Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT

Työmarkkinatuen kehittämiseen tarvitaan uusi toimeksianto

Jaa

KT kannattaa ansiosidonnaisen työttömyysturvan työssäoloehdon sitomista ansaittuun palkkaan eli niin sanottua euroistamista. Se tehostaa hallinnollista prosessia ja tarjoaa mahdollisuuden ottaa huomioon työmarkkinoiden muutoksia.

Vaikka työttömyysturvan kolmikantainen valmistelu ei tuottanut yksimielisiä ehdotuksia, työryhmän torstaina julkistama arvio palkansaajan työssäoloehdon uudistamiseksi tarjoaa hyvän pohjan jatkotyölle. KT pitää tärkeänä, että valmistelua jatketaan. Tavoitteena tulee olla tasapainoinen kokonaisratkaisu, jonka ansiosta työttömyysjaksot lyhenevät.

Ansioturvan enimmäiskeston porrastamisesta työryhmässä olleiden näkemykset jakautuivat voimakkaasti. Sen vuoksi työryhmä esittää, että työmarkkinatuen kehittämistä jatketaan uuden toimeksiannon perusteella erillisenä hankkeena tai osana sosiaaliturvakomitean työtä.

Tämä on KT:n mielestä perusteltua myös sen vuoksi, että pohjoismaisen työvoimapalvelumallin valmistelu on kesken, työllisyyden kuntakokeilu juuri käynnistynyt ja pysyvän työvoimapalvelumallin ratkaisut vasta lähestymässä.

KT kannattaa myös aloitetta tehdä riittävä aineistokeruu, jotta työmarkkinatuen kehittämisen taustaksi saadaan riittävä tietopohja. Työryhmä on yhtä mieltä siitä, että työmarkkinatuen saajat tarvitsevat nykyistä enemmän henkilökohtaista ohjausta ja neuvontaa ja että palveluja tulisi räätälöidä nykyistä enemmän työmarkkinatuen saajien tarpeisiin.

Kunta-alan kannalta tärkeintä on tarkastella työmarkkinatuen uudistamista ja siihen kytkeytyen työnhakijan tarkoituksenmukaisten palveluiden turvaamista. Tätä jatketaan erillisessä valmistelussa.

Lisätietoja:

Neuvottelupäällikkö Jorma Palola, puh. 050 512 5300

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Neuvottelupäällikkö Jorma Palola, puh. 050 512 5300

Tietoja julkaisijasta

Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT
Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT
Toinen linja 14
00530 HELSINKI

09 7711https://www.kt.fi/

KT Kuntatyönantajat on työmarkkinakeskusjärjestö, joka edustaa kuntia ja kuntayhtymiä sekä valtakunnallisissa työmarkkinaneuvotteluissa että kolmikantayhteistyössä. KT neuvottelee ja sopii kunnallista henkilöstöä koskevat valtakunnalliset virka- ja työehtosopimukset. Sopimusneuvottelujen ohella KT:n tärkeimpiin tehtäviin kuuluu työelämän laadun, tuloksellisuuden ja yhteistoiminnan kehittäminen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT

Koronapandemia sai kunnat joustamaan ja kehittämään uusia toimintatapoja lennosta – Hyvä kiertämään -kampanja kerää jälleen kunta-alan parhaat kehittämistyöt näkyviin10.5.2021 10:00:00 EEST | Tiedote

Kuntaorganisaatiot ovat pandemian myötä kehittäneet uusia ratkaisuja ja toimintamalleja palvelujen tuottamiseen. Monet ovat siirtyneet etätöihin ja ottaneet toiminnassaan ison digiloikan. KT Kuntatyönantajien ja kunta-alan pääsopijajärjestöjen yhteinen Hyvä kiertämään -kampanja kerää jälleen kunta-alan kehittämistyöt Tekojen torilla.

Palkkojen yhteensovittaminen korkeimpaan tasoon vaarantaa sote-uudistuksen rahoituspohjan23.4.2021 08:56:56 EEST | Tiedote

Sote-uudistuksessa tulevien hyvinvointialueiden rahoituspohja vaarantuu, jos työnantajaorganisaatiot joutuvat yhteensovittamaan palkkansa korkeimpien palkkojen mukaan. Palkkojen yhteensovitus eli harmonisointi niin sanottuun kärkipalkkaan nostaa julkishallinnon kustannuksia vähintään 500 miljoonalla eurolla vuodessa. Jos hyvinvointialueille ei osoiteta täysimääräisesti kohdennettua rahoitusta palkkaharmonisaation toteuttamiseen, on alueellisten palvelujärjestelmien kantokyky vakavasti uhattuna. Talouden sopeuttaminen leikkauksilla palvelutuotannosta on useilla alueilla äärimmäisen vaikeaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme