Monimuotoiset perheet -verkosto

Tuleva tapahtuma: Miltä tulevaisuuden perhe näyttää? Keskustelutilaisuus perheiden ja lisääntymisen tulevaisuudesta 7.5.2020

Jaa
Lisääntymisen tulevaisuus -hanke järjestää avoimen keskustelutilaisuuden Helsingin keskustakirjasto Oodissa torstaina 7.5. Tilaisuus kokoaa yhteen eri asiantuntijoiden visioita muun muassa siitä, minkälaisia ovat tulevaisuuden perhesuhteet ja minkälaisia ovat sukulaisuuden ja lisääntymisen uudet muodot.

Perheitä on monenlaisia jo nyt. Tämä herättää kysymyksen, miten tulevaisuudessa perheellistytään. Entä miten säädellä tulevaisuuden perhesuhteita? Ei ole olemassa yhtä tapaa elää perheenä, eikä jokaisen suomalaisen perheen keskiössä ole esimerkiksi geneettinen sukulaisuus, sama osoite tai kulttuuritausta.

Laskevan syntyvyyden aikakaudella perheenkaltaisia läheissuhteita saattaa myös löytyä uusista, yllättävistä paikoista ja elämäntilanteista. Samalla tahattomaan lapsettomuuteen etsitään uusia ratkaisuja, ja lisääntymisteknologiat laajentavat käsityksiämme biologisesta perheestä ja vanhemmaksi tulemisesta.

Avoin keskustelutilaisuus keskustakirjasto Oodissa torstaina 7.5. kokoaa yhteen eri asiantuntijoiden visioita muun muassa siitä, minkälaisia ovat tulevaisuuden perhesuhteet ja minkälaisia ovat sukulaisuuden ja lisääntymisen uudet muodot. Keskustelemassa ovat kirjailija Johanna Sinisalo, lapsettomuuslääkäri Eero Varila, Väestöliiton ohjelmajohtaja Minna Säävälä, tutkija Kitti Suoranta ja aktivisti Michaela Moua. Keskustelua johdattelee Jani Toivola.

Keskustelussa hahmotellaan tulevaisuuden skenaarioita siitä, mitä lisääntymiselle ja perheen idealle tulee tapahtumaan. Ajassa muuttuvat yhteiskunnan arvot ja normit kuitenkin määrittelevät, minkälaisia perhemuotoja pidetään toivottavina ja mahdollisina. Käykö niin, että ymmärrys perheestä laajenee entisestään, jolloin esimerkiksi valitut perheet, monikulttuurisuus ja uudet lisääntymistavat tulevat vielä merkittävämmäksi osaksi suomalaista yhteiskuntaa?

Keskustelutilaisuuden yhteydessä esittäytyy perhekysymyksen parissa toimivia järjestöjä ja tutkimushankkeita. Lisäksi kirjastoon on koottu aikuisten ja lasten lisääntymisaiheiset kirjallisuusnäyttelyt.

Tapahtuman nimi: Tulevaisuuden perhe – miltä se näyttää?

Paikka: Helsingin keskustakirjasto Oodin Maijansali

Aika: Torstai 7.5.2020 klo 17–19

Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille, eikä siihen tarvitse ilmoittautua. Tilaan mahtuu 180 henkeä.

Tilaisuuden järjestää Suomen Kulttuurirahaston rahoittama Argumenta-hanke Lisääntymisen tulevaisuus Tampereen yliopistosta yhteistyössä Monimuotoiset perheet -verkoston, Perheyhteiskunta-verkkojulkaisun ja Finnish Reproductive Studies (FiReSNet) -tutkimusverkoston kanssa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Hankekoordinaattori Sami Siltanen
sami.siltanen@tuni.fi
040 517 8770


Lisääntymisen tulevaisuus -hankkeen johtajat:


Mianna Meskus
mianna.meskus@tuni.fi
050 437 7511


Riikka Homanen
riikka.homanen@tuni.fi
050 318 2528

Tietoja julkaisijasta

Monimuotoiset perheet -verkosto
Monimuotoiset perheet -verkosto
Haapaniemenkatu 7-9C
00530 HELSINKI

http://www.monimuotoisetperheet.fi

Monimuotoiset perheet on kymmenen perhejärjestön yhteistyöverkosto. Järjestöt edustavat eri tavoin normeista poikkeavia perheitä, ja kattavat noin kolmasosan kaikista suomalaisista perheistä. Monimuotoiset perheet -verkosto tekee vaikuttamistyötä politiikan, palveluiden ja työelämän parissa. Verkoston tavoitteena on yhteiskunta, jossa perheet ovat yhdenvertaisia ja jokainen perhe voi olla itsestään ylpeä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Monimuotoiset perheet -verkosto

Perhejärjestöt: Järjestöjen rahoitusleikkaukset haittaavat ennaltaehkäisyä, syntyvyyttä sekä työn ja perheen yhteensovittamista12.4.2024 11:06:17 EEST | Tiedote

Monimuotoiset perheet –verkoston perhejärjestöt arvioivat, että järjestöjen rahoitusleikkauksilla voi olla arvaamattoman suuria ja pitkäkestoisia vaikutuksia. Vaikutukset voivat näkyä paitsi hyvinvoinnin heikkenemisenä ja sosiaalisina ongelmina myös syntyvyydessä, työelämässä, palveluiden laadussa ja vapaaehtoistyössä, jonka arvoksi on Suomessa laskettu 3 miljardia euroa vuosittain.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye