Kirkko Helsingissä

Tuhannet kynttilät valaisevat pyhäinpäivänä 6.11. Helsingin hautausmaat

Jaa
Tuhannet kynttilät valaisevat Helsingin hautausmaat ensi lauantaina 6.11. pyhäinpäivänä. Malmin hautausmaalla vietetään jo toista kertaa koko perheelle suunnattua Lasten pyhäinpäivää. Viime vuonna Malmin seurakunnan järjestämä tapahtuma oli menestys ja runsas kävijämäärä nautti tapahtumasta ja hautausmaan valomerestä.

Helsingin hautausmailla käy pyhäinpäivänä tuhansittain ihmisiä sytyttämässä kynttilän edesmenneille rakkailleen. Malmin hautausmaatapahtuma keskittyy poismenneiden rakkaiden muistelemiseen valoisassa hengessä vuoden pimeimpään aikaan.

Paikalla on kymmeniä pappeja, diakoneja ja lastenohjaajia, joiden kanssa voi puhua kuolemasta ja kuolleista läheisistä lasten kanssa. Halutessaan Malmin hautausmaalla saa luottamuksellista keskusteluapua itselleen tai perheelleen koskipa asia elämää tai kuolemaa.

Lapset toivotetaan tervetulleiksi olemaan, ihmettelemään ja muistelemaan hautausmaalle kello 16–19. Elämyksellinen tapahtuma vauvasta vaariin käynnistyy Latokartanon torilta, lähellä hautausmaalle johtavaa Viikin alikulkutunnelia.

Torilla tulitaiteilijat ja Kaartin soittokunta viitoittavat matkaan hautausmaalle, jonne kuljetaan valotunnelin läpi. Hautausmaalla vaelletaan valoissa ja varjoissa omaan tahtiin enkeleitä bongaten.

Koko perhe voi käydä sytyttämässä kynttilän rakkaiden haudalla tai muistelupaikalla. Enkeliteltalla voit askarrella ja lähettää terveisiä heille, joita kaipaat. Enkeliteltalla on tarjolla mehua ja keksejä, aikuisille hautausmaan lounasravintolassa kahvia ja teetä. Lisätietoa tapahtumasta täältä.

Edesmenneitä rakkaita muistellaan seurakunnissa monin tavoin

Myös muilla hautausmailla on tänä vuonna pienempimuotoisia tapahtumia. Esimerkiksi Hietaniemen vietetään Lasten pyhäinpäivää Hietaniemen hautausmaalla lauantaina 6.11. kello 16–19.

Koe rastirata, kynttilämeri ja bongaa enkeleitä! Hautausmaalla on paikalla seurakuntien pappeja, lastenohjaajia sekä muita seurakunnan työntekijöitä ja vapaaehtoisia. Heiltä voi tulla kyselemään ja keskustelemaan. Rastiradalla saa mm. muistella läheisiä, halata lohtunallea, kurkata satujen maailmaan ja koristella kynttilän. Jännittävän hämärä hautausmaa ja kynttilämeri ihastuttavat reitin varrella. Lue lisää tapahtumasta täältä.

Helsingin hautausmaiden portit ovat avoinna vuorokauden ympäri torstaista 4.11. kello 7 alkaen ja ne suljetaan vasta pyhäinpäivän jälkeisenä maanantaina 8.11. klo 22. Voit siis pyhäinpäivän tienoilla tulla vierailulle Hietaniemen, Honkanummen, Malmin, Leposaaren ja Östersundomin hautausmaalle silloin, kun sinulle sopii.

Etsitkö edesmenneen hautapaikkaa? Hautahaku.fi ↗ on mobiilissa toimiva hautahakupalvelu, joka on luotu helpottamaan Helsingin seurakuntayhtymän hautausmaille haudattujen vainajien hautapaikkojen löytämistä.

Lisäksi monissa kirkoissa järjestetään hartauksia, joissa luetaan vuoden sisällä kuolleiden seurakuntalaisten nimet. Kirkoissa järjestetään myös useita konsertteja pyhäinpäivän tienoilla. Katso kaikki kirkkojen ja hautausmaiden tapahtumat tästä koosteesta. 

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Malmin hautausmaa
Malmin hautausmaa
Lataa
Hietaniemen hautausmaa
Hietaniemen hautausmaa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kirkko Helsingissä
Kirkko Helsingissä
Kolmas linja 22 B
00530 HELSINKI

09 234 00http://www.helsinginseurakunnat.fi
Kirkko Helsingissä toimii helsinkiläisten kanssa ja helsinkiläisten parhaaksi uskon, rakkauden ja ympäristön puolesta. Kirkko Helsingissä muodostuu 20 ev.-lut. seurakunnasta, joista 17 on suomenkielistä ja kolme ruotsinkielistä. Helsingin seurakunnissa on noin 330 000 jäsentä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kirkko Helsingissä