Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Tule tapaamaan pysäköinnintarkastajia 22.9. Narinkkatorille – pysäköinninvalvonta juhlii 50-vuotista taivaltaan

Jaa

Kysy pysäköinnistä ja testaa tietosi visassa. 50-vuotisjuhlavuoden kunniaksi esillä on myös pysäköinninvalvonnan historiaa.

Pysäköinnintarkastajia työssään. Kuva: Helsingin kaupunki / Kaupunkiympäristö
Pysäköinnintarkastajia työssään. Kuva: Helsingin kaupunki / Kaupunkiympäristö

Kysy pysäköinninvalvonnalta -tapahtuma järjestetään tällä kertaa Narinkkatorilla keskiviikkona 22.9.2021 klo 12–18.

Tapahtumassa Helsingin pysäköinnintarkastajat vastaavat esimerkiksi pysäköintisääntöihin tai -merkkeihin liittyviin kysymyksiin. Kävijät voivat osallistua myös tietovisaan, jossa vastanneiden kesken arvotaan Helsinki-logolla varustettuja huppareita.

50 vuotta pysäköinninvalvontaa

Kunnallinen pysäköinninvalvonta alkoi Helsingissä 1.8.1971. Tuolloin pysäköinninvalvonta-apulaiset partioivat kaduilla viininpunaisissa virka-asuissa ja pysäköintivirhemaksu oli 20 markkaa.

50-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Narinkkatorilla on näytillä pysäköinninvalvonnan esineistöä vuosien varrelta, kuten punaisia virkavaatteita ja vanhoja maksulaitteita.

Tervetuloa!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kaisa Liljanto
Tapahtuman viestintäyhteyshenkilö
0406314428
kaisa.liljanto@hel.fi

Kuvat

Pysäköinnintarkastajia työssään. Kuva: Helsingin kaupunki / Kaupunkiympäristö
Pysäköinnintarkastajia työssään. Kuva: Helsingin kaupunki / Kaupunkiympäristö
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Mitä uutta Länsi-Helsinkiin? Alueen ajankohtaiset suunnitelmat ja hankkeet esillä verkkotilaisuudessa 27.10.20.10.2021 08:55:13 EEST | Tiedote

Läntisessä Helsingissä on käynnissä useita suunnittelu- ja rakentamishankkeita. Malminkartanon ja Kannelmäen kaupunkiuudistus käynnistyy, asema-alueita kohennetaan ja uudet kohteet täydentävät aiempaa rakennuskantaa. Myös alueen kadut ja puistot kehittyvät. Ajankohtaisia suunnitelmia esitellään Uutta Länsi-Helsinkiä -verkkotilaisuudessa keskiviikkona 27.10. klo 17.00 alkaen.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 14.10.202114.10.2021 17:41:54 EEST | Tiedote

Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote 14.10.2021 » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Jaosto kokoontuu seuraavan kerran torstaina 28.10.2021. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme