Kansallinen senioriliitto ry

Tuulikki Petäjäniemi ensimmäinen Vuoden seniori

Jaa
Kansallinen senioriliitto on valinnut ensimmäisen Vuoden seniori -tunnustuksen saajaksi Tuulikki Petäjäniemen. Petäjäniemi on toiminut Kansallisessa senioriliitossa vuodesta 2016.
Tuulikki Petäjäniemi Kansallisen senioriliiton Seniorit nettiajassa -risteilyllä
Tuulikki Petäjäniemi Kansallisen senioriliiton Seniorit nettiajassa -risteilyllä

Kansallinen senioriliitto on valinnut ensimmäisen Vuoden seniori -tunnustuksen saajaksi Tuulikki Petäjäniemen.  Petäjäniemi on toiminut Kansallisessa senioriliitossa vuodesta 2016. 

Vuoden seniori Tuulikki Petäjäniemi nostaa ajankohtaisena asiana esille ikäihmisten arvostuksen nostamisen ja arvon oivaltamisen.

”Me emme ole yhtenäinen ryhmä. Valtaosa meistä eläkkeellä olevista suomalaisista toimii monella tapaa läheistensä ja koko yhteiskunnan hyväksi muun muassa lastensa ja lastenlastensa apuna, omaishoitajina, vapaaehtoistyössä ja järjestötoiminnassa. Myös hoivaa tarvitsevat vanhukset ansaitsevat inhimillisen ja kunnioittavan kohtelun”, jatkaa Petäjäniemi.

Tuulikki Petäjäniemi on kartuttanut osaamistaan useissa merkittävissä työtehtävissä mm. tasa-arvovaltuutettuna ja EVAn johtajana. Tätä kokemusta ja laajoja verkostojaan hän on hyödyntänyt vapaaehtoistyössä ikäihmisten hyväksi.  Petäjäniemi on toiminut aktiivisena edunvalvojana yhdistyksessään Tuusulassa, Uudenmaan kansallisessa senioripiirissä sekä senioriliiton tasolla ja ollut kouluttajana senioriliiton Rohkeasti seniori -hankkeessa.  Hän on toiminnassaan vahvasti korostanut senioritoiminnan ja vapaaehtoistyön yhteiskunnallista merkitystä.

Vuoden seniori – tunnustuksen saajalta edellytetään toimimista senioriliiton strategian ja arvojen mukaisesti. Henkilö on omalla osallistumisellaan vaikuttanut myönteisesti toimintaan. 

Tunnustuksen lisäksi senioriliitto jakoi erityismaininnan Kauhavan kansallisissa senioreissa toimivalle Carl-Gustav Karlingille hänen monipuolisesta toiminnastaan yhdistyksen kehittämiseksi.

Senioriliitossa jaettiin myös Vuoden senioriyhdistys -palkinto, jonka sai Turun Kansalliset seniorit. Yhdistys on toiminut pitkään ja aktiivisesti samalla toimintaansa uudistaen. Turun yhdistys on senioriliiton suurin paikallisyhdistys, 827 jäsentä. Varsinkin yhdistyksen järjestämä SenioriJelppi -toiminta on kymmenen toimintavuotensa aikana auttanut suurta joukkoa senioreita edistämällä heidän hyvinvointiaan. 

”Tunnustuksen saaminen on iso ja tärkeä asia, joka osoittaa miten olennaista yhdistyksen on pysyä ajan tasalla ja kuunnella jäseniään. Tekemämme jäsenkyselyn avulla olemme voineet järjestää yhdistystoimintaa jäsentemme toiveisiin perustuen, joka on auttanut lisäämään jäsentyytyväisyyttä,” kertoo Turun Kansallisten senioreiden puheenjohtaja Kari Kantalainen. 

Kunniamaininnat vuoden senioriyhdistys -kategoriassa saivat Jyväskylän seniorit ry ja Kuhmoisten seniorit ry.

Kansallinen senioriliitto jakaa ensimmäisen kerran 50-vuotishistoriansa aikana Vuoden seniori- ja Vuoden senioriyhdistys- tunnustukset. Tavoitteena on kannustaa aktiiviseen jäsenyyteen ja innovaatioihin sekä lisätä eläkeläisjärjestön näkyvyyttä ja levinneisyyttä. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tuulikki Petäjäniemi Kansallisen senioriliiton Seniorit nettiajassa -risteilyllä
Tuulikki Petäjäniemi Kansallisen senioriliiton Seniorit nettiajassa -risteilyllä
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kansallinen senioriliitto ry
Kansallinen senioriliitto ry
Kansakoulukatu 5 A 6
00100 HELSINKI

050 564 2656https://www.senioriliitto.fi
 
Kansallinen senioriliitto edistää ikääntyvien ja eläkeläisten sosiaalista turvallisuutta ja hyvinvointia sekä valvoo heidän oikeuksiaan liiton arvoja noudattaen. Liitto on puolueisiin kuulumaton.
 

Liitossa on 14 piirijärjestöä ja 157 paikallista senioriyhdistystä, jotka järjestävät monipuolista toimintaa kaikkialla Suomessa. Jäseniä on jo 24 000.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kansallinen senioriliitto ry

Kansallinen senioriliitto ja Kalastajan Kanava järjestävät Seniorit kalaan -päivän Vene-messuilla9.2.2023 09:51:05 EET | Tiedote

Suomen senioreista neljäsosa kalastaa, kalastus ylläpitää toimintakykyä. Kalastus on yksi suomalaisten suosituimmista harrastuksista. Luonnonvarakeskuksen mukaan 24 % yli 65-vuotiaista kalastaa, miehistä lähes 40 % ja naisista 13 %. Luonnossa liikkumisella ja kalastuksella on todettu olevan merkittäviä hyvinvointivaikutuksia ikään katsomatta. Senioreilla liikuntakyvyn ylläpito on varsin tärkeää arjen toimintakyvyn säilyttämisessä. Kansallinen senioriliitto ja verkkomedia Kalastajan Kanava kannustavat ikäihmisiä kalaan ja toteuttavat Seniorit kalaan -päivän Venemessuilla Helsingin messukeskuksessa torstaina 16.2.2023.