Tuska-festivaali

Tuska 2022 juhlitaan viikonloppuna Helsingissä – tietopaketti festivaalin järjestelyistä

Jaa

Helsingin Suvilahdessa nähdään jälleen parin vuoden tauon jälkeen tummiin pukeutuneen metalliheimon pyhiinvaellus, kun pohjoismaiden suurinta metallifestivaalia Tuskaa juhlitaan perjantaista sunnuntaihin 1.–3.7. Esiintyjinä nähdään muun muassa Korn, Mercyful Fate, Deftones, Kreator, Carcass, Amorphis, Jinjer, Devin Townsend ja Stam1na. Tässä kootusti tietoa Tuskan käytännön järjestelyistä.

Tuska valtaa jälleen Helsingin Suvilahden 1.–3.7.2022. Kuva: Joonas Brandt.
Tuska valtaa jälleen Helsingin Suvilahden 1.–3.7.2022. Kuva: Joonas Brandt.

Ohjelma ja aikataulut

Tuska festivaalin esiintyjien soittoajat ja Tuska Forum by HS -puheohjelman aikataulut löytyvät täältä. Lataamalla puhelimeen Tuska-sovelluksen pystyy aikatauluista rakentamaan oman festarilukujärjestyksensä muistutuksineen.

Festivaalialue on avoinna perjantaina 1.7. ja lauantaina 2.7. klo 13–01 sekä sunnuntaina 3.7. klo 14–23. Jokaisen päivän viimeinen artisti lopettaa esityksensä 60 minuuttia ennen porttien sulkeutumista.

Saapuminen ja poistuminen

Festivaalialueen yleisöportti sijaitsee lähellä Kalasataman metroasemaa ja kauppakeskus Rediä, Koksikadun ja Leonkadun risteyksen tuntumassa. Festivaalialueelle saavutaan kauppakeskus Redin katutason kautta, jossa sijaitsee Tuska Check-in rannekkeenvaihtoineen, lipunmyynteineen, akkreditointipisteineen ja merchandise-ennakkonoutopisteineen.

Suosittelemme varaamaan aikaa saapumiseen, sillä isossa tapahtumassa muodostuu ruuhkaa suosituimpina saapumisaikoina. Paikalle kannattaa saapua julkisilla kulkuneuvoilla, erityisesti metrolla Kalasataman metroasemalle. Myös tapahtumasta poistuminen tapahtuu Redin suuntaan. Metro liikennöi Tuska-perjantaina ja -lauantaina kaksi tuntia normaalia pidempään.

Liput, rannekkeenvaihto ja ikäraja

Ennakkolipunmyynti on käynyt kuumana ja näillä näkymin tänä kesänä menee rikki Tuskan kaikkien aikojen kävijäennätys.

Tuskan viralliset lipunmyyntikumppanit ovat TikettiTicketmaster ja Lippu.fi. Myynnissä on yhden, kahden ja kolmen päivän lippuja sekä VIP-paketteja. Osa lipputyypeistä on myyty tai varattu jo loppuun.

Päiväliput alk. 109,00€
Kahden päivän liput alk. 139,00€
Kolmen päivän liput alk. 169,00€
VIP Area 51 -päiväliput alk. 189,00€ - LAUANTAI LOPPUUNMYYTY
VIP Area 51 kolmen päivän liput alk. 289,00€ - LOPPUUNMYYTY

Tuskan ikäraja on 18 vuotta.

Kaikki Tuska-liput vaihdetaan rannekkeisiin Redin rannekkeenvaihtopisteellä, myös yhden päivän liput. Ranneke on henkilökohtainen eli rannekkeenvaihdossa pitää jokaisen käydä itse. Ruuhkia välttääkseen ranneke kannattaa käydä vaihtamassa Redissä jo ennen ensimmäistä festaripäivää. Rannekkeenvaihtopiste aukeaa jo huomenna tiistaina 28.6. ja pisteen aukioloajat löytyvät täältä

Turvatarkastus ja järjestyksenvalvonta

Festivaalialueen sisääntuloporteilla tehdään rannekkeentarkastuksen yhteydessä turvatarkastus. Täältä löytyy lisätietoa siitä, mitä alueelle saa tuoda ja mitä ei. Tavaroita voi myös jättää säilytykseen narikkaan.

Alueella työskentelee iso joukko tapahtumaturvallisuuden ammattilaisia, joiden puoleen kannattaa kääntyä mahdollisissa ongelmatilanteissa. Järjestyksenvalvojat tunnistaa oransseista tai keltaisista liiveistä.

Festivaalialueen kartta

Festivaalialueella on tehty paljon uudistuksia, aina sisääntulosta lavojen sijaintiin, ruokamaailmaan ja wc-alueisiin. Aluekartta löytyy täältä

Ruoka ja juoma

Ruoan ja juoman osalta alueelta löytyy jokaiseen makuun jotakin. Joukosta löytyy niin pohjoiskarjalaisia kala- ja riistaherkkuja, monipuolisesti maailman makuja, kasvis- ja vegaaniruokia kuin burgereitakin. Kattilahallissa sijaitsee Tuskan oma ravintola Black Dining, jonka pöydät ovat nyt varattavissa täältä

Festivaalialueelta löytyy myös laaja kattaus baareja, jotka tarjoilevat niin cocktaileja, viinejä, ginejä kuin viskejäkin – mietoja ja alkoholittomia juomia unohtamatta. Juomatölkit palautetaan panttipisteisiin ja kaikki festivaalialueella käytettävät ruokailuvälineet ja lautaset ovat biohajoavia.

Tuska Expo

Tuska Expo -alueen täyttää huolella valikoitu kattaus toinen toistaan kiinnostavampia näytteilleasettajia. Tarjolla on niin koruja, vaatteita, okkultistista kirjallisuutta, levyjä kuin tatuointi- ja parturipalveluitakin.

Maksuvälineet

Tuska 2022 toteutetaan käteisettömänä festivaalina. Maksuvälineinä käyvät kortit, MobilePay sekä muut mobiilimaksutavat. Myös tölkkipantit palautetaan MobilePayn tai maksukortin kautta.

Alueen liikennejärjestelyt

Kalasataman alueen liikennejärjestelyihin tulee jonkin verran muutoksia festivaalialueen rakentamisen, Tuska-viikonlopun ja alueen purun ajaksi. Alueen asukkaita ja muita käyttäjiä pyydetään huomioimaan mahdolliset reittimuutokset ja varaamaan tavallista enemmän aikaa Kalasataman alueella liikkumiseen. Lähistön asukkaille on tiedotettu muutoksista suorapostituksena koteihin ja alueella on myös selkeät kyltitykset.


TUSKA 1.–3.7.2022
Helsinki, Suvilahti
#tuskafestival


*** Tiedoksi medialle:
Tällä viikolla on mahdollista päästä kuvaamaan festivaalialueen rakentumista ja haastattelemaan tapahtumajärjestäjiä. Lisätiedot ja ilmoittautumiset: niklas@tuska.fi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Niklas Nuppola
Tiedottaja
p. +358 40 552 7494
niklas@tuska.fi

Eeka Mäkynen
Festivaalijohtaja
p. +358 50 344 4789
eeka@tuska.fi

Kuvat

Tuska valtaa jälleen Helsingin Suvilahden 1.–3.7.2022. Kuva: Joonas Brandt.
Tuska valtaa jälleen Helsingin Suvilahden 1.–3.7.2022. Kuva: Joonas Brandt.
Lataa
Kuva: Jesse Kämäräinen
Kuva: Jesse Kämäräinen
Lataa
Kuva: Miika Stormi
Kuva: Miika Stormi
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tuska-festivaali
Lapinlahdenpolku 8 E
00180 Helsinki

https://www.tuska.fi/

Tuska on Helsingin Suvilahdessa vuosittain järjestettävä kolmipäiväinen metallifestivaali. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tuska-festivaali

Tuska 2022 teki kävijäennätyksen: Suvilahdessa 49 000 festivaalivierasta3.7.2022 23:23:41 EEST | Tiedote

Takaisin on tultu ja rytinällä tultiinkin. Hevillä pyyhkii hyvin ja sitä on omiaan todistamaan Tuskan uusi kävijäennätys. Järjestyksessään kahdeskymmenneskolmas Tuska veti paikalle Helsingin Suvilahteen kolmen festaripäivän aikana 49 000 raskaan musiikin ystävää, joka on Tuskan historian suurin kävijämäärä. Yleisöhuippu osui lauantaille, joka loppuunmyytynä keräsi 17 500 vierasta. Perjantaina hevistä nautti 16 500 kävijää ja sunnuntaina paikalle saapui 15 000 Tuskailijaa. Ohjelmiston osalta viikonlopun suurimpiin vetonauloihin kuuluivat ilman muuta päivien pääesiintyjät, uusmetalli-instituutiot Korn ja Deftones sekä näyttävän paluun tehnyt metalli-ikoni Mercyful Fate. Tuskan kenties valtaisimman yleisön Radio Rock Main Stagen eteen houkutteli Tuskalaisten ikisuosikki Amorphis, Stam1nan, Kreatorin ja Devin Townsendin seuratessa hyvin vanavedessä. Ukrainalainen Jinjer keräsi odotetusti viikonlopun runsaslukuisimman yleisön Tent Stagelle. Tuska Forum By HS -puheohjelmassa kuultiin mielenk

Tuska 2022 -puheohjelma julkistettu: vieraina mm. maanpakoon joutunut Confess sekä bläkkislegenda Attila Csihar14.6.2022 13:01:32 EEST | Tiedote

Helsingin Suvilahdessa 1.–3.7. järjestettävän Tuskan puheohjelma on valmis. Tuska Forum -puheohjelma on rakennettu metallikulttuuriin osuvasti sananvapauden, totuuden ja tasa-arvon teemojen ympärille. Puhujina nähdään muun muassa iranilaislähtöinen Confess-yhtye, Mayhem-yhtyeestä tuttu Attila Csihar, useita suomalaisia muusikkotähtiä sekä kiinnostavia asiantuntijavieraita.

Tuska 2022: Ukrainalaisbändi Jinjer takaisin ohjelmistoon ja muita muutoksia8.6.2022 11:59:00 EEST | Tiedote

Ukrainalainen modernin metallin airut Jinjer tekee paluun Tuskan ohjelmistoon. Yhtye on saanut matkustuslupansa kuntoon ja pystyy siten soittamaan suunnitellut kesän keikkansa. Jinjer esiintyy Tuskassa sunnuntaina 3.7. Esiintymispäivän muutoksen johdosta lauantain päivälipun voi halutessaan vaihtaa sunnuntaille. Jinjerin paluun lisäksi Tuskan ohjelmaan on tullut muitakin muutoksia. Symphony X ja The Dark Element ovat valitettavasti peruneet esiintymisensä. Lisäksi Mokoman Tuska-keikka peruuntuu henkilökohtaisista syistä. Peruuntuneiden artistien tilalla nähdään melodisen metallin terävintä kärkeä edustava Sonata Arctica, folk-vaikutteista death metalila tuuttaava, legendaarinen Ensiferum ja edellä mainittu Jinjer. Ohjelmistoon on saatu myös lisänimiä Tuska-torstai-bändikilpailun voittajista. Kilpailu oli jälleen kerran uskomattoman korkeatasoinen ja ympäri Suomen järjestettyjen alkuerien kautta On The Rocksissa käytyyn finaali-iltaan valikoitui pelkkiä helmiä. Tuska-slotit itselleen lu

Tuska 2022 -ohjelmistoon muutoksia Ukrainan sodan vuoksi11.5.2022 11:59:00 EEST | Tiedote

Helsingin Suvilahdessa heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna järjestettävän Tuskan ohjelmistoon on tullut muutoksia. Ukrainalaisbändien Jinjerin ja 1914:n esiintymiset valitettavasti peruuntuvat heidän kotimaassaan vallitsevan sotatilanteen johdosta. Tämän lisäksi kanadalaisen The Birthday Massacren esiintyminen peruuntuu yhtyeen managerin menehtymisen vuoksi. Korvaaviksi esiintyjiksi ovat varmistuneet kööpenhaminalainen proge-ryhmä Vola, juuri uuden synth wave -sävytteisen Turborider-albuminsa julkaissut Reckless Love sekä helsinkiläinen dödis-remmi Church of The Dead. Tuskan hätäapukeräys Ukrainaan on käynnissä Unicefin kautta. Tuska 2022 -esiintyjät: Korn, Mercyful Fate, Deftones, Carcass, Amorphis, Kreator, Devin Townsend, Heilung, Stam1na, Beast In Black, Stratovarius, Northern Kings, Symphony X, Mokoma, Baroness, Eluveitie, Insomnium, Soilwork, Lost Society, Blind Channel, Reckless Love, Joe Lynn Turner, Gloryhammer, The Dark Element, Perturbator, Red Fang, Elder, High On Fire, Vl

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme