Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö

Työttömyyskassat maksoivat syyskuussa ansiopäivärahaa enää 17 000 lomautetulle

Jaa
Lomautuksen ajalta ansiopäivärahaa saavien määrä on laskenut 71 % viime vuoden syyskuusta. Lomautettujen määrä laskenut joka kuukausi maaliskuun jälkeen. Pandemiaa edeltävään tilanteeseen nähden lomautettuja oli edelleen noin kaksinkertainen määrä.
Ansiopäivärahaa lomautuksen ajalta saavat
Ansiopäivärahaa lomautuksen ajalta saavat

Ansiopäivärahaa sai syyskuussa kaikkiaan 127 000 henkilöä. Tämä on 27 % vähemmän kuin viime vuoden syyskuussa. Kahden vuoden takaiseen tilanteeseen nähden saajien määrä oli syyskuussa 29 % koholla. Vuoteen 2019 verrattuna saajien määrä on laskenut erityisesti loppukesän ja alkusyksyn aikana. Alkuvuonna saajien määrä on ollut useana kuukautena lähes 60 % vuoden 2019 määriä korkeammalla tasolla.

Ansiopäivärahakulut ovat laskeneet hieman saajien määrää hitaammin. Kulujen määrä oli syyskuussa 24 % pienempi kuin vuosi sitten. Kulut olivat syyskuussa 39 % koholla kahden vuoden takaiseen tilanteeseen nähden.

Vuoden 2021 ansiopäivärahakulut lähes viime vuoden tasolla

Työttömyyskassat ovat maksaneet syyskuun loppuun mennessä ansiopäivärahaa lähes 2 miljardia euroa. Vuoden 2021 päivärahakulut olivat syyskuuhun mennessä 2 % pienemmät kuin viime vuoden vastaavana jaksona.

Ansiopäivärahakulut ovat olleet viime vuotta pienemmät usean kuukauden ajan. Enimmillään ero on ollut heinäkuussa, jolloin ansiopäivärahaa maksettiin 37 % viime vuotta vähemmän. Viime vuonna pandemian vaikutukset alkoivat kuitenkin näkyä työttömyyskassojen maksatuksessa vasta huhtikuussa. Kuluvana vuonna työttömyyskassojen ansiopäivärahakulut ovat olleet poikkeuksellisen korkealla tasolla vuoden alusta alkaen. Tästä johtuen vuoden aikana maksettujen ansiopäivärahojen määrä tulee todennäköisesti nousemaan lähelle viime vuoden tasoa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Ansiopäivärahaa lomautuksen ajalta saavat
Ansiopäivärahaa lomautuksen ajalta saavat
Lataa
Ansiopäivärahan saajat
Ansiopäivärahan saajat
Lataa
Maksetut ansiopäivärahat
Maksetut ansiopäivärahat
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö
Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö
Kumpulantie 3
00520 Helsinki

http://www.tyj.fi

Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö ry (TYJ) on työttömyyskassojen edunvalvonta- ja koulutusjärjestö sekä yhteistoimintaelin. TYJ kehittää työttömyysturvaa ja kassojen toimintaa sekä ylläpitää niiden tietotaitoa. Kaikki Suomessa toimivat 16 työttömyyskassaa ovat jäseninä TYJ:ssä. Kassoissa on jäseninä noin kaksi miljoonaa palkansaajaa ja yrittäjää.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö

Työttömyyskassat haluavat kehittää työttömyysturvajärjestelmää1.3.2023 11:00:12 EET | Tiedote

Työttömyyskassoilla on pitkät perinteet Suomessa turvata kansalaisten toimeentuloa työttömyyden yllättäessä. Julkisen talouden kiristyvässä tilanteessa työttömyyskassat haluavat ottaa yhä vahvempaa roolia kokonaisvaltaisen työttömyysturvan kehittämisessä sekä työllisyyden edistämisessä. Kassat ovat yhdessä laatineet ehdotukset kattavan, kannustavan ja sujuvan työttömyysturvan järjestämiseksi. Tavoitteemme on, että työn tekeminen on nykyistä kannattavampaa työnteon muodosta riippumatta. Ehdotamme työllisyyden edistämistä ja tukemista työttömyyskassajärjestelmän kautta ilman valtion rahoitusta sekä työttömyysturvajärjestelmän selkeyttämistä.

55 vuotta täyttäneille irtisanotuille tulee uusi muutosturva – työttömyysturvan lisäpäivät poistuvat23.12.2022 13:00:00 EET | Tiedote

55 vuotta täyttäneiden työmarkkina-asemaa pyritään parantamaan uudella muutosturvakokonaisuudella, johon kuuluu irtisanotuille työntekijöille tarkoitettu muutosturvaraha ja vapaaehtoinen muutosturvakoulutus. Työnantajille tämä tarkoittaa uutta muutosturvamaksua. Samalla työttömyysturvan lisäpäivien ikäraja nousee vuosina 1963 ja 1964 syntyneillä, ja lisäpäivät poistuvat kokonaan näiden vuosien jälkeen syntyneiltä. Lisäpäivien poistuessa poistuu myös työnantajilta perittävä työttömyysturvan omavastuumaksu.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme