Finanssiala ry

Tule linjoille tänään 14.3. klo 10: Finanssialan toimintakyvystä on huolehdittava epävakaina aikoina

Jaa
Yli vuoden jatkunut Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan, koronapandemian jälkimainingit, kiihtyvä inflaatio, nousevat korot ja viimeisimpänä yhdysvaltalaispankkien ongelmat. Miten nämä heijastuvat Suomen finanssimarkkinoille? Miten turvataan Suomen säilyminen houkuttelevana investointi- ja sijoituskohteena? Miten varmistetaan finanssialan kyky rahoittaa kotitalouksien ja yritysten investointeja? Miten Suomen ja Euroopan pankkisektorin häiriönsietokykyä on vahvistettu viimeisimmän pankkikriisin jälkeen?

Tähän paneudumme Finanssiala ry:n (FA) uuden toimitusjohtajan Arno Ahosniemen johdolla mediatilaisuudessa tiistaina 14.3.2023. Tilaisuus alkaa klo 10 ja kestää reilun tunnin.

Seuraa tilaisuutta suorana TÄSTÄ LINKISTÄ

Uusimme myös nyt jo kolmannen kerran viime keväänä ja kesällä Norstat Oy:llä teettämämme kansalaiskyselyn, jossa kysyimme suomalaisilta muun muassa, millaisia ajatuksia heillä on säästämisestä ja sijoittamisesta sekä omista suunnitelmistaan tehdä isoja hankintoja, kuten oman asunnon hankkiminen.

Esittelemme tuoreet tulokset tilaisuudessa.

OHJELMA

klo 10.00

Avaussanat ja kansalaiskyselyn tulokset
Tuomo Yli-Huttula, johtaja, Finanssiala ry

klo 10.15

FA:n päätoiveet hallitusohjelmaan:
Kansankapitalismi vahvistaa hyvinvointiyhteiskuntaa. Sääntely tarpeen, mutta ylisääntely uhkaa investointeja ja vihreää siirtymää

Arno Ahosniemi, toimitusjohtaja, Finanssiala ry

klo 10.30

Kansankapitalismi kunniaan – mitä toimia se edellyttää?
Jari Virta, johtava lakimies, Finanssiala ry

Järkeä sääntelyyn – vähemmän on enemmän
Teija Miller, johtava lakimies, Finanssiala ry

Malttia verotukseen – vauhtia kasvuun
Veli-Matti Mattila, johtaja, pääekonomisti, Finanssiala ry

Kysymyksiä yleisöltä

Tilaisuus päättyy noin klo 11.15

Lämpimästi tervetuloa!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Finanssiala ry
Finanssiala ry
Itämerenkatu 11 - 13
00180 HELSINKI

020 793 4240http://www.finanssiala.fi

Finanssiala ry (FA) edustaa Suomessa toimivia pankkeja, henki-, työeläke- ja vahinkovakuutusyhtiöitä, rahasto- ja rahoitusyhtiöitä sekä arvopaperivälittäjiä. Rakennamme jäsenillemme toimintaympäristöä, jossa ne voivat liiketoiminnallaan lisätä suomalaista hyvinvointia.

Finanssiala - Uudistuvan alan ääni

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Finanssiala ry

Pankkibarometri: Kotitalouksien ja yritysten luotonkysyntä jatkuu laimeana5.6.2023 10:42:27 EEST | Tiedote

Kotitalouksien ja yritysten luotonkysyntä on selvästi vähäisempää kuin viime vuonna vastaavaan aikaan, selviää Finanssiala ry:n (FA) tuoreesta Pankkibarometrista. Odotukset kotitalouksien ja yritysten lähikuukausien luotonkysynnästä ovat myös heikot. Pankkibarometrin vastauksissa näkyvät Euroopan keskuspankin rahapolitiikan kiristämisen vaikutukset luotonkysyntään. Vastaavasti kiinnostus talletustilejä ja kaikkia lainanhoidon joustomahdollisuuksia kohtaan ovat kasvaneet. Vuoden 2023 toinen kysely tehtiin pankinjohtajille toukokuussa.

Korkojen nousu huolestuttaa asuntovelallisia – suomalaiset panostavat säästöihin ja korkosuojiin1.6.2023 06:31:00 EEST | Tiedote

Koron nousun uhka herättää suomalaisten asuntovelallisten keskuudessa huolta, ja monet etsivät keinoja varautua siihen. Vuoden 2023 Säästäminen ja luotonkäyttö -kyselytutkimuksen mukaan yleisimmät keinot varautua korkojen nousuihin ovat säästäminen ja korkosuojaus. Kyselytutkimuksen mukaan asuntolainaa koskevien riskien joukossa suurin huoli liittyy korkotason merkittävään nousuun.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme