Turku hankkii 150 suomalaista älyroska-astiaa – tilaus työllistää Ylöjärvellä

Jaa

Turun tilaus on selvästi suurin suomalaiskaupunkien investointi päästöjä leikkaaviin älyroska-astioihin. Valmistaja Lehtovuori Oy toimitti taannoin myös Helsinkiin 70 älyroska-astiaa. Uuden tilauksen työllistävä vaikutus näkyy heti Lehtovuoren Ylöjärven tehtaalla.

Turku testasi aurinkovoimalla  roskat puristavien  suomalaisten älyroska-astioiden toimivuutta ennen suurtilausta kuuden kappaleen koe-erällä, josta yksi on toiminut alkuvuodesta saakka Turun linja-autoaseman edustalla.
Turku testasi aurinkovoimalla roskat puristavien suomalaisten älyroska-astioiden toimivuutta ennen suurtilausta kuuden kappaleen koe-erällä, josta yksi on toiminut alkuvuodesta saakka Turun linja-autoaseman edustalla.

Uuden suurtilauksen 50 ensimmäistä älyroska-astiaa sijoitetaan Turun keskustaan ja Aurajoen rannalle syksyllä.

Älyroskikset puristavat roskat pieneen tilaan aurinkovoimalla. Puristustoiminto mahdollistaa jopa 20-kertaisen roskamäärän mahtumisen yhteen astiaan perinteiseen katuroskikseen verrattuna, mikä vähentää tyhjennyskuljetukset ja päästöt murto-osaan aiemmasta.

Älyroska-astiat tulevat tarpeeseen, sillä koronaviruksen aiheuttamat ulkomaan matkailun rajoitteet ovat lisänneet ulkoilijoiden ja roskien määrää merkittävästi Turussakin.

– Loput 100 älyroska-astiaa sijoitetaan parin vuoden kuluessa suosituille ulkoilualueille kuten Kupittaan kansanpuistoon, kertoo Turun kaupungin infran kunnossapitopäällikkö Mari Helin.

Älyroskis ahmii cityfestareiden roskavuoret

 – Puhtaanapidon tehostuminen, pitkän aikavälin kustannussäästöt ja ilmastostrategiamme konkreettinen tukeminen innovaatioiden avulla ovat meille tärkeitä kehityskohteita, Mari Helin sanoo.

Aloite hankinnasta tuli allianssilta, jonka osapuolia ovat Turun kaupunki ja keskustan kunnossapidosta vastaava palvelutuottaja Desentti (Destia Oy ja Entti Oy).

– Roska-astioiden täyttymisen hidastuminen, joka pidentää tyhjennysvälejä, auttaa puhtaanapitoa merkittävästi erityisesti cityfestareiden aikaan, kertoo Destian työmaapäällikkö Pekka Salo.

Lehtovuori Oy:n kehittämissä ja valmistamissa City Solar -älyroska-astioissa on myös toiminto, joka ilmoittaa astian täyttymisestä jätehuoltoon, joten turhia tyhjennysajoja  puolityhjien roska-astioiden luo ei enää tarvita. Ohjelmisto päivittää reaaliajassa roska-astioiden sijaintitiedot ja täyttöasteet karttanäkymään.

Vientikin vetää – Lehtovuori vahvistaa tuotekehitystiimiään


Lehtovuori Oy:ssä tilauksen työllistävä vaikutus on useita henkilötyövuosia ja näkyy heti.

 – Jatkamme vahvaa panostusta omaan teknologiakehitykseen, jotta voimme pysyä täysin suomalaisella ratkaisulla markkinoiden kärjessä. Nyt alamme etsiä uutta älytuotteiden suunnittelijaa tuotekehitysyksikköömme, kertoo Lehtovuori Oy:n toimitusjohtaja Eero Ojanen.

Perinteikäs Lehtovuori valmistaa laajasti erilaisia kaupunkikalusteita. City Solar -älyroska-astia on yhtiön älytuoteperheen kärkituote, joka on menestynyt myös kansainvälisessä kilpailussa.

City Solareja on toimitettu mm. Ruotsiin Tukholman alueelle ja Norjaan Osloon, Trondheimiin sekä Bergeniin. Myös Helsingin kaduilla toimii 75 City Solaria.

Katsoaksesi videon lähteestä www.youtube.com, anna hyväksyntä sivun yläosasta.Älyroska-astia City Solarin esittelyvideo

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

LEHTOVUORI OY
Eero Ojanen, toimitusjohtaja
eero.ojanen@lehtovuori.fi | 050 466 3610

DESENTTI, Turun kaupungin puhtaanapito
Pekka Salo, työmaapäällikkö (Destia Oy)
pekka.salo@destia.fi | 040 5823699

TURUN KAUPUNKI
Mari Helin, infran kunnossapitopäällikkö
mari.helin@turku.fi | 050 324 2506

Kuvat

Turku testasi aurinkovoimalla  roskat puristavien  suomalaisten älyroska-astioiden toimivuutta ennen suurtilausta kuuden kappaleen koe-erällä, josta yksi on toiminut alkuvuodesta saakka Turun linja-autoaseman edustalla.
Turku testasi aurinkovoimalla roskat puristavien suomalaisten älyroska-astioiden toimivuutta ennen suurtilausta kuuden kappaleen koe-erällä, josta yksi on toiminut alkuvuodesta saakka Turun linja-autoaseman edustalla.
Lataa
Helsingissä toimii jo 75 Lehtovuoren valmistamaa CitySolar-älyroska-astiaa. Kuvan älyroska-astia on sijoitettu  Kansalaistorillle  Musiikkitalon edustalle.
Helsingissä toimii jo 75 Lehtovuoren valmistamaa CitySolar-älyroska-astiaa. Kuvan älyroska-astia on sijoitettu Kansalaistorillle Musiikkitalon edustalle.
Lataa
Kaupunkien jätehuollolle on tärkeää, että myös älyroska-astian tyhjennys on tehokasta.   Lehtovuori Oy:n CitySolarissa toiminnot on rakennettu yleisimmin käytetyn, tavallisen 240 litraisen roska-astian ympärille. Näin astian voi tyhjentää suoraan jäteauton tyhjennystoiminnolla, ilman roskasäkkien kantamista.
Kaupunkien jätehuollolle on tärkeää, että myös älyroska-astian tyhjennys on tehokasta. Lehtovuori Oy:n CitySolarissa toiminnot on rakennettu yleisimmin käytetyn, tavallisen 240 litraisen roska-astian ympärille. Näin astian voi tyhjentää suoraan jäteauton tyhjennystoiminnolla, ilman roskasäkkien kantamista.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Lehtovuori Oy
Hopeatie 4
33470 Ylöjärvi

+358 (0)3 7846 777http://www.lehtovuori.fi

Vuonna 1945 perustettu, Design from Finland -merkin saanut Lehtovuori Oy on Suomen johtava ympäristökalustaja, jolla on tytäryhtiöt Ruotsissa ja Yhdysvalloissa. Lehtovuoren tyylikkäät penkit, roska-astiat ja muut ulkokalusteet näkyvät lähes jokaisen kaupunkimme kaduilla, puistoissa, kiinteistöissä ja ulkoilualueilla.

Yhtiön tuotteita on viety jo yli 40 maahan. Ne ovat tunnettuja muotoilunsa ja kestävyytensä lisäksi uusista älyratkaisuista. Lehtovuori Oy työllistää 45 ammattilaista, ja sen liikevaihto oli vuonna 2018 noin seitsemän miljoonaa euroa. Lehtovuori Oy:n tehdas sijaitsee Ylöjärvellä.

 

Tiedotuspalvelu ja sisällöntuottaja: Tulostie