Avain

Tuntematon Kimi Räikkönen ja muut elokuun uudet selkokirjat

Jaa

Avain julkaisee elokuussa neljä uutta selkokirjaa: Kari Hotakaisen Tuntematon Kimi Räikkönen, Nadja Sumasen Rambo, Jaana Levolan Käppänät ja Leena Lehtolaisen Ennen lähtöä. Selkokirjat on suunnattu lukijoille ja lukemista harjoitteleville, joille yleiskielisen tekstin lukeminen on hankalaa. Kirjat sopivat myös lukuharrastusta aloitteleville.

kansi: Kari Hotakainen. Tuntematon Kimi Räikkönen_selkokirja
kansi: Kari Hotakainen. Tuntematon Kimi Räikkönen_selkokirja

Kari Hotakaisen menestysteosta Tuntematon Kimi Räikkönen myytiin viime vuonna yhteensä lähes 200 000 kappaletta ja se palkittiin Vuoden urheilukirja 2018 -palkinnolla. Kansainvälisestikin kiinnostava teos on käännetty jo usealle kielelle. Kirja ilmestyy Hanna Männikkölahden selkomukauttamana 1.8.2019.

Nadja Sumasen nuortenromaani Rambo kertoo kahdeksasluokkalaisesta Rambosta, jolla on ADHD. Teos on koskettava ja hauska kertomus nuoresta, joka kasvaa kaksin masentuneen äitinsä kanssa. Haasteista huolimatta Rambo ei luovuta. Rambo palkittiin Finlandia Junior -palkinnolla vuonna 2015. Kirja ilmestyy Riikka Tuohimetsän selkomukauttamana 1.8.2019.

Jaana Levolan lasten ja nuorten selkoromaani Käppänät kertoo 10-vuotiaasta Venlasta ja hänen koiristaan Milosta ja Missystä. Pienillä koirilla on suuri vaikutus Venlan arkeen ja lopulta ystävyyteen. Käppänät ilmestyy 1.8.2019.

Maria Kallio jatkaa tutkimuksiaan Leena Lehtolaisen Ennen lähtöä -dekkarissa. Tavallistakin hankalammaksi osoittautuvassa tapauksessa kiehuvat huumet, muukalaisviha ja Espoon kunnallispolitiikka. Kirjan on mukauttanut selkokielelle Leena Kaivosoja. Ennen lähtöä ilmestyy 1.8.2019.

Selkokieli on yleiskieltä helpompaa, yksinkertaistettua suomen kieltä. Selkokielinen kirjallisuus on suunnattu kaikille niille, joille yleiskielen lukeminen ja ymmärtäminen on hankalaa. Avain on tehnyt pitkäjänteistä työtä selkokirjallisuuden kustantajana. Kustantamo palkittiin työstään Selkokeskuksen Seesam-palkinnolla syksyllä 2017.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot, haastattelupyynnöt ja arvostelukappaleet

Avain, viestintäjohtaja Vilja Perttola, puh. 040 755 3319, vilja.perttola@avain.net
arvostelukappaleet: info@avain.net

Kuvat

kansi: Kari Hotakainen. Tuntematon Kimi Räikkönen_selkokirja
kansi: Kari Hotakainen. Tuntematon Kimi Räikkönen_selkokirja
Lataa
kuva: Nadja Sumanen, Rambo_selkokirja
kuva: Nadja Sumanen, Rambo_selkokirja
Lataa
kansi: Jaana Levola, Käppänät_selkokirja
kansi: Jaana Levola, Käppänät_selkokirja
Lataa
kansi: Leena Lehtolainen, Ennen lähtöä_selkokirja
kansi: Leena Lehtolainen, Ennen lähtöä_selkokirja
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Avain
Avain
Työpajankatu 13 A
00580 Helsinki

09 5840 440https://avain.net/

Avain on kotimaiseen laatukirjallisuuteen keskittynyt kirjakustantamo. Kustantamo on osa Suomen kirjastopalvelu Oy:tä. Avain kustantaa aktiivisesti selkokielistä kirjallisuutta ja se palkittiin syksyllä 2017 Selkokeskuksen Seesam-palkinnolla tunnustuksena selkokirjallisuuden edistämisestä. Avain kustantaa kirjoja myös tilaustöinä yrityksille ja muille yhteisöille. Kirjastopalvelu on osa Booky Groupia, johon kuuluvat myös Booky.fi Oy, Ostinato Oy ja Porvoon Kirjakeskus Oy.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Avain

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme