Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT

Työvoiman saatavuutta turvataan useilla toimilla

Jaa

Hallitus päätti kehysriihessään useista toimista työvoiman saatavuuden edistämiseksi. Sote-alan henkilöstön saatavuutta varmistetaan omalla ohjelmalla. – Näillä asioilla on kiire. Toimet on toteutettava nopeasti, jotta hyvinvointipalveluihin saadaan riittävästi henkilöstöä, vaatii toimitusjohtaja Markku Jalonen.

Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT oli esittänyt hallitukselle useita toimia sote- ja opetusalojen työvoimatarpeiden turvaamiseksi. Hallitus päätti muun muassa työperäisen maahanmuuton vauhdittamisesta, pätevöitymisen edistämisestä sekä koronakustannusten korvaamisesta kunnille. Koulutuspaikkoja kohdennetaan lisää muun muassa lähihoitajien koulutukseen.

Markku Jalonen on tyytyväinen työvoiman saatavuutta turvaaviin toimiin, jotka ovat tärkeitä hyvinvointipalveluja tuottaville työnantajille.

– Olisimme kuitenkin kaivanneet lisää konkretiaa työperäisen maahanmuuton edistämiseen. Maahanmuuton organisointiin tarvitaan valtakunnallista toimintamallia. Ei ole järkeä, että jokainen työnantaja joutuu luomaan omat rekrytointikäytännöt, esittää Jalonen.

Päätöksiä työllisyystoimista lykättiin kehysriihessä jälleen tulevaisuuteen.

– Työllisyysastetta nostavia toimenpiteitä tarvitaan nopeasti. Kuinka muuten rahoitamme hallituksen päättämät uudet velvoitteet, kuten seitsemän päivän hoitotakuu. Jotta hyvinvointipalvelut voidaan rahoittaa, tarvitsemme työllisyysasteen kasvua, muistuttaa Jalonen.

Lisätiedot:

Toimitusjohtaja Markku Jalonen, puh. 040 547 7710

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Toimitusjohtaja Markku Jalonen, puh. 040 547 7710

Tietoja julkaisijasta

Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT
Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT
Toinen linja 14
00530 HELSINKI

09 7711https://www.kt.fi/

Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT on työnantajajärjestö, joka ajaa kuntien, kuntayhtymien ja hyvinvointialueiden etuja työmarkkinoilla, sekä työmarkkinakeskusjärjestö, joka edustaa kunta- ja hyvinvointialuetyönantajia valtakunnallisissa työmarkkinaneuvotteluissa sekä kolmikantayhteistyössä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme