Maanmittauslaitos

Tuleeko Tervolasta, Ranuasta tai Utsjoesta Suomen ensimmäinen kokonaan huoneistotietojärjestelmään siirtynyt kunta?

Jaa
Suomen ensimmäinen kokonaan huoneistotietojärjestelmään siirtynyt kunta löytyy todennäköisesti Lapista. Maakunnasta löytyy peräti kolme kuntaa, joissa vain kahden tai kolmen taloyhtiön täytyy enää siirtää osakeluettelonsa. Maanmittauslaitos tarjoaa tukea pienten taloyhtiöiden osakeluetteloiden siirtoon ja järjestää osakeluettelon siirtoklinikan Rovaniemellä Lapin Kiinteistöliiton tiloissa 29.3. klo 11.30–18.00.
Kuva: Riku Hasari
Kuva: Riku Hasari

Helmikuun lopussa Lapin tilanne huoneistotietojärjestelmään siirtymisessä oli hivenen alle maan keskiarvon. Maakunnassa 12,6 % taloyhtiöistä oli tehnyt vaadittavan siirron, kun koko maan keskiarvo oli jo noin 15 %. Alueen aktiivisimmat kunnat ovat kuitenkin aivan maan huippua. Kärkipaikkaa pitää Tervola, jossa siirtoprosentti oli huimat 84,6 %. Hyvänä kakkosena tuli Ranua, jossa 83,3 % yhtiöistä on tehnyt siirron. Myös Utsjoen kunnassa enää kahdessa taloyhtiössä on tarvittava siirto tekemättä. Perää siirroissa pitää Ylitornio, jossa yksikään taloyhtiö ei ole vielä herännyt huoneistotietojärjestelmän tuloon. 

Kaikkien taloyhtiöiden on siirrettävä osakeluettelonsa huoneistotietojärjestelmään vuoden 2023 aikana, ja ammatti-isännöitsijät vastaavat isännöityjen talojen siirroista. Aika siirtymiseen on käymässä vähiin ja Rovaniemellä järjestettävällä osakeluettelon siirtoklinikalla halutaan tukea niitä pieniä lappilaisia taloyhtiöitä, jotka eivät käytä isännöintitoimistoa. 

Tilaisuudessa Maanmittauslaitoksen asiantuntijat tarjoavat konkreettista opastusta osakeluettelon siirtämiseen. Taloyhtiön edustajan tulee ottaa mukaan omat vain pankkitunnukset ja varmistaa, että taloyhtiön tiedot ovat ajan tasalla. Ohjeet tietojen tarkistamiseen löytyvät ilmoittautumissivulta. 

Siirtoklinikkaan osallistuminen on maksutonta, mutta ilmoittautuminen on tehtävä etukäteen Maanmittauslaitoksen verkkosivuilla osoitteessa maanmittauslaitos.fi/tapahtumat. Ilmoittautuminen on auki 22.3.2023 saakka. 

 

 

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Riku Hasari
Kuva: Riku Hasari
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Maanmittauslaitos
Maanmittauslaitos
PL 84 (Opastinsilta 12C)
00521 HELSINKI

029 530 1100 (Vaihde)https://www.maanmittauslaitos.fi/

Teemme maanmittaustoimituksia, ylläpidämme kiinteistöjen ja osakehuoneistojen tietoja, huolehdimme omistusoikeuksien rekisteröinneistä ja kiinnityksistä, tuotamme kartta-aineistoja sekä teemme paikkatietoalan tutkimusta.

Maanmittauslaitos.fi

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Maanmittauslaitos

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme