Tradeka allekirjoitti kannanoton Amazonin sademetsien suojelusta

Jaa

Elokuussa koko maailmaa, ja myös suomalaisia, järkyttivät kuvat tulenlieskoista, jotka tuhosivat Amazonin sademetsiä. Sekä johtavat poliitikot että kansalaiset havahtuivat pohtimaan todellisia vaikutusmahdollisuuksiaan ja syystä. Maailman suurimman sademetsän tuhoutuminen johtaa vakaviin ilmastollisiin seurauksiin.

Tähän liittyen Osuuskunta Tradeka allekirjoitti yhdessä yli 200 muun YK:n vastuullisen sijoittamisen periaatteisiin (PRI) sitoutuneen sijoittajan kanssa yhteisen kannanoton. Siinä vaaditaan yhtiöiltä, joiden toiminta suoraan tai hankintaketjujen välityksellä on kytköksissä Amazonin alueelle, sitoutumista toimenpiteisiin, joilla torjutaan alueen metsien hävittämistä.

“Oli itsestään selvää, että Tradeka allekirjoitti PRI:n johdolla tehdyn vetoomuksen. Amazonin metsien hävittämisellä ja metsäpaloilla on merkittävä negatiivinen vaikutus yhteiskuntaan, biodiversiteettiin ja ilmastoon”, toteaa Tradeka-sijoitus Oy:n toimitusjohtaja Jari Pussinen.

Vastuullisen sijoittamisen periaatteisiin kuuluu vaikuttaminen ja havaittuihin epäkohtiin puuttuminen. Tradeka on sitoutunut YK:n vastuullisen sijoittamisen (UNPRI) periaatteisiin ja pyrkii kannustamaan eri sidosryhmiä vastuullisten sekä kestävien käytäntöjen harjoittamiseen. Tradeka myös edellyttää käyttämiltään varainhoitajilta sitoutumista samoihin periaatteisiin.

Nyt allekirjoitetussa vetoomuksessa kiinnitetään huomiota sekä metsien katoamisen aiheuttamiin ilmastovaikutuksiin että taloudelliseen merkitykseen. Vetoomuksessa esitettiin lista toimenpiteistä, joihin alueella suoraan tai alihankkijoiden kautta toimivien yritysten tulisi sitoutua. Tradekan allekirjoittama vetoomus löytyy kokonaisuudessaan PRI:n verkkosivuilta osoitteesta https:///www.unpri.org/amazon-fires

“Yhteiset kannanotot ovat tärkeitä, sillä yksittäinen sijoittaja ei tule välttämättä kuulluksi. PRI:n vetoomuksen allekirjoitti 230 sijoittajaa, joiden yhteenlaskettu sijoitusvarallisuus on noin 16.2 biljoonaa dollaria”, päättää Jari Pussinen.

Lisätietoja

Jari Pussinen, toimitusjohtaja, Tradeka-sijoitus Oy, puh. 040 509 7439
Tatu Nordback, sijoitusanalyytikko, Tradeka-sijoitus Oy, puh. 050 351 8372
Perttu Puro, toimitusjohtaja, Tradeka-Yhtiöt Oy, puh. 040 779 3436

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Osuuskunta Tradeka
PL 72
00501 HELSINKI

09 733 51http://www.tradeka.fi

Tradeka-sijoitus Oy on Tradeka-Yhtiöt Oy:n omistama sijoitusyhtiö. Se muodostaa pääosin erittäin likvidin, aktiivisesti hoidetun, hyvin hajautetun sijoitusvarallisuuden, jolla Tradeka-Yhtiöt Oy rahoittaa toimintansa ja uudet sijoituksensa. Tradeka-sijoitus on sitoutunut vahvasti vastuulliseen sijoittamiseen ja noudattaa YK:n vastuullisen sijoittamisen periaatteita. Se edellyttää samaa käyttämiltään varainhoitajilta, arvioi niiden vastuullisen sijoittamisen toteutumista ja pyrkii edistämään parhaiden ESG-toimintatapojen käyttöönottoa. Tradeka-sijoituksen sijoitusvarallisuuden määrä oli 31.12.2018 markkina-arvoon arvostettuna noin 500 miljoonaa euroa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Osuuskunta Tradeka

Tradeka tuo työelämään uudenlaisen työsuhde-edun: henkilöstön velkaongelmat hallintaan5.11.2019 08:01:00 EETTiedote

Tradeka konsernin työntekijät saavat nyt ensimmäisinä Suomessa työpaikallaan apua oman taloutensa hallintaan muun muassa talousneuvonnan ja velkojen järjestelylainojen avulla. Tradekan ja Takuusäätiön Palkka Haltuun -pilottihankkeen tarkoituksena on tuottaa palvelu, joka laajenisi kaikkien työnantajien käyttöön. Osana velkakierteiden katkaisupakettiaan Tradeka rahoittaa Solidaten tarjoamia järjestelylainoja ja tukee Väestöliiton Poikien Puhelinta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme