Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Työpaikoilla pudotaan korkealta ja usein sairauslomalle

Jaa

Suomessa sattuu päivittäin useita putoamisesta johtuvia työtapaturmia. Putoamiset ovat kärkipaikoilla työpaikkojen tapaturmatilastoissa. Myös työsuojeluvalvonnassa putoamissuojauksen laiminlyönnistä annetaan yksittäisenä asiana työantajalle eniten kehotuksia. ”Tarkastaja antaa kehotuksen, mikäli putoamissuojauksessa oleva puute aiheuttaa lakitermein vähäistä suuremman vaaran”, kertoo työsuojelutarkastaja Emma Helenius.

Putoamisesta johtuvia työtapaturmia sattuu taajaan myös muualla kuin rakennuksilla. ”Esimerkiksi kaupanalalla ja teollisuudessa työskennellään erilaisilla työskentelytasoilla, tikkailla ja henkilönostimilla. Siivousalalla työskennellään korkealla muun muassa ikkunoita pestessä. Kiinteistönhuollossa kattoja pestään ja korkealla tehdään myös pieniä korjaushommia ja niin edelleen. Tästä syystä olemme lisänneet korkealla tehtävän putoamisvaarallisen työn valvontaa muillakin kuin rakentamisen toimialalla”, Emma Helenius sanoo.

Valvonnan tavoitteena on, että putoamisesta johtuvien työtapaturmien määrä vähenee. Heleniuksen mukaan tähän pyritään opastavalla valvontaotteella, niin että työnantajien ja työntekijöiden tietoisuus korkealla tehtävän putoamisvaarallisen työn vaaroista lisääntyy.

Tietoisuutta työpaikkojen putoamisvaaroista lisätään opastavan valvonnan lisäksi työsuojeluviranomaisten #Älätipu-viestintäkampanjalla 13.-17.6.2022.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Korkealla tehtävä putoamisvaarallisen työn hanke
Tarkastaja Emma Helenius, p. 0295 018 640, etunimi.sukunimi@avi.fi
Aluehallintovirasto työsuojelun vastuualue

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketTyösuojelu − tervettä työtä!
Työsuojeluviranomaisena huolehdimme siitä, että työ Suomessa on terveellistä, turvallista ja reilua. Valvomme työn tekemistä työpaikoilla. Annamme myös ohjausta ja neuvontaa sekä kannustamme työpaikkoja omaehtoiseen, ennaltaehkäisevään työsuojelutyöhön.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Regionförvaltningsverket övervakade effektiviserat indrivningsbyråerna, utredde behandlingen av överbetalningar och deltog i lagberedningen 202129.6.2022 09:00:00 EEST | Tiedote

Regionförvaltningsverket i Södra Finland utredde i sitt tillsynsprojekt indrivningsbyråernas förfaringssätt i sådana fall där gäldenären har använt fel referensnummer i betalningen eller av misstag betalat för mycket. Vi effektiviserade övervakningen, deltog i lagberedningen och genomförde ett projekt för utveckling av det elektroniska indrivningsregistret.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme