Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Tyskaholmenin jätevedenpuhdistamolle lupa jätevesien johtamiseen nykyiselle purkupaikalle toistaiseksi

Jaa

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on muuttanut Tyskaholmenin jätevedenpuhdistamon ympäristölupaa. Jätevesien purkupaikka merellä pysyy nykyisellä paikallaan toistaiseksi, mutta jätevesipäästöjä koskeva määräys tiukentui. Aluehallintovirasto määräsi Kemiönsaaren Veden selvittämään nykyisen jätevesien purkuputken kunnon sekä selvittämään uusia purkupaikkavaihtoehtoja tarkemmin, kun purkuputken uusiminen tulee ajankohtaiseksi.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto muutti 7.6.2022 Tyskaholmenin jätevedenpuhdistamon ympäristölupaa Kemiönsaaren Veden hakemuksesta. Lupamuutoksen myötä Tyskaholmenin jätevedenpuhdistamon käsiteltyjen jätevesien purkupaikka pysyy toistaiseksi nykyisellä paikallaan merellä.

Aluehallintovirasto hyväksyi samalla Kemiönsaaren Veden toimittaman purkupaikkaselvityksen. Lisäksi aluehallintovirasto tiukensi lupamääräystä mereen johdettavien jätevesien enimmäispitoisuuksien ja typen poistotehon osalta sekä määräsi hygienisoimaan mereen johdettavat vedet ympärivuotisesti ja tehostamaan typenpoistoa vielä lisää vuodesta 2025 alkaen. Kemiönsaaren Veden tulee selvittää jätevesien nykyisen purkuputken kunto ja sen uusimistarve. Kun purkuputken uusiminen osoittautuu tarpeelliseksi, Kemiönsaaren Veden on laadittava tarkempi selvitys purkupaikkavaihtoehdoista.

Päätös perustuu muun muassa siihen, että puhdistamon kuormitustilanne on muuttunut oleellisesti aiemman lupamenettelyn aikaisesta tilanteesta. Kuormitus merialueelle on vähentynyt kokonaistyppeä lukuun ottamatta selvästi. Puhdistamolta mereen johdettava kuormitus ei kasva vaan säilyy nykyisenkaltaisena vuoden 2040 ennusteen mukaan. Purkuputken uusimisen yhteydessä on kuitenkin luontevaa tarkastella uudelleen, voidaanko purkupaikka siirtää ympäristöolosuhteiltaan parempaan paikkaan.

Päätös on nähtävillä Vesi- ja ympäristölupien tietopalvelussa (Kemiönsaaren Vesi, diaarinumero ESAVI/44365/2019). Siihen saa hakea valittamalla muutosta 14.7.2022 saakka.

Aluehallintovirasto myöntää ympäristönsuojelu- ja vesilain mukaisia lupia. Ympäristö- ja vesiluvituksen tavoitteena on ennaltaehkäistä ympäristön pilaantumista ja sen vaaraa. Lupamenettelyssä sovitetaan yhteen ympäristön käyttöä tai ympäristöön vaikuttavia toimintoja ekologisesti kestävällä tavalla.


Lisätietoja:

ympäristöylitarkastaja Merilin Vartia, p. 0295 016 528 (paikalla 7.6.−10.6.2022 ja 20.6.−8.7.2022)

ympäristöneuvos Reetta Klemetti, p. 0295 016 509 (paikalla 28.6.2022 alkaen)

ympäristöneuvos Maria Kukonlehto, p. 0295 016 214 (paikalla 13.−17.6.2022)

Etelä-Suomen aluehallintovirasto

etunimi.sukunimi@avi.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto velvoittaa Kuusamon Suurpetokeskuksen korjaamaan epäkohdat 31.8.2022 mennessä5.7.2022 13:54:14 EEST | Tiedote

Aluehallintovirasto katsoo, ettei Kuusamon Suurpetokeskus Oy:n eläinten hyvinvointi ole enää tällä hetkellä välittömässä vaarassa, mutta havaitut epäkohdat on korjattava 31.8.2022 mennessä. Eläintarhalupaa ei peruta välittömästi. Aluehallintovirasto tekee lopullisen ratkaisunsa luvan peruuttamista koskevassa asiassa asetetun määräajan jälkeen.

Regionförvaltningsverket övervakade effektiviserat indrivningsbyråerna, utredde behandlingen av överbetalningar och deltog i lagberedningen 202129.6.2022 09:00:00 EEST | Tiedote

Regionförvaltningsverket i Södra Finland utredde i sitt tillsynsprojekt indrivningsbyråernas förfaringssätt i sådana fall där gäldenären har använt fel referensnummer i betalningen eller av misstag betalat för mycket. Vi effektiviserade övervakningen, deltog i lagberedningen och genomförde ett projekt för utveckling av det elektroniska indrivningsregistret.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme