Climate Leadership Council CLC

Turun kaupunki, Raisio Oyj ja Castrén & Snellman liittyivät mukaan CLC:hen

Jaa

Kaupungit ovat ratkaisevassa asemassa ilmastonmuutoksen haasteiden peittoamisessa. Kaupungistuva maailma tarvitsee uusia palveluja ja tuotteita, jotka vähentävät asumisen, energian ja ruoan ilmastokuormaa. Monesti uusien ratkaisujen löytäminen vaatii myös juridiikan ymmärrystä. Jos lainsäädäntö ei vastaa nykymaailman tarpeisiin, sitä pitää pystyä muuttamaan. Climate Leadership Councilin eli CLC:n uudet jäsenet tuovat juuri näitä näkökulmia yhdistyksen toimintaan. CLC on globaaleihin ympäristöhaasteisiin kestäviä ratkaisuja etsivien suomalaisten yhdistys.

Uudet jäsenet vahvistavat ja monipuolistavat yhdistystä

Toukokuussa Climate Leadership Councilin jäseniksi hyväksyttiin asianajotoimisto Castrén & Snellman, elintarviketeollisuusyritys Raisio Oyj ja Turun kaupunki. Henkilöjäseneksi hyväksyttiin Aktian pitkäaikainen ekonomisti Timo Tyrväinen. Yhdistyksen jäsenmäärä on nyt 31.

”Kaupunkien ja elintarviketeollisuuden roolit ovat erittäin suuria ilmastonmuutoksen hillitsemisessä. Muutoksen yhteydessä tulee myös tarvetta muuttaa lakeja ja regulaatiota. Toivotan Turun kaupungin, Raisio-konsernin ja Castrén & Snellmanin mukaan vahvistamaan yhdistystämme”, sanoo CLC:n hallituksen puheenjohtaja, Outotecin toimitusjohtaja Pertti Korhonen.

Turku tavoittelee hiilineutraaliutta vuonna 2040. Kaupunki satsaa kestävään kasvuun, kilpailukykyyn ja hyvinvointiin.

”Tavoitteemme olla hiilineutraali 2040 on maailman kärkeä ja vaatii toimintamme uudistamista sekä vahvaa yhteistyötä johtavien kehittäjäyritysten kanssa. Haluamme kehittää yritysten kanssa kumppanina uusia ratkaisuja, joita voimme eturintamassa ottaa käyttöön”, toteaa Turun kaupunginjohtaja Aleksi Randell.

Elintarviketeollisuuden tuotteet ja prosessit vaikuttavat monen muunkin alan kehitykseen. Tästä hyvä osoitus ovat tuotannon ympärille muodostuvat ekosysteemit ja teolliset symbioosit, jotka parantavat materiaalikiertoja.

”Raisio on edelläkävijä kestävän ruokaketjun kehittäjänä ja innovaatioiden kaupallistajana. CLC:n jäsenenä haluamme jakaa kokemuksiamme sekä oppia muiden toimialojen parhaista käytännöistä ilmasto­vaikutusten pienentämiseksi ja liiketoiminnan kehittämiseksi”, Raisio Oyj:n toimitusjohtaja Matti Rihko sanoo.

Toimintaympäristön muutos vaikuttaa myös liiketoimintamalleihin. Uudet liiketoimintamallit vaativat usein myös lainsäädännöllisiä muutoksia, joten juridiikkaosaamista tarvitaan myös ilmastonmuutoksen ratkaisujen kehittämisessä.

”Ilmastonmuutos on väistämätön. Haluamme ilman muuta olla vaikuttamassa siihen, että planeettamme säilyy arvokkaana myös lapsillemme. Climate Leadership Council kokoaa alan pioneerit yhteen ja voimme yhdessä saada aikaan konkreettisia tekoja ympäristön hyväksi”, sanoo Castrén & Snellmanin hallituksen puheenjohtaja Merja Kivelä.

Lisätietoja:

hallituksen puheenjohtaja Pertti Korhonen, Climate Leadership Council, p. 020 529 2000

toiminnanjohtaja Jouni Keronen, Climate Leadership Council, p. 050 4534 881


Climate Leadership Council
haluaa löytää kestäviä ratkaisuja globaaleihin ympäristöhaasteisiin, joista keskeisin on ilmastonmuutos. Sen jäsenet kehittävät hiilineutraaleja ja kestävästi luonnonvaroja hyödyntäviä liiketoimintatapoja. http://clc.fi/ 

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Climate Leadership Council CLC
c/o Sitra, Itämerentori 11-13
00100 Helsinki

http://www.clc.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Climate Leadership Council CLC

MEDIAKUTSU: Ilmastonmuutoksen World Cup Turussa: Pohjola vs. muu maailma21.9.2016 10:15:28 EESTKutsu

Pariisin historiallisessa ilmastosopimuksessa maailman maat sitoutuivat pitämään maapallon lämpötilan nousun alle kahdessa Celsius-asteessa. Tämä edellyttää kaikilta mailta konkreettisia suunnitelmia päästövähennyksistä hiilineutraaliuden saavuttamiseksi. Mitä tekee Suomi? Tule Climate Leadership Councilin syysseminaariin Turkuun kuulemaan tästä ja siitä, miten Ruotsi on aiheeseen tarttunut.

CLC: Yritykset avainasemassa ilmastonmuutoksen ratkaisuissa21.12.2015 10:04:12 EETTiedote

Yritysten kiinnostus ilmastonmuutoksen torjuntaan on kasvanut. Pariisin ilmastosopimus luo hyvät puitteet ilmastonmuutoksen globaalille hillinnälle. Sopimus sisältää useita yritysten toivomia tavoitteita, kuten läpinäkyvän raportoinnin, säännöt, joilla päästökauppa voidaan maailmanlaajuisesti integroida ilmastonmuutoksen torjuntaan sekä viiden vuoden välein tarkistettavat yhteiset tavoitteet.

Investointien kasvu mittaa Pariisin kokouksen onnistumisen27.11.2015 11:03:51 EETTiedote

Pariisin ilmastokokouksen tavoitteena on kaikki maat kattava ja sitova ilmastosopimus vuodesta 2020 eteenpäin ja maapallon lämpötilan nousun pitäminen alle 2C-asteessa. Sopimuksen tulee edistää ilmastonmuutosta hillitseviä toimia jo ennen vuotta 2020. Tavoitteen toteutuminen edellyttää hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen tähtäävien puhtaan energian ja ilmastomyönteisten investointien nelinkertaistamista vuoden 2013 tasosta vuoteen 2020 mennessä.