 000 eurolla apurahoja, palkintoja ja stipendejä suomalaisen elinkeinoelämän edistämiseen. Tunnetuin Suomen Messusäätiön jakama palkinto on Kaj Franck -muotoilupalkinto. Agri-INNO-palkinnon voitti vuonna 2018 GrainSeense ja vuonna 2020 Soil Scoutin perustaja Johannes Tiusanen.

Terveenä KoneAgriaan!

KoneAgria 2021 -messut on avoinna torstaina 14.10. klo 9-19, perjantaina 15.10. klo 9-17 ja lauantaina 16.10. klo 9-16. Sisäänpääsyyn oikeuttaa rekisteröinnin edellyttävä kutsukortti tai pääsylippu (18 e/20 e). Molemmilla pääsee messuille kaikkina kolmena päivänä.

KoneAgria on joka toinen vuosi järjestettävä maa- ja metsätalouden ammattitapahtuma. Tapahtuman järjestää vuonna 2021 Suomen Messut Osuuskunta ProAgria Tapahtumat Oy:n toimeksiannoista Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. KoneAgria järjestetään parittomina vuosina.

www.koneagria.fi, Seuraa: fb, instagram, twitter @koneagria #koneagria #agriinno

Lisätietoja:
Tracegrow, kaupallinen johtaja Timo Jauhiainen, timo.jauhiainen@tracegrow.fi, puh. 050 386 5525
KoneAgria, konseptikehittäjä Leo Potkonen, Messukeskus, puh. 045 665 8577, leo.potkonen@messukeskus.com tiedottaja Teija Armanto, Messukeskus puh. 050 376 0804, teija.armanto@messukeskus.com

Kuvat

Agri-INNO 2021 voittaja Tracegrow, Timo Jauhiainen. Kuva: otto Vainio
Agri-INNO 2021 voittaja Tracegrow, Timo Jauhiainen. Kuva: otto Vainio
Lataa
KoneAgria 2021. Kuva: Otto Vainio
KoneAgria 2021. Kuva: Otto Vainio
Lataa
KoneAgria 2021: KUva: Otto Vainio
KoneAgria 2021: KUva: Otto Vainio
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. Messukeskuksen tapahtumissa vieraili vuonna 2019 1,1 miljoonaa vierasta. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä | www.messukeskus.com | #messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses with 1,1 million visitors annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | Messukeskus – A century in the centre of events | www.messukeskus.com | #messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Kirjallisuuden ja musiikin vuoropuhelu Helsingin Kirjamessuilla25.10.2021 16:04:57 EEST | Tiedote

Helsingin Kirjamessuilla nähdään jotain ainutlaatuista. Kirjamessut on tilannut kolmelta taiteilijalta teoksen, joka perustuu kirjallisuuden ja musiikin vuoropuhelulle. Teoksen nimi on Koiran työ ja sen on luonnut Finlandia-palkittu kirjailija Pajtim Statovci sekä laulaja-lauluntekijät Samuli Putro ja Ringa Manner. Taiteilijat esittävät teoksen ainoastaan kerran lauantaina 30.10. klo 18.30 Helsingin Kirjamessuilla Messukeskuksessa.

Turvallisuus-messuilla otetaan oppia ja hallitaan jatkuvuutta19.10.2021 14:20:41 EEST | Tiedote

Ensi tammikuussa ensimmäistä kertaa 12.–13.1.2022 Helsingissä järjestettävä palo- ja pelastustoimen ammattitapahtuma Turvallisuus 2022 -messut tarjoaa arvokasta sisältöä pelastustoimen ammattilaisille. Lähes kahden vuoden tapahtumatauko tuo osastoille paljon uutuustuotteita ja vihdoinkin päästään verkostoitumaan. Ammattilaisten tiedot päivitetään ohjelmalavan esityksissä ja Road Rescue -näytöksissä.

Vuoden Kaunein Sormus 2021 -finalistikorut ja suomalaisen kultasepäntaidon perinteet esillä Galleria Gao Shanissa18.10.2021 14:00:00 EEST | Tiedote

Vuoden Kaunein Sormus -kilpailun finaaliin valitut 10 sormusta ovat esillä suomalaista kultasepäntaituruutta esittelevässä näyttelyssä 20.¬–28.10.2021 Galleria Gao Shanissa, Helsingissä. Galleriassa kävijällä on mahdollisuus tutustua finalistikoruihin täydessä loistossaan. Vuoden Kaunein Sormus 2021-kilpailun yleisöäänestys on käynnissä lokakuun loppuun.

KoneAgria oli menestys - kävijämäärä kohosi lähes 15 000:een16.10.2021 17:07:13 EEST | Tiedote

KoneAgria 2021 -messuilla vieraili kolmen päivän aikana 14 768 maa- ja metsätalousalan ammattilaista. Kävijämäärä on 20 % edelliskertaa suurempi. KoneAgria järjestettiin tapahtuma-alan pysähtyneisyyden jälkeen ensimmäisenä alan ammattitapahtumana.Jatkoa seuraa ensi vuonna, kun kesä-heinäkuun vaihteessa järjestetään Farmari 2022 Mikkelissä ja lokakuussa MaatalousKonemessut 2022 Helsingissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme