Jyväskylän yliopisto

Tutkimustietoa koronaviruksesta ja rokotekehityksestä 23.2.2021: suora lähetys Jyväskylän yliopistosta

Jaa

Miksi koronavirus muuntuu ja miten tutkijat sitä seuraavat? Miten viruksen etenemistä mallinnetaan? Mihin perustuu käytössä olevien koronarokotteiden toiminta? Virukseen liittyvää tutkimustietoa tarjoavat Jyväskylän yliopiston tutkijat tiistaina 23.2.2021 kello 17.30-19.00 suorassa verkkolähetyksessä.

Koronavirusepidemiaan liittyy nopeita käänteitä ja viruksen ymmärtäminen vaatii paljon perustutkimuksessa kerättyä luotettavaa tutkimustietoa. Yleisöluennot taustoittavat koronavirustutkimusta ja antavat eväitä koronauutisten seuraamiseen. Verkkolähetyksessä tutkijat myös vastaavat yleisön kysymyksiin.

Juontajana toimii tiedetoimittaja Mari Heikkilä. Tervetuloa seuraamaan suoraa lähetystä Jyväskylän yliopistosta. Lähetyksen tekniikan toteuttaa Jyväskylän yliopiston digipalvelut.

Ohjelma:
17:30: Tervetulosanat, Nanotiedekeskuksen johtaja Tero Heikkilä
17:35: Apulaisprofessori Lotta-Riina Sundberg: Miksi koronavirus muuntuu ja millaisia ovat tutkijoiden keinot sen seuraamiseen?
17:55: Professori Varpu Marjomäki: Millaisia ovat käytössä olevat koronarokotteet? Milloin tulee suomalainen rokote?
18:15: Apulaisprofessori Matti Vihola: Mitä pitää tietää ymmärtääkseen koronaviruksen etenemistä kuvaavien mallien skenaarioita?
18:35: Yleisökysymykset

Tilaisuuden järjestävät Jyväskylän yliopisto ja Jyväskylän yliopiston Nanotiedekeskus (NSC).

Yleisö voi esittää kysymyksiä jo ennalta ja lähetyksen aikana verkkolomakkeella (Webropol), tekstiviestillä ja WhatsApp-viestillä puhelinnumeroon: 050 4146 368. Asiantuntijat vastaavat kysymyksiin esitystensä jälkeen ja tarvittaessa kaikkien esitysten päätteeksi. 

Linkki lähetykseen (sivulla 23.2.2021):

https://www.jyu.fi/fi/ajankohtaista/arkisto/2021/02/tutkimustietoa-koronaviruksesta-23-2-2021-seuraa-suoraa-lahetysta-jyvaskylan-yliopistosta

Lisätietoja:
Yhteiskuntasuhdepäällikkö Anu Mustonen, anu.mustonen@jyu.fi puh. 050 564 9022

Viestinnän asiantuntija Tanja Heikkinen, tanja.s.heikkinen@jyu.fi, puh. 050 472 1162

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

QS Ranking 2021: Jyväskylän yliopistosta useita tieteenaloja maailman huippujen listalla, liikunta ja kasvatustieteet top 100 -joukossa4.3.2021 08:00:00 EETTiedote

Vuoden 2021 QS World University Rankings by Subject -vertailun tulokset on julkaistu. Jyväskylän yliopiston aloista parhaiten sijoittui liikunta, joka paransi sijoitustaan viime vuodesta sijalta 50 sijalle 45. Myös kasvatustieteet säilyttivät asemansa sadan parhaan joukossa sijalla 92 (viime vuonna 51–100), kansallisella tasolla sijoitus on toinen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme