Vilkas Group Oy

”Tulikivi käy pk-teollisuuden viejien esikuvaksi!” Verkkokauppa välittää takkatilauksen suoraan tuotantoon, älyratkaisu kasvun tukena

Jaa
Tulikivi hehkuu kuumana: tilausvirta on kasvanut yli 50 prosenttia viime vuoteen verrattuna. ”Nopea kasvu onnistuu, koska B2B-verkkokauppamme liittää myynnin suoraan tuotantoon”, kiittää Tulikiven ICT-asiantuntija Pasi Korhonen. Ensi vuonna lisäkasvua on tarkoitus hakea keraamisten tulisijojen viennillä Saksaan. ”Entä jos vienti sujuisi B2B-teollisuudessa muutenkin verkossa ja yhdistyisi suoraan tuotantoon? Vientiloikka koko Suomelle”, pohtii Tulikiven B2B-verkkokaupparatkaisun räätälöineen Vilkas Groupin johtaja Timo Korvenoja.
Vilkkaan Tulikivelle rakentama B2B-verkkokauppa välittää takkatilaukset suoraan tuotantoon. Kuvassa Tulikiven Pasi Korhonen (vasemmalla) ja Vilkkaan Timo Korvenoja. Kuva: Vilkas
Vilkkaan Tulikivelle rakentama B2B-verkkokauppa välittää takkatilaukset suoraan tuotantoon. Kuvassa Tulikiven Pasi Korhonen (vasemmalla) ja Vilkkaan Timo Korvenoja. Kuva: Vilkas

Lehdistötiedote 22.12.2022

Maailman johtava varaavien takkojen valmistaja Tulikivi on huimassa kasvussa. Energiakriisi on vauhdittanut perheyhtiön viennin aivan uusiin lukemiin, tilausvirta on kasvanut yli 50 prosenttia kuluvana vuonna. Kasvu on ollut mahdollinen vain siksi, että Tulikivi oli siihen varautunut.

”Nopea kasvu onnistuu, koska B2B-verkkokauppamme liittää myynnin suoraan tuotantoon. Ilman pitkällistä pohjatyötä tämä ei olisi mitenkään onnistunut, koska järjestelmä on räätälöity huolella juuri meidän tarpeisiimme. Kun uusi jälleenmyyjä aloittaa nyt vaikkapa Saksassa, paljon muuta ei tarvita kuin käyttäjätunnukset ja tilaukset saadaan tuotantoon”, kiittää Tulikiven ICT-asiantuntija Pasi Korhonen.

Korhonen on vastannut Tulikiven puolella B2B-myyntijärjestelmän kehittämisestä yhdessä verkkokauppatoimittaja Vilkas Groupin kanssa. Työ on ollut vaativa, mutta periaate simppeli.

”Jälleenmyyjä auttaa asiakasta suunnittelemaan itselleen mieleisen takkaratkaisun. Järjestelmä ehkäisee virheet eli vääränlaista ei saa suunniteltua. Kun asiakas sitten on tyytyväinen, myyjä napauttaa enteriä ja kauppa syntyy – ja tilaus välittyy meille sellaisenaan tuotantoon. ICT-kielellä Vilkas räätälöi meille verkkokaupan, siihen konfiguraattorimoottorin ja mikä tärkeintä, suoran yhteyden meidän erp-järjestelmäämme, joka ohjaa tuotantoa”, selvittää Korhonen.

Tulikivi esikuvaksi sadoille, ellei tuhansille?

Merkittävä osa Suomen viennistä ja kansantulosta perustuu B2B-teollisuuden huippuosaamiseen. Se siivittää alihankintana etenkin saksalaista teollisuutta, mutta uusi vientiloikka olisi mahdollinen.

”Meillä on Suomessa todella vahva teknologinen osaaminen, jota maailmalla ansaitusti arvostetaan. Yksin teknologiateollisuudessa löytyy kuitenkin vähintään satoja yrityksiä, jotka voisivat merkittävästi lisätä myyntiään verkkokaupparatkaisujen avulla. Entä jos vienti sujuisi B2B-teollisuudessa muutenkin verkossa ja yhdistyisi suoraan tuotantoon? Vientiloikka koko Suomelle”, visioi kehitystyöstä Vilkkaalla vastannut Timo Korvenoja.

Korvenoja tiivistää Tulikiven järjestelmän kantavan idean, jonka hedelmiä nyt viennissä korjataan.

”Kun asiakas voi joko itse tai jälleenmyyjän avustuksella suunnitella tilauksensa virheettömästi ja tilaus siirtyy sellaisenaan tuotantoon, kasvu skaalautuu helposti. Juuri tämä oli Tulikiven idea, jonka heille toteutimme. Tulikivi käy pk-teollisuuden viejien esikuvaksi”, kehuu Korvenoja.

Seuraava skaalaus: Keraamiset takat Saksaan

Tulikiven älykäs myynti-tuotanto -mylly laajenee vuodenvaihteessa, kun keraamisten takkojen vienti Saksaan käynnistyy yhteistyössä saksalaisen Hagos-osuuskunnan kanssa.

”B2B-järjestelmämme on tähän valmis, eikä kasvuun vastaaminen muuten onnistuisikaan. Olemme siis valmistautuneet keraamisten takkojen myynnin kasvuun”, lupaa Tulikiven Korhonen.

Lisätiedot:

Timo Korvenoja, Vilkas, COO, 050 650 13, timo@vilkas.fi

Avainsanat

Kuvat

Vilkkaan Tulikivelle rakentama B2B-verkkokauppa välittää takkatilaukset suoraan tuotantoon. Kuvassa Tulikiven Pasi Korhonen (vasemmalla) ja Vilkkaan Timo Korvenoja. Kuva: Vilkas
Vilkkaan Tulikivelle rakentama B2B-verkkokauppa välittää takkatilaukset suoraan tuotantoon. Kuvassa Tulikiven Pasi Korhonen (vasemmalla) ja Vilkkaan Timo Korvenoja. Kuva: Vilkas
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Vilkas Group Oy
Vilkas Group Oy
Finlaysoninkuja 19
33210 Tampere

0400434244https://www.vilkas.fi/

Vilkas on Suomen johtava verkkokauppatoimittaja ja sopiva kumppani kaiken kokoisille verkkokauppiaille. 2000 asiakastamme ovat laaja skaala pienyrittäjistä suuryrityksiin. Verkkokauppaindeksin mukaan asiakkaidemme vuosittainen kasvuvauhti on yli kymmenen prosenttia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vilkas Group Oy

”Ostovoiman romahdus on suuri vaara koko Suomelle, toivottavasti uusi hallitus torjuu sen” – Verkkokauppa putosi jyrkästi alkuvuonna13.4.2023 09:10:00 EEST | Tiedote

Verkkokauppa on romahtanut historiallisesti peräti 14 prosenttia vuoden ensimmäisellä neljänneksellä, kertoo uunituore verkkokauppaindeksi. ”Inflaatio ja korkeat korot ovat syöneet ihmisten ostovoimaa todella pahasti”, arvioi verkkokauppaindeksiä jo yli 25 vuotta tuottaneen Vilkas Groupin toimitusjohtaja Markku Korkiakoski. ”Myynti hidastui jo viime vuoden lopulla ja tammikuu oli selkeästi huonompi kuin vuosi sitten. Tuottavuutta pitää kehittää jatkuvasti”, painottaa Bonusapteekki.fi -verkkoapteekkia johtava Helena Jalonen.

”Suomelle kirimahdollisuus, Ruotsi pahasti edellä”: Verkkokauppiaiden viennille Pohjoismaihin uutta vauhtia huipputalojen yhteistyöstä2.2.2023 09:15:00 EET | Tiedote

PostNord ja verkkokauppatoimittaja Vilkas aloittavat yhteistyön, joka voi olla Suomelle kansallisesti merkittävä. ”Suomalaisten verkkokauppojen vienti Ruotsiin on lapsenkengissä verrattuna Ruotsin Suomen-vientiin. PostNordin tuottama data on avain markkinaloikkaan”, pohtii Vilkkaan toimitusjohtaja Markku Korkiakoski. ”Näemme tilanteen kaikissa Pohjoismaissa. Suomalainen verkkokauppias voi siis katsoa eteenpäin ja suunnitella tien menestykseensä paljon paremmin”, kertoo PostNord Oy:n toimitusjohtaja Johanna Starck.

”Kulutusjuhlista järkihankintoihin” – Verkkokaupan kasvu jäi alle inflaation, mutta ”verkko-ostaminen lähtee pian uusiin ennätyksiin”20.1.2023 09:15:00 EET | Tiedote

Uunituore verkkokauppaindeksi kertoo, että verkkokaupan kasvu on jäänyt alle inflaation. ”Euromäärä kyllä kasvoi, vaikka inflaatio eteni vielä vauhdikkaammin. Kun kuluttajien luottamus kohenee, verkkokauppa loikkaa pian uusiin ennätyksiin”, arvioi indeksiä tuottavan Vilkas Groupin toimitusjohtaja Markku Korkiakoski. Klarnan maajohtaja Jacob Segercrantz arvioi myös nykyisen taloustilanteen korostavan verkko-ostamisen monia etuja. ”Talouden epävarmuus korostaa huolellisten ostopäätösten ja säästämiskyvyn tärkeyttä.”

”Kaikkien aikojen paras myynti!” – Energiakriisi siivitti verkkokauppaan ennätysloikan, aurinkopaneeleja ja takkoja myyty hurjaa tahtia6.10.2022 09:00:00 EEST | Tiedote

Verkkokaupan myynti on kasvanut peräti 40 prosenttia, kertoo verkkokaupan myyntiä reaaliajassa seuraava Verkkokauppaindeksi. ”Tämä on varsinkin odotuksiin nähden yllättävän hyvä tulos. Esimerkiksi aurinkopaneeleita on ostettu todella paljon, energiakriisi saa ihmiset varautumaan”, kiittää indeksiä tuottavan Vilkas Groupin toimitusjohtaja Markku Korkiakoski. ”Tämä on rohkaisevaa koko talouskehityksen kannalta. Oma datamme kertoo myös palvelujen kysynnän kasvusta, toteaa Paytrailin toimitusjohtaja Markus Laurio.

”Ruotsi 4 – Suomi 0” – Suomen verkkokauppa on pahasti Ruotsia jäljessä, Tampereella esiteltiin Avainlippu myös verkkoon21.9.2022 13:34:09 EEST | Tiedote

Talouden epävarmuus heijastuu vahvasti myös verkkokauppaan. Verkkokauppa on pudonnut jopa Tampereella, joka on monessa suhteessa verkkokaupan edelläkävijä. Tampereella esiteltiin keskiviikkona kansallinen vastalääke, Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu verkkokaupoille. Suomi on Ruotsia perässä kaikilla verkkokaupan mittareilla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme