Suomen Yliopistokiinteistöt Oy

Turun Aurumissa vietetään peruskivenmuurausjuhlaa

Jaa
Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n (SYK) rakennuttaman Aurum-rakennuksen työmaalla Turun Henrikinkadulla vietetään tänään peruskivenmuurausjuhlaa.
Havainnekuva Aurumin julkisivusta
Havainnekuva Aurumin julkisivusta

Tilaisuudessa peruskiveen muurataan perinteen mukainen asiakirjasylinteri, johon taltioidaan muistoja tästä ajasta, kuten päivän Turun Sanomat ja Åbo Underrättelser, käytössä olevat kolikot, peruskirja ja rakennuksen pääpiirustukset. Yllätysnumerona sylinteriin tallennetaan myös Åbo Akademin ja Turun yliopiston ylioppilaskuntien toimittamat haalarimerkit vuosimallia 2019.

Aurum rakennetaan SYK:n ympäristövastuullisten periaatteiden mukaisesti, ja se saa myös osansa SYK:n vihreästä rahoituksesta. Rakennuksen lämmityksessä ja jäähdytyksessä hyödynnetään muun muassa maaenergiaa. SYK tavoittelee Aurumille Excellent-tason BREEAM-ympäristöluokitusta. BREEAM-järjestelmä auttaa suunnittelemaan ja rakentamaan rakennuksen, jonka ympäristöjalanjälki on mahdollisimman pieni. BREEAM Excellent -tason rakennuksia on Suomessa tällä hetkellä vain muutama.

– Aurumista tulee hyvä esimerkki SYK:n vastuullisesta ja ympäristöystävällisestä rakentamisesta. Uskon, että käyttäjät viihtyvät tässä kaksi yliopistoa ja kampusta yhdistävässä maamerkkirakennuksessa, sanoo SYK Oy:n toimitusjohtaja Mauno Sievänen.

Aurum tulee Åbo Akademin luonnontieteiden ja tekniikan tiedekunnan, Turun yliopiston kemian laitoksen ja muun muassa Turun yliopiston biodiversiteettiyksikön ja kirjaston käyttöön.

– Aurum on merkittävä rakennus, ei pelkästään arkkitehtonisesti, vaan erityisesti yliopistojen välisen yhteistyön kannalta. Yliopistojen mäelle muodostuu Aurumin myötä yksi Suomen merkittävimmistä luonnontieteellisen tutkimuksen ja koulutuksen keskittymistä, toteaa Turun yliopiston rehtori Kalervo Väänänen.

– Uusilla, tarkoituksenmukaisilla tiloilla, jotka tukevat Turun yliopiston ja Åbo Akademin välistä yhteistyötä, voimme edistää seudun vahvistamista ja johtaa kehitystä, ei ainoastaan kansallisesti, vaan myös kansainvälisesti. Kemian alan ja teknillisten alojen tekemät innovaatiot ovat välttämättömyyksiä, jotta voimme selviytyä suurista haasteista kuten ilmastonmuutoksesta, sanoo Åbo Akademin rehtori Mikko Hupa.

− Åbo Akademin ja Turun yliopiston ylioppilaskunnat odottavat innolla, että pääsevät kehittämään yliopistojen ja ylioppilaskuntien välistä yhteistyötä yhteisellä kampusalueella, josta tulee opiskelijoiden, tutkijoiden ja henkilökunnan kohtauspaikka yli kielirajojen, toteavat ylioppilaskuntien puheenjohtajat Anna Oksanen ja Sini Saarinen yhteistuumin.

Rakennukseen tulee opetukseen ja tutkimukseen tarkoitettuja tiloja laboratorioineen, kuntosali- ja ravintolatilat sekä tiloja yrityksille. Monikäyttöiset ja joustavat tilaratkaisut tukevat positiivista synergiaa sekä yhteistä toimintaa ja yhteisiä palveluja. Näin varmistetaan korkea käyttöaste ja tilankäytön taloudellisuus.

Aurumin on määrä valmistua 2021 syksyllä. Rakennuksen bruttoneliömäärä on 23 000 neliötä. Rakennuksen on suunnitellut Aihio Arkkitehdit Oy, ja projektinjohtourakoitsija on Skanska Talonrakennus Oy.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy, toimitusjohtaja Mauno Sievänen, mauno.sievanen@sykoy.fi, 040 063 0733

Åbo Akademi, rehtori Mikko Hupa, mikko.hupa@abo.fi, 0400 630 801

Turun yliopisto, vararehtori Kalle-Antti Suominen, kalle-antti.suominen@utu.fi, 040 537 3263

Kuvat

Havainnekuva Aurumin julkisivusta
Havainnekuva Aurumin julkisivusta
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy
PL 310
33101 Tampere

http://www.sykoy.fi

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy

Suomen Yliopistokiinteistöt (SYK) on valtakunnallinen kampuskehittäjä, joka omistaa ja kehittää yliopistokiinteistöjä pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Kehitämme vetovoimaisia kampuksia ja luomme alueellisen kasvun mahdollisuuksia yhdistämällä tieteen ja tutkimuksen, elinkeinoelämän ja elävän kaupungin. Tarjoamme muun muassa korkeakoulujen, yritysten ja palveluntarjoajien käyttöön tulevaisuuden tilaratkaisuja sekä asiakkaidemme tarpeita vastaavia, kustannustehokkaita tiloja. SYK:n omistavat Suomen valtio ja 10 yliopistoa pääkaupunkiseudun ulkopuolelta. Yhtiön tasearvo on noin miljardi euroa, ja se koostuu yliopistojen 310 rakennuksesta. Vuoden 2018 liikevaihto oli 159,5 miljoonaa euroa.
www.sykoy.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Yliopistokiinteistöt Oy

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n toimitusjohtajaksi Sanna Sianoja25.9.2019 09:06:32 EEST | Tiedote

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy:n (SYK) toimitusjohtajaksi on nimitetty diplomi-insinööri, MBA Sanna Sianoja, 49. Sianoja aloittaa tehtävässään 1. marraskuuta 2019. Yhtiön nykyinen toimitusjohtaja Mauno Sievänen siirtyy eläkkeelle vuodenvaihteessa. SYK:n hallitus teki valinnan suuresta, noin 80 hakijan joukosta. Hallitus painotti valinnassa kiinteistö- ja rakennusalan kokemusta sekä laaja-alaista strategista ja operatiivista kokemusta niin johtamisesta kuin liiketoiminnastakin. Sanna Sianoja erottui joukosta myös vahvojen vuorovaikutus- ja verkostoitumistaitojensa ansiosta. – Sanna Sianoja on kiinteistöliiketoiminnan ja kiinteistökehityksen ammattilainen. Hänellä on hyvät valmiudet lähteä kehittämään yliopistokampuksia yhdessä yhtiön muiden ammattilaisten sekä kampuksilla toimivien vuokralaisten kanssa. Sannan tavoitteellinen työskentelyote, hyvät vuorovaikutustaidot ja kansainvälinen kokemus tekivät meihin suuren vaikutuksen, toteaa SYK:n hallituksen puheenjohtaja, Päivi Mikkola. – Odo

Oamk Linnanmaa -rakennushankkeen harjannostajaiset5.6.2019 13:06:43 EEST | Tiedote

Oamk Linnanmaa -rakennushanke on keväällä 2019 saavuttanut ajankohdan, jossa kaikki hankkeeseen sisältyvät toteutusvaiheet ovat käynnistyneet. Keskiviikkona 5.6.2019 pidettävät harjannostajaiset juhlistavat hankeosapuolten yhteistyötä, ja juhlalla kiitetään rakennustyöhön osallistuneita monivuotisesta projektista. Projekti päättyy syksyllä 2020, kun Oamkin toiminta käynnistyy uusissa tiloissa. Oamk Linnanmaa -rakennushanke kokoaa pääosan Oulun ammattikorkeakoulun opetus-, tutkimus- ja kehitystoiminnoista yhteen rakennukseen Linnanmaan kampukselle. Vaiheistetussa hankkeessa peruskorjattavat uudet, modernit ja monikäyttöiset tilat mahdollistavat tehokkaan yhteistyön Oulun yliopiston kanssa, niin tilojen kuin toiminnankin osalta. Linnanmaan kampus muodostaa pohjoisosaan sijoittuvien ammattikorkeakoulun ja eteläosaan sijoittuvien yliopiston tilojen sekä palveluiden kanssa vetovoimaisen kokonaisuuden, jossa yritystoiminta, tutkimus ja ainutlaatuinen oppimisympäristö kohtaavat. Kasvavaa opis

Kutsu Aurumin peruskivenmuurausjuhlaan 8.5.2.5.2019 13:02:23 EEST | Kutsu

Tervetuloa Aurum-uudisrakennuksen peruskivenmuurausjuhlaan keskiviikkona 8.5.2019 klo 13 osoitteessa Henrikinkatu 2, Turku. Aurumin pääkäyttäjät ovat Åbo Akademin luonnontieteiden ja tekniikan tiedekunta sekä Turun yliopiston kemian laitos. Muita käyttäjiä ovat muun muassa Turun yliopiston biodiversiteettiyksikkö ja kirjasto. Uudisrakennus on osa Åbo Akademin ja Turun yliopiston välistä Scientia Aboensis -yhteistyötä. Rakennukseen tulee opetukseen ja tutkimukseen tarkoitetut tilat laboratorioineen, kuntosali- ja ravintolatilat sekä tiloja yrityksille. Tilaratkaisut ovat monikäyttöisiä ja joustavia, ja ne tukevat positiivista synergiaa. Ratkaisut tukevat yhteistä toimintaa ja yhteisiä palveluja. Näin varmistetaan korkea käyttöaste ja tilankäytön taloudellisuus. Rakennustyöt alkoivat syksyllä 2018, ja rakennuksen on määrä valmistua syksyllä 2021. Rakennuksen bruttoneliömäärä on 23 000 neliötä. Aurumin on suunnitellut Aihio Arkkitehdit Oy, ja pääsuunnittelijana toimii arkkitehti Piia Viit

Inbjudan till Aurums grundstensläggning 8.52.5.2019 12:53:53 EEST | Kutsu

Välkommen till grundstensläggning för den nya universitetsbyggnaden Aurum onsdagen den 8.5.2019 kl. 13 på adressen Henriksgatan 2, Åbo. Huvudanvändare av Aurum är Åbo Akademis fakultet för naturvetenskaper och teknik samt Åbo universitets institution för kemi. Övriga användare är bland annat Åbo universitets biodiversitetsenhet och bibliotek. Nybyggnaden är en del av Scientia Aboensis-samarbetet mellan Åbo Akademi och Åbo universitet. I byggnaden kommer det att finnas utrymmen som är avsedda för undervisning och forskning med laboratorier, samt ett gym, restauranglokaler och lokaler för företag. Planlösningarna är multifunktionella och flexibla, och stöder positiv synergi. Lösningarna stöder gemensam verksamhet och gemensamma tjänster. På så sätt säkrar man en hög användningsgrad och att utrymmena används ekonomiskt. Byggnadsarbetena startade hösten 2018 och det är tänkt att byggnaden ska stå färdig hösten 2021. Byggnadens bruttokvadratantal är 23 000 kvadratmeter. Aurum är planerad av