Museokortti

Tuusulalainen Ida Uotila aloittaa Museokortin ensimmäisen seikkailun

Jaa

Kellokoskella asuva Ida Uotila pakkaa reppuunsa kameran ja luonnoslehtiön ja suuntaa seikkailulle Helsingistä kohti Harjavaltaa ja Vaasan kautta Tampereelle. Museokohteiksi valikoitui HAM Helsingin taidemuseo, Emil Cedercreutzin museo, Kuntsin modernin taiteen museo, Mediamuseo Rupriikki, Milavida sekä Emil Aaltosen museo.

Ida Uotila pakkaa reppuunsa kameran ja luonnoslehtiön ja suuntaa seikkailulle Helsingistä kohti Harjavaltaa ja Vaasan kautta Tampereelle.
Ida Uotila pakkaa reppuunsa kameran ja luonnoslehtiön ja suuntaa seikkailulle Helsingistä kohti Harjavaltaa ja Vaasan kautta Tampereelle.

Museokortin ensimmäiselle seikkailulle lähtee 28-vuotias Ida Uotila. Taide-, valokuva- ja videoalan yrittäjän seikkailua seurataan ensimmäisenä Museokortin kymmenestä seikkailuista 24. kesäkuuta lähtien. Tarkoituksena hänellä on ottaa kaikki irti huimasta mahdollisuudesta kiertää Museokortin seikkailijana ja nautiskella taiteen nälkään niin modernia maalaustaidetta kuin perinteistä suomalaista veistostaidettakin.

– Lähden matkalle yksin reppuni, luonnoslehtiöni ja kamerani kanssa ja haluan kannustaa muitakin lähtemään rohkeasti seikkailuihin yksin, sillä se on hurjan hauskaa, kertoo seikkailua innoissaan odottava Ida Uotila.

Museoseikkailullaan hän poikkeaa kuudessa museossa. Seikkailu lähtee liikkeelle Helsingistä HAM Helsingin taidemuseon Ellen Thesleff -näyttelystä. Helsingistä Ida matkustaa junalla Harjavaltaan, jossa odottaa Emil Cedercreutzin museo veistostaiteineen ja Japonism Today -näyttelyineen.

Harjavallasta Ida suuntaa junalla Vaasaan ja käy Kuntsin modernin taiteen museossa Vaasa on Idalle tuntematon paikka, joten kaupungissa riittää tutkimista.

Vaasasta hän siirtyy nauttimaan kesäisestä Tampereesta ja vierailee kolmessa museossa: Mediamuseo Rupriikissa, Museo Milavidassa sekä Emil Aaltosen museossa.

Ida tuottaa seikkailultaan kaksi videokoostetta, ja seikkailua pääsee seuraamaan myös Instagramissa.

– Olen varma, että tästä tulee aivan mieletön reissu ja odotan aivan täpinöissäni, että mitä kaikkea jännittävää tuleekaan tapahtumaan ja keitä kaikkia uusia ihmisiä tulenkaan tapaamaan tällä matkallani.

Matkaa seurataan viikolla 26 (24.6.–30.6.).

Idan somekanava: Instagram @idamariapavalina

Seuraa Idan seikkailua sosiaalisessa mediassa @museokortti-kanavalla tunnisteilla:
#idareppujataide #museoseikkailu2019 #museokortinseikkailija #museokortti #museokierros

Lue seikkailusta lisää >

Tutustu muihin seikkailiojihin >

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Marjo Vänttinen
Viestintä- ja markkinointikoordinaattori
Puh. 044 430 0712
marjo.vanttinen@museot.fi

Susanna Seppälä
Sisällöntuottaja | Museokortti
Puh. 044 430 0716
susanna.seppala@museot.fi

Kuvat

Ida Uotila pakkaa reppuunsa kameran ja luonnoslehtiön ja suuntaa seikkailulle Helsingistä kohti Harjavaltaa ja Vaasan kautta Tampereelle.
Ida Uotila pakkaa reppuunsa kameran ja luonnoslehtiön ja suuntaa seikkailulle Helsingistä kohti Harjavaltaa ja Vaasan kautta Tampereelle.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Museokortti
Museokortti
Fredrikinkatu 39 C 22
00120 HELSINKI

http://www.fmac.fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Museokortti

Yli puoli miljoonaa suomalaista seurasi kesällä Museokortin seikkailijoita – ”Erilainen ja todella koukuttava kampanja”18.9.2019 06:54:00 EESTUutinen

350 hakemusta, 10 museoseikkailua, 13 300 kilometriä, 36 kaupunkia ja 100 museota. Museokortin kampanjassa seikkailijat kiersivät kotimaan museoita innostaen ihmisiä unelmiensa museokierroksille. Seikkailija-kampanja esitteli museoiden upeita sisältöjä uudella tavalla tavoittaen yli puoli miljoonaa suomalaista. Seikkailijoiden tuottamia videoita katsottiin lähes 7 500 tuntia.

Mikkeliläispariskunta pakkasi rinkat ja hyppäsi junaan: ”Yhtä museoiden herkkukattausta koko viikko!”28.8.2019 13:55:29 EESTUutinen

Mikkeliläiset Museokortti-seikkailijat Tuulevi ja Henrik Aschan lähtivät rinkat selässä kahdeksikon malliselle reitille. Matka suuntasi ensin Tampereelle Sara Hildénin taidemuseoon, Amurin työläismuseokortteliin ja Museo Milavidaan. Turussa pariskunta tutustui Luostarinmäen käsityöläismuseoon, Turun taidemuseoon ja Apteekkimuseoon ja Qwenselin taloon. Seikkailun viimeiset etapit olivat Porin taidemuseo sekä Friitalan Nahkamuseo Ulvilassa.

Vanhat rouvat kiersivät kesäisessä Helsingissä ratikkalinjojen reiteillä olevia museoita: ”Tiedämme parhaat levähdyspenkit, maukkaat kakut ja hienot näkymät kaupunkiin”8.8.2019 09:42:11 EESTUutinen

Pääkaupunkiseudulla asuvat eläkeläiset Pirjo Salo, Riitta Kankaanpää ja Hilkka Ropponen lähtivät Museokortin seikkailijoina kiertämään Helsingin museoita, jotka sijaitsevat ratikkalinjojen varsilla. Museoseikkailullaan ystävykset lähettivät kasan postikorttiterveisiä, katsastivat museoiden esteettömyyden sekä arvioivat museokahviloita ja -ravintoloita.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme