Kirkko Helsingissä

Tuomiokirkossa ja Suomenlinnan kirkossa otetaan käyttöön vapaaehtoinen vierailumaksu

Jaa

Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvosto on päättänyt maanantaina 5.10. pitämässään kokouksessa ottaa käyttöön vapaaehtoisen vierailumaksun Helsingin tuomiokirkossa ja Suomenlinnan kirkossa. Vapaaehtoinen maksu (5 €) otetaan käyttöön molemmissa kirkoissa 1.3.2021 alkaen.

Kuva: Mariusz Matuszewski, Pixabay
Kuva: Mariusz Matuszewski, Pixabay

Kuluneen vuoden aikana Tuomiokirkkoseurakunnassa on tehty selvitys vierailumaksun käyttöönotosta. Tärkeänä pidettiin erityisesti sen selvittämistä, sopiiko vierailumaksu yhteen Tuomiokirkon aktiivisen jumalanpalvelus- ja konserttitoiminnan kanssa.

"Tuomiokirkko on kaikkien suomalaisten kotikirkko. Kirkkoon voi jatkossakin tulla hiljentymään ja rukoilemaan matalalla kynnyksellä. Vapaaehtoinen vierailumaksu mahdollistaa kirkon työn tukemisen kaikille vierailijoille maailmalta totuttuun tapaan", toteaa seurakuntaneuvoston jäsen, puheenjohtajana toimiva Viivi Ali-Löytty.

Vapaaehtoisen vierailumaksun ei odoteta tuovan seurakunnalle merkittäviä lisätuloja. Sen avulla seurakunta voi kuitenkin tarjota vierailijoille jatkossakin laadukkaita palveluita sekä kehittää kirkoissa tehtävää turistityötä. Kaikki vapaaehtoisesta vierailumaksusta kertyvät tuotot ohjataan palvelemaan helsinkiläisiä seurakunnan toiminnan kautta.

"Seurakunnan diakoniatyö on noussut vallitsevassa poikkeustilanteessa vielä entistäkin tärkeämpään rooliin. Uskomme, että monet vierailijat kokevat seurakunnan työn merkitykselliseksi, ja haluavat tukea sitä", sanoo kirkkoherra Marja Heltelä.

Vapaaehtoinen vierailumaksu ei ole käytössä jumalanpalvelusten, toimitusten, konserttien tai muun seurakunnan toiminnan aikana, vaan se koskee ainoastaan vierailuaikoja. 

Lisätietoja: Kirkkoherra Marja Heltelä, p. 050 523 5846, marja.heltela@evl.fi
Seurakuntaneuvoston varapuheenjohtaja Viivi Ali-Löytty, 040 776 9040, viivi.aliloytty@gmail.com

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Mariusz Matuszewski, Pixabay
Kuva: Mariusz Matuszewski, Pixabay
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kirkko Helsingissä
Kirkko Helsingissä
Kolmas linja 22 B
00530 HELSINKI

09 234 00http://www.helsinginseurakunnat.fi

Kirkko Helsingissä – ihmistä varten. Uskon, rakkauden ja ympäristön puolesta.

Kirkko Helsingissä muodostuu 20 ev.-lut. seurakunnasta, joista 17 on suomenkielistä ja kolme ruotsinkielistä. Helsingin seurakunnissa on lähes 340 000 jäsentä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kirkko Helsingissä

Evankelis-luterilainen kirkko pääkaupunkiseudulla mukana Helsinki Pridessa4.9.2020 09:03:00 EESTTiedote

Suomen suurin ihmisoikeus- ja kulttuuritapahtuma Helsinki Pride järjestetään tänä vuonna 7.–13.9. Evankelis-luterilainen kirkko pääkaupunkiseudulla on mukana Priden yhteisökumppanina. Viikon aikana seurakunnat ja kristilliset toimijat järjestävät esimerkiksi vertaistukitapaamisia sateenkaari-ihmisille ja heidän läheisilleen, keskustelutilaisuuksia sekä Sateenkaarimessun.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme