Varsinais-Suomen ELY-keskus

Tuntuuko liikenne turvalliselta Turun ympäristökunnissa? Vastaa kyselyyn ja vaikuta alueen liikenneolosuhteisiin

Jaa

Turun ympäristökunnissa edistetään liikkumisen turvallisuutta päivittämällä kuntien liikenneturvallisuussuunnitelmat. Suunnitelmatyöhön voi osallistua vastaamalla 13.6.2021 mennessä kaikille avoimeen liikenneturvallisuuskyselyyn. Kyselyllä kerätään alueella asuvien ja liikkuvien mielipiteitä ja kokemuksia mm. turvattomista paikoista, puutteellisista liikennejärjestelyistä, sattuneista liikennetapaturmista ja läheltä piti -tilanteista.

Turun ympäristökunnissa on käynnistetty liikenneturvallisuussuunnitelmien päivitystyö, josta vastaavat yhteistyössä alueen kymmenen kuntaa (Kaarina, Lieto, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Paimio, Raisio, Rusko ja Sauvo), Varsinais-Suomen ELY-keskus, Liikenneturva, Lounais-Suomen poliisilaitos ja Varsinais-Suomen pelastuslaitos. Myös kunnissa toimivat liikenneturvallisuustyöryhmät osallistuvat suunnitelmien laadintaan.

Liikaa vakavia tieliikenneonnettomuuksia

Liikenneturvallisuussuunnitelmien tavoitteena on edistää turvallisempaa ja vastuullisempaa liikkumista Turun seudulla. Toimenpiteitä tarvitaan, sillä viimeisen viiden vuoden aikana (2016-2020) Turun ympäryskuntien alueen liikenteessä on menehtynyt yhteensä 21 ihmistä eli keskimäärin neljä ihmistä vuosittain. Vakavia loukkaantumisia tilastoidaan vuosittain toistakymmentä. Kokonaisuutena alueella tapahtuneiden henkilövahinko-onnettomuuksien määrät ovat tasaisesti laskeneet, mutta vakavien henkilövahinkojen osalta kehitys parempaan suuntaan on ollut liian hidasta.

Laaja-alainen työkalupakki tarpeen nollavision saavuttamiseksi

Suunnitelmatyön tarkoituksena on löytää erilaisia lyhyen ja keskipitkän aikavälin keinoja, joiden avulla liikenneonnettomuuksien määrää saadaan vähennettyä kohti kansallisia ja kansainvälisiä tavoitteita. Lisäksi on tärkeää parantaa koettua liikenneturvallisuutta, joka vaikuttaa keskeisesti ihmisten elämänlaatuun ja mm. kävelyn ja pyöräliikenteen edistämismahdollisuuksiin. Työssä esitettävät toimenpidetarpeet ja -ehdotukset liittyvät mm. eri toimijoiden välisen yhteistyön tehostamiseen, elinikäiseen liikennekasvatukseen ja viestintään, kuntien henkilöstön liikenneturvallisuusosaamisen kehittämiseen, kuljetuspalveluiden hankintaan, liikenneympäristön ratkaisuihin ja liikenteen valvontaan.

Asukkaiden ja paikallisten toimijoiden kokemuksilla ja mielipiteillä suuri merkitys

Onnettomuustilastoista eivät käy ilmi läheltä piti -tilanteet tai eri kulkutavoilla liikkuvien kokemukset ja tuntemukset turvallisuudesta tai liikenteen toimivuudesta. Näin ollen Turun ympäryskunnissa asuvien ja alueella liikkuvien mielipiteet ja kokemukset liikenteen turvallisuudesta ovat tärkeä osa suunnitelmatyötä. Näitä kerätään touko-kesäkuun aikana erillisellä karttapohjaisella liikenneturvallisuuskyselyllä.

Kyselyyn voi vastata 17.5.–13.6.2021 välisenä aikana osoitteessa:
https://new.maptionnaire.com/q/2bzi3mu7bn8h

Kyselylinkit löytyvät myös kuntien internetsivuilta. Kyselyn vastaukset käydään läpi kuntien ja ELY-keskuksen kanssa ja tuloksista tiedotetaan alkusyksystä. Kokonaisuudessaan liikenneturvallisuussuunnitelmien päivitystyö valmistuu keväällä 2022.

Lisätietoja suunnitelman laatimisesta antavat:

- Ramboll Finland Oy, Juha Heltimo, juha.heltimo(at)ramboll.fi

- Varsinais-Suomen ELY-keskus, Jaakko Klang, jaakko.klang(at)ely-keskus.fi

- Kaarinan kaupunki, Anssi Valtonen, anssi.valtonen(at)kaarina.fi

- Liedon kunta, Hannu Holmberg, hannu.holmberg(at)lieto.fi

- Maskun kunta, Mikko Lehtinen, mikko.lehtinen(at)masku.fi

- Mynämäen kunta, Vesa-Matti Eura, vesa-matti.eura(at)mynamaki.fi

- Naantalin kaupunki, Heli Ojanen, heli.ojanen(at)naantali.fi

- Nousiaisten kunta, Jarmo Rauvola, jarmo.rauvola(at)nousiainen.fi

- Paimion kaupunki, Juha Saarinen, juha.saarinen(at)paimio.fi

- Raision kaupunki, Nina Vartiainen, nina.vartiainen(at)raisio.fi

- Ruskon kunta, Markku Jessen-Juhler, markku.jessen-juhler(at)rusko.fi

- Sauvon kunta, Jari Ukkonen, jari.ukkonen(at)sauvo.fi

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Varsinais-Suomen ELY-keskus
Varsinais-Suomen ELY-keskus
Itsenäisyydenaukio 2
20800 Turku

0295 022 500 (vaihde)http://www.ely-keskus.fi/varsinais-suomi

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Teemme työtämme Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan alueella liikenne- ja ympäristöasioissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen ELY-keskus

Ändringar i kollektivtrafikens periodbiljetter på linjerna i Pargas, Pemar, Aura och Virmo-Nousis-Masko18.6.2021 16:17:36 EEST | Tiedote

Praxis för periodbiljetter för busslinjer utanför Åbo stadsregion håller på att förändras. Matkahuolto avslutar försäljningen av regionbiljetten till Åbo 30.6 och ersätter dem med ersättande produkter. En ny säsongsprodukt på linjerna i Pargas, Pemar, Aura och Virmo-Nousis-Masko är Seutu+. Med periodprodukten kan man resa både på baslinjen och i Fölis trafik i Åbo stadsregion. Ändringarna gäller inte Föli-områdets biljettprodukter.

Joukkoliikenteen kausilippumuutoksia Paraisten, Paimion, Auran ja Mynämäki-Nousiainen-Masku linjoilla17.6.2021 08:30:00 EEST | Tiedote

Turun kaupunkiseudun ulkopuolisten linja-autolinjojen kausilippukäytännöt ovat muuttumassa. Matkahuolto lopettaa Turun seutulipun myynnin 30.6 ja tilalle tulee korvaavia tuotteita. Uusi kausituote Paraisten, Paimion, Auran ja Mynämäki-Nousiainen-Masku linjoilla on Seutu+. Kausituotteella voi matkustaa sekä peruslinjalla että Turun kaupunkiseudun Fölin liikenteessä. Muutokset eivät koske Föli-alueen lipputuotteita.

Kraapin silta ja Kraapin kevyen liikenteen silta uusitaan teräsputkisiltana Pöytyän Kyrössä maantiellä 2253 (Ollilantie)17.6.2021 08:30:00 EEST | Tiedote

Varsinais-Suomen ELY-keskus aloittaa Pöytyällä (Kyrö) maantiellä 2253 (Ollilantie) sijaitsevan Kraapin sillan ja Kraapin kevyen liikenteen sillan uusimistyöt 28.6.2021. Työt valmistuvat heinäkuun loppuun mennessä. Työn aikana ajoneuvoliikenne joudutaan katkaisemaan ja ohjaamaan kiertotielle 5. - 15.7.2021. Kiertotie on viitoitettu maanteiden 12458 (Karvionkulmantie) ja 2250 (Kyröntie) kautta. Jalankulkijoiden käytössä on rakennustöiden ajan kulku työmaan läpi.

Tienvarsilla niitetään kesäkuusta elokuun loppuun - tänä kesänä tienvarsikasvillisuuden kasvu on ollut runsasta11.6.2021 12:43:14 EEST | Tiedote

Tienvarsien niitot ovat alkaneet kesäkuun alussa, ja niittoja jatketaan elokuun loppuun saakka. Viherhoitoluokasta riippuen tienvarsia niitetään 1–4 kertaa kesässä. Suurin osa Varsinais-Suomen ja Satakunnan teistä niitetään kertaalleen pääasiassa juhannuksen ja elokuun lopun välisenä aikana. Kasvuolosuhteet vaihtelevat vuosittain, mikä vaikuttaa niittoaikatauluihin ja -kertoihin. Tänä kesänä tienvarsikasvillisuuden kasvu on ollut erityisen runsasta.

Ensi viikon päällystyskohteita11.6.2021 08:31:30 EEST | Tiedote

Viikolla 24 päällystetään uudelleen mm. maantie 12697 eli Vankilantie Säkylässä välillä Karhia-Vuorenmaa. Kapealla Vankilantiellä Säkylässsä joudutaan tie sulkemaan läpikulkevalta liikenteeltä päällystystyön takia tiistaina 15.6. yhden päivän ajaksi. Lisäksi päällystystyöt jatkuvat usealla kohteella mm. E18 moottoritiellä Raadelman ja Skarppakullan välillä ja valtatiellä 9 Loimaan ja Metsämaan välillä.

Tällä viikolla tehdään päällystystöitä mm. E18 moottoritiellä Raadelman ja Skarppakullan välillä7.6.2021 14:34:06 EEST | Tiedote

Maanantai-iltana 7.6.2021 alkavat päällystystyöt E18 moottoritiellä Kaarinan Raadelman ja Turun Skarppakullan välillä. Tie on päällystettävällä kohteella nelikaistainen. Päällystystöitä tehdään vain toisella ajoradalla ja toinen kaista on koko ajan liikenteen käytössä. Työmaan kohdalla on myös alennettu nopeusrajoitusta. Päällystystyöt tehdään ilta- ja yöaikaan ja kestävät kesäkuun loppuun asti. Tielläliikkujien on syytä varautua liikenteen hidastumiseen tietyömaan läheisyydessä sekä liikenteen hetkelliseen pysäyttämiseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme