Uudenmaan ELY-keskus

Työttömien työnhakijoiden määrä kääntynyt lievään nousuun Uudellamaalla

Jaa

Uudellamaalla oli huhtikuun lopussa yhteensä 81 941 työtöntä työnhakijaa, joista ilman työsuhdetta olevia oli 77 488 ja lomautettuja 4 453. Työttömien kokonaismäärä nousi Uudellamaalla 2,9 % verrattuna vuotta aikaisempaan. Koko maan vuosimuutos oli huhtikuun lopussa 3,1 %.

Työttömiä työnhakijoita oli 2 308 henkilöä enemmän viime vuoden huhtikuuhun nähden. Ilman työsuhdetta olevien määrä nousi 2 410 henkilöllä (3,2 %) ja lomautettujen määrä laski 102 henkilöllä (-2,2 %) vuoden takaiseen verrattuna.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Uudellamaalla huhtikuun lopussa 9,2 %, mikä on aavistuksen valtakunnan tasoa matalampi (9,3 %).

Alle 25-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli alueella yhteensä 6 804, mikä on 100 henkilöä (-1,4 %) vähemmän kuin vuotta aiemmin. Alle 30-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli huhtikuun lopussa 15 125, mikä on 234 henkilöä (1,6 %) enemmän edellisvuoteen verrattuna. Pitkäaikaistyöttömiä alueella oli 33 240, mikä on 4 676 henkilöä (-12,3 %) vähemmän kuin vuoden 2022 huhtikuun lopussa. Yli kaksi vuotta työttömänä olleita oli 20 981, mikä on 1 487 henkilöä (-6,6 %) vähemmän. Ulkomaalaisia työttömiä oli 18 914, mikä on 2 867 henkilöä (17,9 %) enemmän edellisvuoteen verrattuna.

Uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin Uudenmaan TE-toimistoon huhtikuussa 22 945, mikä on -41,8 % vähemmän kuin vuotta aiemmin. Koko maan vuosimuutos oli -33,1 %.

Tiedot ilmenevät Työ- ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilastosta.

Katsaus on luettavissa  Työllisyyskatsauksen omilta sivuilta sekä pdf-muodossa myös ELY-keskuksen sivuilta.

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Uudenmaan ELY-keskus
Uudenmaan ELY-keskus
Opastinsilta 12 A, 2. krs
00520 Helsinki

0295 021 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-uusimaa

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Uudenmaan ELY-keskus

NTM-centralen i Nyland genomför kartläggningar av källor i områdena Första och Andra Stängselåsen29.5.2023 13:00:00 EEST | Tiedote

NTM-centralen i Nyland utreder källornas tillstånd och eventuella iståndsättningsbehov. Utredningsobjekten är områdena Första och Andra Stängselåsen i Hangö, Lojo, Sjundeå, Vichtis och Högfors. Terrängkartläggningar görs under sommaren och hösten 2023. Källor i naturtillstånd är sällsynta i södra Finland. Källorna har försvunnit eller förändrats särskilt till följd av dikning, men genom iståndsättning kan de återställas nära sitt naturtillstånd. Tack vare iståndsättningsåtgärderna för källorna har värdefulla arter möjlighet att återhämta sig. Sådana alltmer sällsynta arter är till exempel många orkidéer, såsom knottblomster och kärrknipprot. Utredningarna är en del av livsmiljöprogrammet Helmi som finansieras av miljöministeriet och där naturmiljöer iståndsätts. Vid iståndsättningarna kontaktas markägarna och de egentliga iståndsättningsarbetena utförs med markägarnas samtycke. Livsmiljöprogrammet Helmi (Miljöministeriet)

Uudenmaan ELY-keskus toteuttaa lähdekartoituksia Ensimmäisen ja Toisen Salpausselän alueilla29.5.2023 13:00:00 EEST | Tiedote

Uudenmaan ELY-keskus selvittää lähteiden tilaa sekä niiden mahdollisia kunnostustarpeita. Selvityskohteina ovat Ensimmäisen ja Toisen Salpausselän alueet Hangossa, Lohjalla, Siuntiossa, Vihdissä ja Karkkilassa. Maastokartoituksia tehdään kesän ja syksyn 2023 aikana. Luonnontilaiset lähteet ovat Etelä-Suomessa harvinaisia. Lähteet ovat hävinneet tai muuttuneet erityisesti ojituksen seurauksena, mutta kunnostuksilla niitä voidaan palauttaa lähelle luonnontilaa. Lähteiden kunnostustoimien ansiosta arvokkaalla lajistolla on mahdollisuus elpyä. Tällaisia harvinaistuneita lajeja ovat esimerkiksi monet kämmekät, kuten sääskenvalkku ja suoneidonvaippa. Selvitykset ovat osa ympäristöministeriön rahoittamaa Helmi-elinympäristöohjelmaa, jossa kunnostetaan luonnonympäristöjä. Kunnostuksista ollaan yhteydessä maanomistajiin ja varsinaiset kunnostustyöt tehdään maanomistajien suostumuksella. Helmi-ohjelma (Ympäristöministeriö)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme