Jyväskylän yliopisto

Tutkijoiden yötä vietetään virtuaalisesti 27.11.

Jaa

Oletko miettinyt, millaista aivotutkijan työ on? Haluaisitko osallistua päiväkotiryhmäsi kanssa tiedetuokioihin tai kuulla kouluryhmäsi kanssa lisää EU:sta? Kiinnostaako sinua tutustua myrkkysammakoihin, katsella kemian pamauksia ja poksahduksia, oppia hiukkas- ja ydinfysiikasta tai kysyä tutkijalta siitä, mikä sinua luonnossa ihmetyttää.

Jyväskylän Tutkijoiden yö oli viime vuonna huippusuosittu: tapahtumaan osallistui lähes 15 000 kävijää.
Jyväskylän Tutkijoiden yö oli viime vuonna huippusuosittu: tapahtumaan osallistui lähes 15 000 kävijää.

Tämä ja paljon muuta on mahdollista kokea Jyväskylän yliopiston Tutkijoiden yössä! Noin kolmekymmentä erilaista ohjelmaa varmistavat, että saat vastauksia tiedonjanoosi. Ohjelmaa on luvassa myös englanniksi.

Tänä vuonna Tutkijoiden yö järjestetään koronatilanteen vuoksi etänä virtuaalisella tapahtuma-alustalla. Aamupäivän ohjelma on suunnattu erityisesti päiväkoti-ikäisille, koululaisille ja nuorille. Osaan aamupäivän ohjelmista ryhmien tulee varata itselleen esitys tai ennakkoilmoittautua. Tiedot ja ohjeet tähän löydät yliopiston Tutkijoiden yön ohjelmasivuilta. Illalla on tiedossa ohjelmaa niin aikuisille kuin koko perheelle. Tarjolla on muun muassa ainutlaatuinen mahdollisuus kurkistaa koronalaboratorion sisälle tai selviytyä zombien kynsistä pakohuoneessa.

Tämän lisäksi voit tutustua mielenkiintoisiin tiedeaiheisiin videoihin, peleihin ja muihin materiaaleihin koko tapahtumapäivän ajan juuri silloin, kun sinulle parhaiten sopii. Ohjelmaa on myös muualla kuin ruudun äärellä: Ääniluontopolku Jyväskylän Harjulla tutustuttaa lähiluontomme historiaan. QR-koodirasteihin voi tutustua itselle sopivana ajankohtana 27.11. alkaen.

Koska tänä vuonna tapahtuman ohjelma toteutuu etänä, voit osallistua Tutkijoiden yöhön rennosti suoraan kotisohvaltasi mistä päin maailmaa tahansa! Suomessa Tutkijoiden yötä ovat järjestämässä Jyväskylän yliopisto, Itä-Suomen yliopisto, Fysiikan tutkimuslaitoksen Helsingin tiimi (HIP), Ranskan Instituutti ja VTT.

Kaikkiin ohjelmiin on vapaa pääsy.

Jyväskylän yliopiston ohjelma: https://www.jyu.fi/tutkijoiden-yo

Lisätietoja:

Viestintäpäällikkö Liisa Harjula, puh. 040 805 4403, liisa.harjula@jyu.fi

Tapahtuman kansallinen koordinaattori Janne Pakarinen, puh. 040 805 4900, janne.pakarinen@jyu.fi

Viestintäharjoittelija Minna Selkälä, puh. 040 831 6228, minna.i.selkala@jyu.fi

Tämä Tutkijoiden yö -projekti rahoitetaan Euroopan komission Marie Skłodowska-Curie toimien alaisena sopimusnumerolla 954755.

Kuvat

Jyväskylän Tutkijoiden yö oli viime vuonna huippusuosittu: tapahtumaan osallistui lähes 15 000 kävijää.
Jyväskylän Tutkijoiden yö oli viime vuonna huippusuosittu: tapahtumaan osallistui lähes 15 000 kävijää.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Kaikkien liikkuminen ei vähene nuoruudessa - eri suuntaisista liikkumisen poluista uutta tutkittua tietoa2.7.2021 07:30:00 EEST | Tiedote

Juuri julkaistussa Jyväskylän yliopiston pitkittäistutkimuksessa löydettiin viisi erilaista liikkumisen muutosryhmää 15 ja 19 ikävuoden välillä. Aktiivisuuden säilyttäjät jatkoivat muita tyypillisemmin urheiluseuraharrastustaan nuorena aikuisena. Inaktiivisuuden säilyttäjät eivät yleensä kulkeneet koulu- ja työmatkoja itse aktiivisesti liikkuen.

Digijätit vievät kansallisilta toimijoilta markkinoita ja verotuloja29.6.2021 08:25:28 EEST | Tiedote

Suomi joutuu kohtaamaan globaalin digitaalisen talouden haasteet. Suuret monikansalliset yritykset valtaavat markkinoita paikallisilta toimijoilta ja kokonaisia talouden aloja siirtyy digitaalisena pois Suomesta. Esimerkkejä löytyy muun muassa luovilta aloilta, taksipalveluista, asuntojen käyttämisestä majoitukseen, mainonta-alalta ja e-kaupasta. Globaalit toimijat ovat ottaneet merkittävän osan Suomen markkinoista ja palveluita toteutetaan pilvipalveluina, jotka jäävät verotuksen ulottumattomiin.

Näkyykö pintaa pisteleviä poikasparvia Päijänteellä? Tehinselän muikunpoikasmäärä oli ennätyksellisen runsas tänä keväänä28.6.2021 13:06:05 EEST | Tiedote

Tänä keväänä Päijänteen Tehinselällä kuoriutui muikunpoikasia ennätyksellisen paljon. Tiheys on yli kaksinkertainen edelliseen vuonna 2017 havaittuun huippulukemaan verrattuna. Jyväskylän yliopiston bio- ja ympäristötieteiden laitos toteuttaa vuosittaiset siikakalojen poikasseurannat Säkylän Pyhäjärvellä, Puulavedellä, Pohjois-Päijänteellä, Päijänteen Tehinselällä ja Ruotsalaisella sekä Etelä-Konnevedellä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme