Lastensuojelun Keskusliitto

Tuloksellisen lastensuojelun edellytyksiä pohditaan Hämeenlinnan lastensuojelupäivillä

Jaa
Suomalaisen lastensuojelun palvelujärjestelmän toimimattomuutta yritetään ratkaista monella taholla. Ongelmat järjestelmässä tiedetään ja ratkaisuja on esitetty jo useita. Valtakunnallisille lastensuojelupäiville Hämeenlinnaan 30.9‒1.10.2014 kokoontuu yli 1000 lastensuojelun käytännön ammattilaista ja tutkijaa pohtimaan, mitä tuloksellinen lastensuojelujärjestelmä edellyttää.

Hämeenlinnan Verkatehtaalla pidettävillä koulutuspäivillä otetaan oppia Englannin esimerkistä ratkaista lastensuojelujärjestelmän epäkohdat, kuullaan peruspalveluministeri Susanna Huovisen esitys poliittisista päätöksistä lastensuojelun tukena ja keskustellaan juuri eduskunnalle annetusta esityksestä uudeksi sosiaalihuoltolaiksi.

Hämeenlinnassa puhutaan rohkeasti myös lastensuojeluun kohdistuvasta kritiikistä paneelikeskustelussa, johon kokoontuu sekä lastensuojelua julkisesti haastavat että sitä kehittävät tahot. Hyvä-paha -lastensuojelu paneelissa kohtaavat Tampereen yliopiston professori Tarja Pösö, tutkija Kai Alhanen, Talentian puheenjohtaja Tero Ristimäki, sosiaaliasiamies Satu Loippo sekä kirjailija-toimittaja Maria Syvälä.

Päivillä pohditaan myös muun muassa miten lastensuojelua voidaan toteuttaa sosiaalisessa mediassa, minkälaista johtajuutta lastensuojeluun tarvitaan, miten tänä vuonna 25 vuotta täyttävän Lapsen oikeuksien sopimuksen velvoitteet on otettu huomioon lastensuojelulaissa ja mitä haasteita sopimus asettaa lastensuojelutyölle. Lisäksi esitellään juuri valmistuneet lasten ja nuorten osallisuuden eettiset periaatteet.

Toimittajat ovat tervetulleita seuraamaan luentoja ja haastattelemaan asiantuntijoita. Toimittajia pyydetään ilmoittautumaan päivien infopisteellä (Verkatehdas, Paasikiventie 2, Hämeenlinna, ala-aula, 1. krs) Tutustu koko ohjelmaan: www.lskl.fi/hameenlinna2014

Lastensuojelupäiviä voi seurata ja keskusteluun osallistua myös tunnisteella #lastensuojelupaivat2014

Samassa yhteydessä järjestettävä Nuorten päivä ei työskentelyn luonteen vuoksi ole avoin tiedotusvälineiden edustajille.

Valtakunnalliset lastensuojelupäivät on lastensuojelualan suurin vuosittainen koulutustapahtuma. Lastensuojelun Keskusliitto järjestää tapahtuman tänä vuonna yhteistyössä Hämeenlinnan kaupungin kanssa.

Lisätietoja:
Tiedottaja Hanna-Mari Savolainen
puh. 044 329 0029 tai hanna-mari.savolainen@lskl.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tiedottaja Hanna-Mari Savolainen
puh. 044 329 0029
hanna-mari.savolainen@lskl.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Lastensuojelun Keskusliitto
Lastensuojelun Keskusliitto
Armfeltintie 1
00150 HELSINKI

http://www.lskl.fi
Lastensuojelun Keskusliitto on vuonna 1937 perustettu lastensuojelualan kattojärjestö, joka toimii aktiivisena vaikuttajana ja voimien yhdistäjänä lapsen oikeuksien asioissa sekä kansallisella että eurooppalaisella tasolla. Keskusliitto tavoittelee yhteiskunnassa tilannetta, jossa lasten tarpeet on aidosti asetettu etusijalle päätöksenteossa ja että lapselle kuuluvat oikeudet toteutuvat täysimääräisinä. Keskusliitolla on 93 jäsenjärjestöä ja 37 kunta- tai kuntayhtymäjäsentä. Linnanmäen huvipuistoa Helsingissä ylläpitävä Lasten Päivän Säätiö on toiminnan merkittävin rahoittaja. www.lskl.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lastensuojelun Keskusliitto

Hallitusohjelmaneuvotteluissa huomioitava YK:n lapsen oikeuksien komitean suositus välttää lapsiin kohdistuvia sosiaaliturvan leikkauksia2.6.2023 18:05:51 EEST | Tiedote

YK:n lapsen oikeuksien komitea kiinnittää Suomelle antamissaan suosituksissa vahvasti huomiota haavoittuvassa asemassa oleviin lapsiin, kuten sijaishuollossa eläviin lapsiin, turvapaikanhakija- ja pakolaislapsiin sekä erilaisiin vähemmistöihin kuuluviin lapsiin. Suomen tulee komitean mukaan välttää köyhyysriskissä oleviin lapsiin kohdistuvia sosiaaliturvan leikkauksia.

Lastensuojelun arjen sankari -palkinto 2022 myönnettiin Ylöjärven lastensuojelun avotiimille4.10.2022 13:09:26 EEST | Tiedote

Lastensuojelun Keskusliitto ja Huoltaja-säätiö myönsivät 4.10. Valtakunnallisilla lastensuojelupäivillä® Lastensuojelun arjen sankari -palkinnon Ylöjärven lastensuojelun avotiimille. Kunniamaininnat annettiin Helsingin kaupungin Teinilän lastenkodin osasto Kivitaskun henkilökunnalle, Särskild Oy:n jälkihuollon tuetun asumisen tiimille sekä Tampereen kaupungin Kotipysäkin työryhmälle.

Osallisuusviikko käynnistyy: kuuluuko jokaisen ääni?29.9.2022 09:11:22 EEST | Tiedote

Toimittaja, päätoimittaja, kustantaja – miten sinun tiedotusvälineessäsi toteutuu eri ihmisryhmien osallisuus? Nostatteko aktiivisesti esille esimerkiksi vammaisten, työttömien, etnisten tai kulttuuristen vähemmistöjen, vanhusten tai pienten lasten ääntä toiminnassanne? Osallisuusviikko 3.-7.10.2022 kutsuu jokaista pohtimaan sitä, miten osallisuus toteutuu oman toiminnan piirissä ja miten itse kukin voi edistää osallisuuden toteutumista tasapuolisesti yhteiskunnassa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme