Keski-Suomen ELY-keskus

Työttömyys maaliskuussa 14,3 prosenttia

Jaa

Keski-Suomessa oli maaliskuun lopussa yhteensä 17 781 työtöntä työnhakijaa. Se on 337 (1,9 %) enemmän kuin vuotta aikaisemmin ja 191 henkilöä enemmän kuin kuukausi sitten. Maaliskuu on ensimmäinen verrokkikuukausi edellisvuoteen nähden koronapandemian aikana. Työttömien työnhakijoiden osuus maakunnan työvoimasta on tällä hetkellä 14,3 prosenttia.

Maaliskuun nostoja:

  • Työttömyys kasvoi hieman vuoden takaiseen, mutta lomautettujen määrässä on selvää laskua.
  • Eniten työttömyys laski palvelu- ja myyntityöntekijöiden keskuudessa.
  • Pitkäaikaistyöttömien määrä jatkoi kasvuaan.
  • Työvoimakoulutuksen suosiossa edelleen nousua.
  • Uusia avoimia työpaikkoja oli hieman enemmän kuin vuosi sitten.

Työttömien työnhakijoiden määrä laski edellisen vuoden vastaavasta ajankohdasta useassa kunnassa, mutta väkirikkaassa Jyväskylässä nousua tapahtui 6,6 %. Suhteellisesti eniten nousua oli Muuramessa (16,4 %). Suhteellisesti eniten työttömiä työnhakijoita oli Saarijärvellä (17,4 %) ja vähiten kaikesta huolimatta Muuramessa (9,9 %).

Ammattiryhmittäin tarkasteltuna työttömien määrä laski eniten edellisen vuoden maaliskuuhun verrattuna palvelu- ja myyntityöntekijät -ammattiryhmässä (-5,3 %). Työttömyys nousi eniten ammattikuntiin luokittelemattomien keskuudessa (13,2 %). Perinteisenä suhdanneindikaattorina pidetyssä rakennus-, korjaus- ja valmistustyöntekijät -ammattiryhmässä työttömyys nousi 1,5 %.

Keski-Suomessa oli uusia avoimia paikkoja maaliskuun aikana 2 581, mikä on 168 enemmän kuin edellisen vuoden maaliskuussa. Kaikkiaan maaliskuussa oli avoinna 5 955 työpaikkaa, mikä on 76 enemmän kuin vuosi sitten. Työpaikoista täytettiin maaliskuun aikana 438, joista 83 täyttyi työ- ja elinkeinotoimiston hakijalla.

Keski-Suomen työllisyyskatsaus maaliskuu 2021

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Koulutusasiantuntija Lea Goyal, 0295 024 537
s-posti: etunimi.sukunimi(at)ely-keskus.fi

Keski-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto
Johtaja Tuula Säynätmäki, 0295 046 050
Palvelujohtaja Minna Orrainen, 0295 046 020
Palvelujohtaja Anna-Kaisa Räsänen, 0295 046 183
s-posti: etunimi.sukunimi(at)te-toimisto

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Keski-Suomen ELY-keskus
Keski-Suomen ELY-keskus
Cygnaeuksenkatu 1, PL 250
40101 Jyväskylä

0295 024 500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-keski-suomi

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Suomen ELY-keskus

Vaikuta nyt! Vesienhoidolla Keski-Suomen vedet hyvään tilaan13.4.2021 08:30:54 EEST | Tiedote

Avovesikausi koittaa pian! Sen myötä tulevat ajankohtaisiksi kysymykset muun muassa järvien veden laadusta, sinilevien esiintymisestä ja veden korkeudesta. Vedet – niin pinta- kuin pohjavedet – ovat kiinteä osa elämäämme. Pohjavesi on maakunnassamme laadultaan pääosin hyvää. Myös suurin osa järvistä ja joista on erinomaisessa tai hyvässä tilassa. Haasteita kuitenkin riittää, jotta EU:n vesienhoidon tavoite järvien, jokien, rannikkovesien ja pohjavesien hyvästä tilasta saavutetaan vuoteen 2027 mennessä. Vesien käyttäjien näkemyksiä kysytään nyt!

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme