Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Tukea helsinkiläisille kriisin hetkellä

Jaa

Helsingissä jouluna tapahtunut alaikäisen lapsen kuolema on herättänyt keskusteluja ja huolta kansalaisten keskuudessa. Poliisi vastaa tapahtuneen osalta viestinnästä.

Helsingin kaupungilla on tarjolla kriisiapua sitä tarvitseville helsinkiläisille. Kriisipäivystys antaa akuuttia apua ja tukea äkillisissä kriisitilanteissa esimerkiksi läheisen äkilliseen kuolemaan tai väkivaltatilanteisiin liittyen.

Kriisipäivystyksen puhelinnumero on p. 09 310 44222. Numerossa palvellaan vuoden jokaisena päivänä, myös vuodenvaihteen pyhäpäivinä, ympäri vuorokauden.

Kriisipäivystyksen ammattilaiset tarvittaessa neuvovat ja ohjaavat avun tarvitsijoita eteenpäin muiden palvelujen pariin.

Aikuiset ja lapset reagoivat järkyttäviin tapahtumiin yksilöllisesti, toiset voimakkaammin ja toiset lievemmin. Järkyttävästä tilanteesta johtuvat reaktiot ovat pääosin normaaleja ja lieventyvät ajan kuluessa.

Toipuminen reaktioineen tapahtuu aaltomaisesti, pikkuhiljaa edeten, vähitellen helpottuen. Vanhemmat ovat lapsen paras tuki ja turva. Kriisipäivystyksestä saa tarvittaessa ohjausta siihen, miten lapsen kanssa voi käsitellä järkyttäviä tapahtumia.

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala järjestää tarpeen mukaan kriisi- ja keskusteluapua oppilaille ja henkilöstölle 7.1.2019 alkaen, kun kevätlukukausi kouluissa alkaa.

Lisätietoja medialle

  • Sosiaali- ja terveystoimi Pia Mäkeläinen, sosiaali- ja kriisipäivystyksen päällikkö, p. 050 402 0125, pia.makelainen@hel.fi

Apua helsinkiläisille tarjoavat

  • Helsingin kriisipäivystys p. 09 310 44222
  • MLL:n Lasten ja nuorten puhelin 116 111 päivystää 1.1.2019 asti joka päivä kello 14–17.
  • Valtakunnallinen kriisipuhelin p. 010 195202
  • Suomen mielenterveysseuran SOS-kriisikeskus p. 09 413 50510
  • Kirkon palveleva puhelin p. 0400 22 11 80
  • MLL verkkosivut, muun muassa: Väkivaltauutisesta puhuminen lapsen kanssa

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme