Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö

Työnantaja: Vapaaehtoisten tietojen ilmoittaminen tulorekisteriin on nyt entistäkin tärkeämpää

Jaa

Työttömyyskassojen hakemusmäärän odotetaan moninkertaistuvan lähiviikkoina. Jotta hakemusten käsittely ei viivästy tarpeettomasti, on tärkeää, että kassalla on käytössään päivärahan hakijan palkkatiedot.

Palkkatietoja käytetään ansiopäivärahan määrän laskemiseen ja päivärahaoikeuden tutkimiseen. Palkkatiedot tarvitaan yleensä työttömyyttä tai lomautusta edeltävien 26 kalenteriviikon ajalta. Tämä tarkoittaa noin kuutta kuukautta.

Tulorekisteristä löydyttävä vapaaehtoiset tiedot

Työnantajat ilmoittavat nykyisin palkat tulorekisteriin. Työnantaja voi kuitenkin ilmoittaa tulorekisteriin joko suppeat tai laajat palkkatiedot. Tämän lisäksi työnantaja voi viedä tulorekisteriin vapaaehtoisia tietoja, jotka koskevat esimerkiksi työaikaa, ansainta-aikoja tai poissaoloja.

Työttömyyskassat saavat tulorekisterin tiedot käyttöönsä, mutta suppeat tiedot eivät riitä työttömyysturva-asian käsittelyyn. Työttömyyskassa voi ratkaista työttömyysturva-asian tulorekisterin tietojen perusteella vain, jos rekisteriin on ilmoitettu laajat ja vapaaehtoiset tiedot. Jos tietoja ei löydy tulorekisteristä, työttömyyskassa pyytää erillisen selvityksen puuttuvista tiedoista. 

Palkkatiedot voi ilmoittaa myös palkkatodistuksella

Jos työnantaja ei ole ilmoittanut tulorekisteriin laajoja ja vapaaehtoisia tietoja, lomautetulle työntekijälle tulisi antaa palkkatodistus. Jotta työttömyysturva-asian käsittely ei viivästy, palkkatodistus olisi hyvä antaa mahdollisimman pian niin, että työntekijä voi liittää todistuksen päivärahahakemukseensa. Näin päivärahahakemuksen käsittely ei viivästy palkkatietojen puuttumisen vuoksi.

Lisätietoa

Työttömyyskassan tarvitsemat tiedot tulorekisteristä

Palkkatodistus

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö
Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö
Kumpulantie 3
00520 Helsinki

http://www.tyj.fi

Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö ry (TYJ) on työttömyyskassojen edunvalvonta- ja koulutusjärjestö sekä yhteistoimintaelin. TYJ kehittää työttömyysturvaa ja kassojen toimintaa sekä ylläpitää niiden tietotaitoa. Kaikki Suomessa toimivat 21 työttömyyskassaa ovat jäseninä TYJ:ssä. Kassoissa on jäseninä noin kaksi miljoonaa palkansaajaa ja yrittäjää.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö

Maksettujen ansiopäivärahojen määrä laski kesäkuussa alimmalle tasolleen vuoteen4.8.2021 07:00:00 EEST | Tiedote

Työttömyyskassojen maksamien ansiopäivärahojen määrä on laskenut maaliskuun jälkeen joka kuukausi suhteessa edelliseen kuuhun. Kesäkuussa ansiopäivärahaa maksettiin vähemmän kuin kertaakaan viime vuoden huhtikuun jälkeen. Myös ansiopäivärahan hakemusmäärät ovat laskussa. Alkavia työttömyys- ja lomautusjaksoja koskevien hakemusten määrä alitti kesäkuussa jo kriisiä edeltävän tason.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme