Osuuskunta Tradeka

Tradekan tuotto-osuuksien tuottotavoite nousee 4,75 prosenttiin

Jaa
Tradekan tuotto-osuuksien tuottotavoite nousee 4,75 prosenttiin vuodelle 2023. Tuottotavoitteen korotuksesta päätti Osuuskunta Tradekan hallitus kokouksessaan 16.12.

“Korotus perustuu ajankohtaiseen taloustilanteeseen ja korkomarkkinoiden näkymiin”, kertoo Osuuskunta Tradekan toimitusjohtaja Perttu Puro.

Tradekan edustajisto päättää maksettavasta korosta vuosittain; vuoden 2022 tuotto-osuuksille maksettavasta korosta päätetään huhtikuussa. Vuoden 2022 tuotto-osuuksien korot tulevat maksuun ensi vuoden kesäkuun alussa.

“Jäsenistö on ottanut tuotto-osuuksien merkintämahdollisuuden hyvin vastaan. Kaikkiaan tuotto-osuuksia on merkitty noin kuuden miljoonan euron edestä. Osa on merkinnyt enimmäismäärän kerralla, mutta monet jäsenistä ovat löytäneet tuotto-osuudesta pitkäjänteisen säästämisen muodon ja he tekevät merkintöjä säännöllisesti”, Puro sanoo.

Tuotto-osuus on jäsenille tapa kiinnittyä konkreettisesti Tradekan toimintaan, tehdä sijoitus omaan osuuskuntaan ja päästä näin osalliseksi sen taloudellisesta tuloksesta. Se on pitkäaikainen oman pääoman ehtoinen sijoitus. Tuotto-osuuksia voivat merkitä kaikki osuuskunnan yli 18-vuotiaat henkilöjäsenet sekä yhteisöjäsenet. Merkintöjä voi tehdä useassa erässä. Yhden tuotto-osuuden hinta on 100 euroa ja osuuskunnan jäsen voi merkitä 1–500 osuutta eli yhteensä 100–50 000 euron arvosta. Merkintähakemukset tehdään osuuskunnan sähköisessä Oma Tradeka -jäsenportaalissa.

Tradekan tuotto-osuuden koron maksun edellytyksenä on, että Tradekalle on kertynyt jakokelpoista ylijäämää. Tuotto-osuus on oman pääoman ehtoinen sijoitus, jonka tuottoon ja takaisinmaksuun vaikuttaa Tradekan talouden kehitys. Tuotto-osuus ei kuulu esimerkiksi talletussuojan piiriin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Osuuskunta Tradeka
Osuuskunta Tradeka
PL 72
00501 HELSINKI

http://www.tradeka.fi

Osuuskunta Tradeka on noin 200 000 jäsenen omistajaosuuskunta, jonka johtoajatuksena on merkityksellinen omistajuus ja inhimillinen markkinatalous, joka tarkoittaa kestävyyttä sekä luonnon että ihmisten näkökulmasta. Osuuskunnan ydinliiketoimintojen omistajaohjauksesta vastaa Tradeka-Yhtiöt Oy. Yhtiö omistaa kokonaan ravintolatoimintaa harjoittavan Restel Oy:n, lehtijakelua harjoittavan Lehtipiste Oy:n, sosiaali- ja terveydenhuoltoalan palveluyritys Med Group Oy:n, katsastus- ja lupapalveluja tarjoavan A-Katsastus Group Oy:n sekä sijoitusyhtiö Tradeka-sijoitus Oy:n. Konsernin liikevaihto vuonna 2021 oli 567 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä kokoaikaiseksi muunnettuna 4 157. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Osuuskunta Tradeka

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme