Tradenomit

Tradenomiksi.fi avuksi jatko-opintoja suunnitteleville

Jaa

Kokosimme tradenomiopintoja harkitseville tietopaketin osoitteeseen tradenomiksi.fi. Sivustomme tarjoaa tietoa tradenomiopintojen monipuolisesta sisällöstä, tutkinnon mukanaan tuomista uramahdollisuuksista sekä samalla vastaa hakijoita usein mietityttäviin kysymyksiin.

Ammatillisista opiskelijoista 38 prosenttia etsii jatko-opinnoista tietoa verkon eri lähteistä, lukio-opiskelijoista 44 prosenttia puolestaan nojaa opinto-ohjaajilta saatuun tietoon. Molemmissa ryhmissä konkreettinen kosketuspinta työelämään on suosittu tapa saada tietoa: lukiolaista 43 prosenttia saa tietoa oppilaitoksissa pidetyistä esittelyistä ja ammatillisista opiskelijoista 31 prosenttia hyödyntää työpaikoilla tapahtuvia opiskelujaksoja tiedonlähteenä.

- Tutkitusti tiedonlähteet toisen asteen opiskelijoilla opintomahdollisuuksia kartoitettaessa vaihtelevat. Haluamme tavoittaa ne nuoret, jotka pohtivat tradenomiopintoja, sanoo erityisasiantuntija Sanna Frisk. - Tuomme esiin opinnoista kiinnostuneille tradenomien todellisia uramahdollisuuksia esimerkiksi uratarinoiden kautta ja olemme verkossa läsnä niissä keskusteluissa, joissa voimme tätä tietoa välittää jatko-opintoja pohtiville, Frisk jatkaa.

Sivusto tukena opintojen ohjaamisessa

Hakijoiden lisäksi sivusto palvelee myös oppilaitoksia. Sisältöä voi hyödyntää opinto-ohjauksessa, minkä lisäksi tarjoamme toisen asteen oppilaitoksille mahdollisuuden kutsua valmistuneita tradenomeja kertomaan tarkemmin opinnoistaan sekä urastaan opiskelijoille. Vierailut voidaan toteuttaa virtuaalisesti tai perinteiseen tapaan paikan päällä oppilaitoksissa.

- Selkeästi esitetty fakta auttaa päätöksenteossa opintojen suhteen ja samalla kasvattaa motivaatiota hakeutua  ammattikorkeakouluopintojen pariin, arvioi opiskelija-asiantuntija Sampo Riikonen. - On kaikkien etu, että tietoa tutkinnosta, opinnoista ja sen tuomista moninaisista mahdollisuuksista on laajalti tarjolla, summaa Riikonen.

Tradenomiksi.fi on Tradenomien ylläpitämä sivusto, joka on ensisijaisesti suunnattu toisen asteen opiskelijoille, jotka pohtivat jatko-opintoja. Sisältöjä voivat hyödyntää hakijat, oppilaitokset sekä vanhemmat.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tradenomit
Tradenomit
Ratavartijankatu 2 (A-porras, 6.krs)
00520 HELSINKI

020 155 8800 (vaihde)http://www.tradenomi.fi

Olemme tulevaisuuteen katsova, maailman parhaan työelämän ja osaamisen puolesta vaikuttava yhteisö, jonka voima tulee tradenomien monipuolisesta osaamisesta. Olemme sitä, mitä jäsenemme erilaisissa uratilanteissa tarvitsevat: opintojen ja työelämän virkistäjä, mentori, manageri ja tarvittaessa puolustajakin.

Toimimme ja viestimme käytännönläheisesti, kunnianhimoisesti ja pilke silmäkulmassa. Niin kuin tradenomit yleensäkin. Muiden korkeakoulutettujen tavoin olemme järjestäytyneet Akavaan ja meitä on lähes 33 000 yhteisössämme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tradenomit

Paikallinen sopiminen ei etene ilman luottamusta18.4.2021 13:20:58 EEST | Tiedote

Selvitimme maaliskuussa jäsentemme näkemyksiä työmarkkinoiden tilanteesta ja odotuksia syksyn neuvottelukierroksesta. Virka- ja työehtosopimuksen olemassaolon näki melko tai erittäin tärkeänä lähes 91 prosenttia vastaajista. Yli puolet vastaajista (54,4%) näki työnantajan neuvotteluaseman merkittävästi parempana kuin työntekijän. Henkilöstön neuvotteluaseman näki vahvemmaksi ainoastaan 4,5 prosenttia ja tasavahvana 27 prosenttia vastaajista.

Työttömyysturvassa on valuvika, joka ei ole oikeudenmukainen12.2.2021 08:32:33 EET | Blogi

Työttömyysturvan työssäoloehdon lähtökohtana on pysyvä tila työsuhteessa. Onko 26 viikkoa työtä pysyvä olotila? Ja onko se perusteena oikeudenmukainen kaikille? Tällä hetkellä saman ansiosidonnaisen turvan saavat yhtä lailla ne työntekijät, jotka ovat työskennelleet 26 viikkoa kuin nekin, jotka ovat olleet töissä vaikkapa 150 viikkoa. Huomioitavaa on, että 26 viikon työssäoloehdolla saa pidempikestoisen ansiosidonnaisen turvan kuin mitä itse työssäoloehdon pituus on.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme