Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Työsuojeluviranomainen valvoo kesätyöpaikkoja

Jaa

Aluehallintovirastojen työsuojelun vastuualueet tekevät työsuojelutarkastuksia kausityöpaikoilla kesän ja syksyn aikana koko Suomessa. Valvontaa suunnataan kesätyöpaikkoihin matkailu- ja ravitsemisalalla, kaupan ja maatalouden alalla sekä markkina- ja tapahtumamyyntiin. Lisäksi valvontaa suunnataan pysyville työpaikoille telemarkkinointialalla ja ravintoloissa, jotka työllistävät työuran alussa olevia työntekijöitä. Tarkastuksia tehdään kesän aikana yhteensä noin 150.

Tarkastuksia tehdään sekä sovitusti että ennalta ilmoittamatta. Jos työnantajaa ei tavoiteta tarkastuksen aikana, häntä kuullaan tarkastuskäynnin jälkeen.

Työsuojeluviranomainen valvoo työlainsäädäntöä työpaikoilla. Valvonnan tavoitteena on varmistaa, että myös kausityöpaikoilla työsuhteen vähimmäisehtoja noudatetaan ja työturvallisuuden perusasiat ovat hallinnassa. Valvonnalla pyritään ennaltaehkäisemään työelämän riitatilanteita ja estämään epätervettä kilpailua. Tavoitteena on myös tukea kausityöpaikkoja ennakoivaan, omaehtoiseen työsuojelutoimintaan.

Tarkastuksilla valvotaan työsopimuksia ja työaikaa

Valvonnassa keskitytään työsopimukseen ja työaikaan liittyviin asioihin. Työpaikoilla tarkastetaan muun muassa, onko työsopimukset tehty kirjallisena, annetaanko palkanmaksun yhteydessä asianmukainen palkkalaskelma, onko työpaikalle laadittu työvuoroluettelo ja onko työn tauotus järjestetty asianmukaisesti.

Lisäksi tarkastuksilla valvotaan työntekijöiden työhön perehdyttäminen ja opastus, työterveyshuollon järjestäminen ja työhöntulotarkastusten toteutuminen sekä työtapaturma- ja ammattitautivakuuttaminen. Osana työhön perehdyttämisen valvontaa tarkastuksilla kiinnitetään huomiota myös työpaikan henkilöstötiloihin ja siihen onko työpaikalla saatavilla kelvollista juomavettä.

Tarkastuksen aikana työnantajat ja työntekijät voivat kysyä tarkastajilta työsuhteeseen ja työturvallisuuteen liittyvistä asioista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ylitarkastaja Jan Mikkonen
0295 018 163, etunimi.sukunimi@avi.fi
Lounais-Suomen aluehallintovirasto, työsuojelun vastuualue

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketTyösuojelu − tervettä työtä!
Työsuojeluviranomaisena huolehdimme siitä, että työ Suomessa on terveellistä, turvallista ja reilua. Valvomme työn tekemistä työpaikoilla. Annamme myös ohjausta ja neuvontaa sekä kannustamme työpaikkoja omaehtoiseen, ennaltaehkäisevään työsuojelutyöhön.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Regionförvaltningsverket övervakade effektiviserat indrivningsbyråerna, utredde behandlingen av överbetalningar och deltog i lagberedningen 202129.6.2022 09:00:00 EEST | Tiedote

Regionförvaltningsverket i Södra Finland utredde i sitt tillsynsprojekt indrivningsbyråernas förfaringssätt i sådana fall där gäldenären har använt fel referensnummer i betalningen eller av misstag betalat för mycket. Vi effektiviserade övervakningen, deltog i lagberedningen och genomförde ett projekt för utveckling av det elektroniska indrivningsregistret.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme