Keski-Suomen ELY-keskus

Työttömyys maaliskuussa 11,7 prosenttia

Jaa

Keski-Suomessa oli maaliskuun lopussa yhteensä 14 498 työtöntä työnhakijaa. Se on 3 283 (-18,5 %) vähemmän kuin vuotta aikaisemmin ja 822 henkilöä vähemmän kuin kuukausi aiemmin.

Maaliskuun nostoja:

  • Työttömien ja lomautettujen määrä laski vuoden takaiseen verrattuna.
  • Vuoden työttömänä olleiden pitkäaikaistyöttömien määrä laski, mutta kaksi vuotta työttömänä olleiden määrä nousi.
  • Uusia avoimia työpaikkoja oli huomattavasti enemmän kuin vuosi sitten.
  • Yhdeksän kuntaa saavutti maaliskuussa alle 10 % työttömyyden.

Työttömien työnhakijoiden määrä laski edellisen vuoden vastaavasta ajankohdasta kaikissa kunnissa. Suhteellisesti eniten laskua tapahtui Kinnulassa (-34,8 %). Suhteellisesti eniten työttömiä työnhakijoita oli Kannonkoskella (15,0 %) ja vähiten Kyyjärvellä (7,7 %).

Koulutusasteittain tarkasteltuna työttömien määrä laski vuoden takaiseen kaikilla asteilla. Työttömyys laski eniten tutkijakoulutusasteella (-32,0 %). Toisen asteen koulutusasteella, jossa työttömiä on lukumääräisesti eniten, työttömyys laski -20,4 %.

Maaliskuun lopussa yli vuoden yhtäjaksoisesti työttömänä olleita pitkäaikaistyöttömiä oli 5 801, mikä on 276 vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Pitkäaikaistyöttömistä yli kaksi vuotta yhtäjaksoisesti työttömänä olleita oli 3 088, mikä on 784 enemmän kuin vuosi sitten.

Keski-Suomessa oli uusia avoimia paikkoja maaliskuun aikana 3 800, mikä on 1 219 enemmän kuin vuosi sitten. Kaikkiaan maaliskuussa oli avoinna 8 367 työpaikkaa, mikä on 2 412 enemmän kuin vuosi sitten. Työpaikoista täytettiin maaliskuun aikana 462, joista 55 täyttyi työ- ja elinkeinotoimiston hakijalla.

Keski-Suomen työllisyyskatsaus maaliskuu 2022

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Yksikön päällikkö Marja Pudas, 0295 024 586
s-posti: etunimi.sukunimi(at)ely-keskus.fi

Keski-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto
Johtaja Tuula Säynätmäki, 0295 046 050
Palvelujohtaja Minna Orrainen, 0295 046 020
Palvelujohtaja Anna-Kaisa Räsänen, 0295 046 183
s-posti: etunimi.sukunimi(at)te-toimisto

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Keski-Suomen ELY-keskus
Keski-Suomen ELY-keskus
Cygnaeuksenkatu 1, PL 250
40101 Jyväskylä

0295 024 500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-keski-suomi

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Suomen ELY-keskus

Tulvat ovat olleet Keski-Suomessa keskimääräistä korkeampia – suurten järvien vedenpinnat vielä nousussa16.5.2022 11:26:54 EEST | Tiedote

Runsaslumisen talven jälkeen oli odotettavissa tavanomaista korkeampia kevättulvia. Kuukausi sitten ennustettiin pahempia tulvia verrattuna nykyiseen tilanteeseen. Tulvat ovat pääosin jo saavuttaneet huippunsa, mutta isojen järvien pinta on vielä nousussa. Tulva on kuitenkin voinut aiheuttaa tai tulee aiheuttamaan haittaa ja vahinkoa useiden järvien ranta-alueilla, varsinkin maataloudelle ja alimmille rantarakenteille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme