Siivoussektori Oy

Työperäinen maahanmuutto -hanke on voittanut Puhtausalan vuoden teko -palkinnon

Jaa

Vuoden teko 2022 palkinto jaettiin tänään Valtakunnallisena Puhtauspäivänä. Voittajan valitsi kolmen finalistin joukosta yli-insinööri Arto Pekkala Opetushallituksen Ammatillisesta koulutusyksiköstä.

Onlline-opiskelua Suomesta Myanmariin.
Onlline-opiskelua Suomesta Myanmariin.

Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Riverian hankkeessa on edistetty ennakkoluulottomasti työperäistä maahanmuuttoa puhtausalalle. Uusista puhtausalan osaajista on tarkoitus tulla osa suomalaista yhteiskuntaa. Hankkeessa on huomioitu myös eettinen näkökulma.

– Kaikki Puhtausalan vuoden teko -finalistit ovat kehittäneet ansiokkaasti suomalaista työ- ja elinkeinoelämää ja vastaavat työelämän osaamistarpeisiin. Tämän vuoden aikana on pyritty edistämään ammatillisen koulutuksen tutkintovientiä avaamalla mahdollisuudet vientiin kaikille koulutuksen järjestäjille. Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Riverian Työperäinen maahanmuutto -hanke tukee erinomaisista finalisteista parhaiten työelämän ja samalla myös ammatillisen koulutuksen kehittämistä, sanoo voittajan valinnut Arto Pekkala Opetushallituksen Ammatillisesta koulutusyksiköstä.

Koulutuksen kannalta keskeinen osuus, eli verkkokoulutus, oli toteutettu koulutusohjelmassa nerokkaasti. Riverian opettajat ovat käyttäneet monipuolisesti luovuuttaan ja osaamistaan verkon kautta tapahtuvassa koulutuksessa.

– Ensimmäiset Myanmarista Suomeen siirtyneet osaajat ovat jo mukana työelämässä, ja heidän ammatillisesta osaamisestaan on saatu kiitosta työnantajan edustajalta, sanoo Puhtausala ry:n johtaja Sari Mattila.

Tavoitteena 75 osaajaa


Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Riverian Työperäinen maahanmuutto -hankkeen tavoitteena on kouluttaa Suomeen puhtausalalle 75 uutta osaajaa Myanmarista. Opiskelu tapahtui alkuun etänä suomalaisen koulutusjärjestelmän kautta. Opiskelijat tulivat Suomeen etäopiskelujakson jälkeen kesällä 2022 ja tekevät töitä suomalaisissa yrityksissä sekä jatkavat tutkinnot loppuun oppisopimuksilla. Suomalaisen tutkinnon ja työpaikan avulla on mahdollisuus saada pysyvä oleskelulupa tai kansalaisuus Suomeen ja sitä kautta myös perheenjäsenet yhteen.

Vuoden teoksi olivat ehdokkaina Työperäisen maahanmuutto -hankkeen lisäksi Palmia Oy toimitilapalveluiden ja Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keudan Puhtausalan ketterä ammattitutkinto eri kieli- ja kulttuuritaustaisille työntekijöille sekä Tampereen Tilapalvelut Oy:n ja Pirkanmaan Voimia Oy:n Siivottavuus-toimintamalli.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Onlline-opiskelua Suomesta Myanmariin.
Onlline-opiskelua Suomesta Myanmariin.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Siivoussektori Oy
Siivoussektori Oy
Haapaniemenkatu 7-9 C 28
00530 HELSINKI

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Siivoussektori Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme