Oulun yliopisto

Tuore 6G-lehti esittelee tutkimusta monipuolisesti

Jaa

Oulun yliopiston 6G Flagship -tutkimusohjelma on julkaissut uuden numeron 6G Waves -lehdestään. Tuhti 56-sivuinen lukupaketti kerää yhteen viimeisimmän aihepiirin tutkimuksen, mielenkiintoisia ihmisiä ja yritysten kanssa tehtävää yhteistyötä. Tutkimus ja sen kehitysaskeleet esitetään havainnollisesti. Suomen Akatemian Oulun yliopistolle myöntämän 6G Flagship –tutkimuskokonaisuuden kokonaisbudjetti kahdeksalle vuodelle on 251 miljoonaa euroa.

Keskeisessä roolissa on kesällä julkaistujen tulevaisuuden tutkimusta linjaavien kahdentoista dokumentin, 6G White Paperien, sisällöllinen avaaminen. Niiden kirjoittamiseen osallistui yli 250 asiantuntijaa kaikilta asutuilta mantereilta. Kyse ei ole vain teknologiasta teknologiana vaan siitä, miten huomioidaan esimerkiksi YK:n kestävän kehityksen tavoitteet, millaista uutta liiketoimintaa syntyy ja millaisia palveluja ja sovelluksia meillä on mahdollisesti käytettävissämme kymmenen vuoden päästä. Laajalla yhteistyö eri toimijoiden kanssa on onnistumisen edellytys.

Lehden ensimmäistä numeroa on ladattu puolessa vuodessa jo lähes satatuhatta kertaa, joten kiinnostusta näiden asioiden pohtimiseen selvästi riittää. Suomella on globaali johtajuus 6G-tutkimuksessa ja maassamme vaikuttavat kaikki alan keskeiset toimijat. Siksi katseet maailmalta kohdistuvat meihin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Oulun yliopisto, Akatemiaprofessori, 6G Flagshipin johtaja,
Matti Latva-aho

matti.latva-aho@oulu.fi

0405889655

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000https://www.oulu.fi/fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Matalampi hemoglobiini onkin hyödyksi terveydelle? Suojaa mahdollisesti lihavuudelta ja metaboliselta oireyhtymältä14.7.2021 21:53:42 EEST | Tiedote

Oulun yliopiston tuore tutkimus kumoaa luulon, jonka mukaan korkeat hemoglobiinitasot olisivat terveyden kannalta aina tavoiteltavia. Kahteen laajaan kohorttiaineistoon ja kokeellisiin töihin perustuva tutkimus osoitti matalampien hemoglobiiniarvojen mahdollisesti suojaavan sekä lihavuutta että metabolista oireyhtymää vastaan. Ilmiön taustalla on elimistön vaste, joka käynnistyy vähähappisissa olosuhteissa ja jota esimerkiksi kestävyysurheilijat hyödyntävät korkeanpaikanharjoittelussa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme