DIMECC OyDIMECC Oy

Tuhannet miljardit sensorit ohjaavat pian teollisuutta, josta DIMECC tekee älykkäämmän ja tuottavamman - Maailman IoT-huiput kokoontuvat perjantaina Nokialle Espooseen

Jaa

Maailman suurin ja vaikutusvaltaisin digitaalisuuden edistämiseen globaalisti keskittynyt järjestö, Industrial Internet Consortium (IIC), järjestää Suomessa huipputason tilaisuuden. DIMECC Intelligent Industry järjestää yhteistyössä IIC:n kanssa perjantaina Espoossa tapahtuman, jossa etsitään suuntaa digitalisoituvan teollisuuden tulevaisuudelle. ”On merkittävä tunnustus Suomen digitaaliselle osaamiselle, että IIC on valinnut juuri Suomen”, kiittää DIMECCin johtaman Intelligent Industry -ekosysteemin vetäjä Antti Karjaluoto.

Lehdistötiedote 23.5.2018

Suomen teollisuuden tärkein innovaatioalusta DIMECC on saanut kunnian myös käyttää puheenvuoron tilaisuudessa. Sen pitää Intelligent Industry -ekosysteemin huippuyrityksiin lukeutuvan SSAB:n digitaalisesta kehityksestä vastaava Niko Korte.

”Meille on erittäin hyödyllistä päästä esittelemään älyteräs-hankettamme. Teollisuuden tulevaisuuden kannalta puhumme perjantaina aivan keskeisistä teemoista. Yksi niistä on se, että kehitystä ehkäisevät tekijät eivät useinkaan ole teknisiä, vaan liittyvät esimerkiksi muutosjohtamiseen, dataan, osaajapulaan ja kyberturvallisuuteen”, kuvaa Korte perjantaista esitystään.

Käsittämättömät määrät sensoreita kehityksen keskiössä

”Teollisuus kehittyy yhä enemmän datan hallinnan kautta. Dataa tuottavat kaikkialla yleistyvät yhä älykkäämmät sensorit, joiden määrät ovat nousemassa aivan valtaviin lukemiin – kun puhutaan pian tuhansista miljardeista sensoreista, niin sitä on jo todella vaikea hahmottaa”, kuvailee Intelligent Industryn johtaja Antti Karjaluoto.

Karjaluoto tunnetaan tuttavallisesti ”kolmen miljardin dollarin miehenä” vanhaa tieteissarjaa mukaellen: Intelligent Industryn on määrä tuottaa jopa kolmen miljardin euron verran uutta liiketoimintaa Suomeen. Intelligent Industryn osallistujat ovat suomalaisia ja kansainvälisiä huippuyrityksiä. SSAB:n lisäksi mukana ovat Cargotec, Fastems, Konecranes, HT Laser, Nokia, Ponsse, Prima Power, Raute, Tieto. Ekosysteemiä rahoittavat osallistuvat yritykset sekä Business Finland.

”Kyse on todella tärkeästä asiasta Suomen tulevaisuudelle ja hyvinvoinnille. Teollisen internetin on laskettu tuovan Suomeen jopa 50 000 työpaikkaa, jos hoidamme asiamme hyvin”, muistuttaa Karjaluoto.

Kansainväliset huippuosaajat paikalle

Perjantain tapahtumaan odotetaan yli 100 kansainvälistä huippuosaajaa teollisuuden digitalisoitumisen saralta. Teemoja ovat yllämainittujen lisäksi mm. energiatehokkuus, älykkäät kaupungit, turvallisuus ja data-analytiikka. Puheiden lomassa Espoossa nähdään runsaasti myös kiinnostavia demonstraatioita.

Tilaisuus on avoin, mutta paikkoja on rajallisesti ja ennakkoilmoittautuminen on tarpeen. Lisätietoa löydät tämän linkin takaa, jossa voit myös ilmoittautua.

Lisätietoja:

Disruptive Renewal Officer Antti Karjaluoto, DIMECC Oy, 040 772 5440, antti.karjaluoto@dimecc.com

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

DIMECC Oy
DIMECC Oy
Korkeakoulunkatu 7
33720 Tampere

http://www.dimecc.com/

DIMECC Oy on johtavien yritysten ja tutkimuslaitosten omistama digiajan innovaatiotoimija, joka yhdistää Suomen valmistavan ja digitaalisen teollisuuden sekä akateemisen tutkimuksen parhaat voimat.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta DIMECC Oy

Merten älykäs tulevaisuus yhä väkevämmin suomalaisten luotsattavana: One Sea sai Business Finlandilta lisää rahoitusta, Laivameklarit mukaan kehittämään digitaalista merenkulkua30.11.2018 14:23:33Tiedote

Itse- ja etäohjautuvat laivat ja muu autonominen meriliikenne ovat merkittävän askeleen lähempänä toteutumista. Huippuyritysten ja johtavien meriliikenteen asiantuntijoiden One Sea -ekosysteemi on saanut lähivuosiksi lisää rahoitusta Business Finlandilta sekä merkittävän uuden kumppanin, Suomen Laivameklarit. ”Koko merilogistiikkaa on tehostettava digitalisaation avulla, ja se onnistuu vain hyvällä yhteistyöllä. One Sea on avainasemassa”, painottaa Sari Turkkila, Suomen Laivameklariliiton toiminnanjohtaja.

Tampere näyttää maailmalle mallia innovoinnissa – DIMECC ja DEMOLA esittelivät ainutlaatuista osaamistaan maailman huipuille Grenoblessa14.11.2018 16:00:10Tiedote

Tampere esitteli tänään uutta innovaatioiden yhdessä kehittämisen mallia Grenoblessa, maailman johtavien innovaatiokaupunkien High Level Forum 2018 -tapahtumassa. Tampere on ainut Suomesta mukaan kutsuttu kaupunki runsaan 30 edistyneimmäksi arvioidun globaalin innovoijan joukkoon. Johtavien suomalaisten innovaatioekosysteemien DIMECCin ja Demolan ainutlaatuinen innovaatiotarjonta sai innostuneen vastaanoton.

MPIDEA 2019 ideakilpailu käynnistyy! Siemens on yksi uusien ideoiden arvostajista: Ekosysteemit ja yhteiskehittäminen yhä tärkeämpi uudistavien ideoiden lähde5.11.2018 12:45:10Tiedote

Suomen teollisuuden suuri ideakilpailu MPIDEA on tänään pyörähtänyt jälleen käyntiin. MPIDEA huipentuu kesäkuussa 2019 Suomen suurimman teollisuustapahtuman MPD:n yhteydessä. Ideakilpailun alkuperäinen ehdottaja Siemens pitää uusia ideoita ensiarvoisen tärkeinä. Siemens itse luo ideoita mm. ekosysteemeissä yhteiskehittämisen kautta. Ekosysteemit ovat MPD:n pääteema 2019.

Teollisuus ja palkansaajat ajavat myös samoja tavoitteita: ÄlySuomi on tarpeen, ja se syntyy vain mittavilla julkisilla investoinneilla innovointiin24.10.2018 13:39:40Tiedote

Lakkojen lamauttaessa Suomea voi helposti unohtua, että työntekijät ja työnantajat ovat usein avainasioista myös täysin samaa mieltä. Tämä nousi esiin Suomen teollisuuden avainvaikuttajien foorumissa, kun teollisuuden tärkein innovaatioalusta DIMECC juhlisti 10-vuotistaivaltaan. Tilaisuudessa julkaistussa ÄlySuomi-kirjassa mittavia julkisia panostuksia innovointiin vaativat niin teollisuuden Risto Siilasmaa kuin Teollisuusliiton Riku Aaltokin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme