MySafety Oy

Tutkimus: Mistä suomalainen saa rahaa työttömäksi tai työkyvyttömäksi joutuessaan?

Jaa
Useampi kuin joka toinen suomalainen on huolissaan taloudellisen tilanteensa heikkenemisestä talouden nykytilasta riippumatta. Huoli korostuu alle 35-vuotiaissa nuorissa aikuisissa sekä naisissa. Lähes joka kymmenes suomalainen ei osaa sanoa, mistä saisi rahaa, jos joutuisi työttömäksi. Tiedot ilmenevät IRO Researchin Mysafetylle teettämästä kyselytutkimuksesta, johon vastasi tuhat suomalaista. Mysafety tuo markkinoille Taloudenturvavakuutuksen, jolla kuluttaja voi turvata tulonsa työttömyyden ja työkyvyttömyyden varalta.

Epävarma nykytilanne, johon esimerkiksi pandemia, Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan sekä kiihtyvä inflaatio korkeine sähkön hintoineen ja nousevine koroineen vaikuttavat, on heikentänyt suomalaisten taloudellista tilannetta​. IRO Researchin vakuutuspalveluyritys Mysafetylle teettämän tutkimuksen* mukaan yli puolet (55 %) suomalaisista, nykytilasta huolimatta, on huolissaan taloudellisen tilanteensa heikkenemisestä. Erityisesti nuorissa aikuisissa (18–34-vuotiaat) neljä viidestä (78 %) kertoo olevansa huolissaan taloudellisen tilanteensa heikkenemisestä​. Myös naiset ovat miehiä enemmän huolissaan talouden heikkenemisestä – toisaalta naiset ovat paremmin varautuneet taloudellisesti epävarmempiin aikoihin.

Tilastokeskus: Joka viides arvioi työttömyysriskin kasvaneen omalla kohdallaan

Tukea IRO Researchin Mysafetylle teettämälle kyselytutkimukselle antaa Tilastokeskuksen maaliskuun lopulla julkaisema raportti, jonka mukaan kuluttajien nykytilan arvio kuten myös odotus omasta taloudesta heikkenivät ja olivat maaliskuussa hyvin matalalla tasolla. Kuluttajista 33 prosenttia arvioi, että heidän oman taloutensa tila on heikompi kuin maaliskuussa vuotta aiemmin. Joka viides (21 %) pelkäsi oman taloutensa huononevan vielä vuoden kuluessa.

Tilastokeskuksen mukaan työssä käyvät kuluttajat (palkansaajat ja yrittäjät) kokivat maaliskuussa omakohtaisen työttömyyden tai lomautuksen uhan hieman kasvaneen. Työllisistä joka viides (19 %) arvioi työttömyysriskin kasvaneen omalla kohdallaan.

Lähes joka kymmenes ei tiedä, mistä saisi rahaa, jos jäisi työttömäksi

– Kuka tahansa voi sairastua tai jäädä työttömäksi, se on tosiasia. Kysymys onkin, kuinka hyvin olemme varautuneet pahan päivän varalle. Tutkimuksemme mukaan kaksi viidestä (41 %) on työttömyyskassan jäsen ja yhtä monta (40 %) kertoo säästäneensä pahan päivän varalle. Huolestuttavaa on, että lähes joka kymmenes suomalainen ei tiedä, mistä saisi rahaa, mikäli jäisi työttömäksi. Naisissa prosenttiluku on seitsemän ja miehissä jopa 10 prosenttia, kommentoi mySafetyn Suomen maajohtaja Johanna Abgottspon.

Abgottsponin mukaan tavoitteena tulisi olla, että oma taloudellinen tilanne olisi turvattu työttömyyden ja työkyvyttömyden varalta.

– Työttömyyden tai työkyvyttömyyden iskiessä omalle kohdalle, kukin joutuu varmasti miettimään rahanmenoa uudella tavalla. Turvaamalla oman taloutensa ennakoivasti, ei kuitenkaan joudu pohtimaan omien tai lasten harrastusten karsimista tai vaikka auton tai kodin myymistä, Abgottspon sanoo.  

Taloudenturvavakuutus vähentää tulonmenetystä

Mysafety tuo nyt Suomen markkinalle Ruotsissa suuren suosion saaneen vakuutusratkaisun, Mysafetyn Taloudenturvavakuutuksen, joka vähentää työkyvyttömyyden tai työttömyyden aiheuttamaa tulonmenetystä. Täydellisen työkyvyttömyyden ajalta vakuutus korvaa 600 euroa/kk, ja jäätyään kokonaan työttömäksi vasten tahtoaan vakuutus korvaa 300 euroa/kk. 

Vakuutus on suunnattu ensi sijassa pieni- ja keskituloisille sekä pätkätyössä oleville, kuten freelancereille, joilla ei välttämättä ole mahdollisuutta säästää tarpeeksi isoa puskuria pidemmän työttömyyden tai työkyvyttömyyden varalle. Vakuutuksen ehtona on, että vakuutetulla on oikeus Kansaneläkelaitoksen maksamaan sairauspäivärahaan ja vakuutetun on oltava ilmoittautunut työttömäksi työnhakijaksi TE-toimistoon ja hänen on saatava työttömyyskassan korvausta Suomessa. Vakuutuksesta maksettavat lisätulot ovat veronalaista tuloa.

– Taloudenturvavakuutus on Suomen markkinalla ainutlaatuinen ja kilpaileviin vakuutuksiin verrattuna se kattaa laajasti erilaiset työkyvyttömyyteen ja työttömyyteen liittyvät tapaukset. Kun on taloutta turvaava vakuutus, voi nukkua yön hyvin. Vakuutettuna ei tarvitse huolehtia siitä, miten käy, jos elämässä tapahtuu odottamaton käänne, sanoo Abgottspon.

*Tietoa tutkimuksesta
Iro Research Oy:n Tuhat suomalaista -tutkimuksen tiedonkeruu tehtiin 21.2.–1.3.2023 välisenä aikana internetissä Iro Research Oy:n valtakunnalliseen kuluttajapaneeliin. ​Tutkimushaastatteluja tehtiin yhteensä 1000, ja ​tutkimuksen otos painotettiin iän, sukupuolen, asuinpaikkakunnan tyypin sekä maakunnan mukaan vastaamaan suomalaista väestöä valtakunnallisesti.​ Tutkimuksen tilastollinen virhemarginaali on maksimissaan n. +3,2 prosenttiyksikköä.​

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

MySafety Oy
MySafety Oy
Teollisuuskatu 21
00510 Helsinki

09 4270 4000http://www.mysafety.fi

Mysafety on paikallisesti palveleva ihmisen ja yrityksen turva verkon rikoksia vastaan. Tarjoamme Suomen kattavimmat vakuutuspalvelut verkossa tapahtuvien rikosten ennaltaehkäisyyn ja seurausten minimoimiseen. Toimipisteemme sijaitsevat Helsingin Vallilassa ja Kuopiossa ja asiakkaitamme palvelee noin 30 asiantuntijaa. Konsernin pääkonttori on Ruotsissa, jossa yritys on toiminut vuodesta 1999. Suomessa olemme toimineet vuodesta 2008. Lisätietoja osoitteesta www.mysafety.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta MySafety Oy

Suomalaiset saavat nyt kalasteluviestejä tiheämmin kuin koskaan – kohteena joka kahdeksas29.5.2023 07:00:00 EEST | Tiedote

Yli 80 prosenttia suomalaisista on ollut kalasteluviestien ja huijaussoittojen kohteena ja kymmenen prosenttia on joutunut identiteetti- ja petosrikosten kohteeksi. Petos- ja identiteettirikoksen kohteeksi joutuneista suomalaisista 13 prosenttia on myös menettänyt rikoksen yhteydessä henkilötietonsa. Kaiken kaikkiaan suomalaiset saavat nyt aiempaa useammin huijausviestejä ja -puheluita.

Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja mySafety tiivistävät yhteistyötä nettikiusaamisen ehkäisemiseksi13.3.2023 08:00:00 EET | Tiedote

Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja vakuutuspalveluyritys mySafety ovat allekirjoittaneet 3-vuotisen yhteistyösopimuksen, jossa tahot tekevät yhteistyötä nettikiusaamisen ehkäisemiseksi ja kiusattujen tukemiseksi. Vuonna 2023 yhteistyö keskittyy varainkeruukampanjaan, jonka tavoitteena on kerätä vuoden loppuun mennessä 60 000 euroa lasten ja nuorten kiusaamisen vastaiseen toimintaan.

Lähes jokainen suomalainen on saanut kalasteluviestejä – uusi Identiteetti- ja petosvakuutus antaa markkinoiden kattavimman suojan5.10.2022 08:00:00 EEST | Tiedote

Netissä tapahtuvat rikokset, kuten identiteettivarkaudet ja petokset, ovat maailmanlaajuisesti nopeimmin kasvava rikollisuuden muoto. Vakuutuspalveluyritys mySafety tuo markkinalle Suomen ensimmäisen vakuutuksen, joka korvaa niin identiteettivarkaudet kuin petokset. Vakuutus on markkinoiden kattavin. Se sisältää ennaltaehkäiseviä palveluja, käytännön avun varkauden tai petoksen sattuessa sekä laajan taloudellisen suojan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme