Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö

Työttömyyskassat maksoivat syyskuussa ansiopäivärahaa enää 17 000 lomautetulle

Jaa

Lomautuksen ajalta ansiopäivärahaa saavien määrä on laskenut 71 % viime vuoden syyskuusta. Lomautettujen määrä laskenut joka kuukausi maaliskuun jälkeen. Pandemiaa edeltävään tilanteeseen nähden lomautettuja oli edelleen noin kaksinkertainen määrä.

Ansiopäivärahaa lomautuksen ajalta saavat
Ansiopäivärahaa lomautuksen ajalta saavat

Ansiopäivärahaa sai syyskuussa kaikkiaan 127 000 henkilöä. Tämä on 27 % vähemmän kuin viime vuoden syyskuussa. Kahden vuoden takaiseen tilanteeseen nähden saajien määrä oli syyskuussa 29 % koholla. Vuoteen 2019 verrattuna saajien määrä on laskenut erityisesti loppukesän ja alkusyksyn aikana. Alkuvuonna saajien määrä on ollut useana kuukautena lähes 60 % vuoden 2019 määriä korkeammalla tasolla.

Ansiopäivärahakulut ovat laskeneet hieman saajien määrää hitaammin. Kulujen määrä oli syyskuussa 24 % pienempi kuin vuosi sitten. Kulut olivat syyskuussa 39 % koholla kahden vuoden takaiseen tilanteeseen nähden.

Vuoden 2021 ansiopäivärahakulut lähes viime vuoden tasolla

Työttömyyskassat ovat maksaneet syyskuun loppuun mennessä ansiopäivärahaa lähes 2 miljardia euroa. Vuoden 2021 päivärahakulut olivat syyskuuhun mennessä 2 % pienemmät kuin viime vuoden vastaavana jaksona.

Ansiopäivärahakulut ovat olleet viime vuotta pienemmät usean kuukauden ajan. Enimmillään ero on ollut heinäkuussa, jolloin ansiopäivärahaa maksettiin 37 % viime vuotta vähemmän. Viime vuonna pandemian vaikutukset alkoivat kuitenkin näkyä työttömyyskassojen maksatuksessa vasta huhtikuussa. Kuluvana vuonna työttömyyskassojen ansiopäivärahakulut ovat olleet poikkeuksellisen korkealla tasolla vuoden alusta alkaen. Tästä johtuen vuoden aikana maksettujen ansiopäivärahojen määrä tulee todennäköisesti nousemaan lähelle viime vuoden tasoa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Ansiopäivärahaa lomautuksen ajalta saavat
Ansiopäivärahaa lomautuksen ajalta saavat
Lataa
Ansiopäivärahan saajat
Ansiopäivärahan saajat
Lataa
Maksetut ansiopäivärahat
Maksetut ansiopäivärahat
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö
Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö
Kumpulantie 3
00520 Helsinki

http://www.tyj.fi

Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö ry (TYJ) on työttömyyskassojen edunvalvonta- ja koulutusjärjestö sekä yhteistoimintaelin. TYJ kehittää työttömyysturvaa ja kassojen toimintaa sekä ylläpitää niiden tietotaitoa. Kaikki Suomessa toimivat 21 työttömyyskassaa ovat jäseninä TYJ:ssä. Kassoissa on jäseninä noin kaksi miljoonaa palkansaajaa ja yrittäjää.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö

Maksettujen ansiopäivärahojen määrä laski kesäkuussa alimmalle tasolleen vuoteen4.8.2021 07:00:00 EEST | Tiedote

Työttömyyskassojen maksamien ansiopäivärahojen määrä on laskenut maaliskuun jälkeen joka kuukausi suhteessa edelliseen kuuhun. Kesäkuussa ansiopäivärahaa maksettiin vähemmän kuin kertaakaan viime vuoden huhtikuun jälkeen. Myös ansiopäivärahan hakemusmäärät ovat laskussa. Alkavia työttömyys- ja lomautusjaksoja koskevien hakemusten määrä alitti kesäkuussa jo kriisiä edeltävän tason.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme