Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy

UFF keskeyttää tilapäisesti vaatekeräyksensä osassa Rinki-ekopisteitä

Jaa

Ringin yhteistyökumppani UFF keskeyttää toistaiseksi vaatekeräyksen useilla paikkakunnilla koronaepidemian aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi. Pakkauskeräys toimii kaikilla Rinki-ekopisteillä normaalisti.

Pakkauskeräys Rinki-ekopisteissä jatkuu ennallaan, vaikka UFF:n vaatekeräys keskeytyy osassa pisteistä.
Pakkauskeräys Rinki-ekopisteissä jatkuu ennallaan, vaikka UFF:n vaatekeräys keskeytyy osassa pisteistä.

Vallitseva koronaviruksen aiheuttama poikkeustilanne on aiheuttanut häiriöitä vaatekeräyksen logistiikkaan ja tavaravirtojen kuljetuksiin. Osassa maata UFF:n vaatekeräys joudutaan tilapäisesti keskeyttämään tai toiminnassa ilmenee häiriöitä. Vaatekeräys keskeytyy toistaiseksi Pori – Jämsä – Kouvola – Hamina seutujen pohjoispuolella. Tällä alueella pyydetään olemaan palauttamatta vaatteita keräysastioihin.

Rinki-ekopisteitä, joissa on UFF:n vaatekeräys, on pohjoisella alueella noin 250 kappaletta. UFF päivittää omalle verkkosivulleen ajankohtaisen keräyspisteiden vastaanottotilanteen tai onko piste suljettu: uff.fi/kerayspisteet.

Eteläisellä puolella useimmista pisteistä kuljetukset vielä toimivat, joskin keskeytykset ovat mahdollisia. UFF toivoo, että vaatteiden tuontia myös auki oleviin pisteisiin vältetään mahdollisuuksien mukaan.

UFF kerää vaatteita noin 570 Rinki-ekopisteessä ympäri Suomen. Tämän lisäksi UFF kerää vaatteita muilla keräyspisteillään. Muiden vaatekerääjien, Reccin ja Fidan, toiminta jatkuu Rinki-ekopisteissä normaalisti.

Vaatelahjoituksia ei saa jättää maahan

Vaatelahjoituksia ei saa tuoda pisteelle, jos se on suljettu. Vaatelahjoituksia ei saa jättää maahankaan, jotta ne eivät leviä ympäristöön, eivätkä joutuisi jätteisiin. UFF ohjeistaa säilyttämään kierrätettävät vaatteet kotona kuivassa tilassa niin kauan, kun häiriötila jatkuu.

- Olemme pahoillamme tilanteesta ja asiakkaillemme aiheutuvasta vaivasta ja harmista. Pakkauskeräys Rinki-ekopisteissä jatkuu ennallaan, vaikka UFF:n vaatekeräys keskeytyy osassa pisteistämme, kertoo Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:n operatiivinen johtaja Pertti Tammivuori.

Rinki-ekopisteistä voi antaa palautetta Ringin maksuttomaan asiakaspalveluun: puh. 0800 133 888 (ark. 7–21 ja la 9–18), asiakaspalvelu@rinkiin.fi. Palautetta voi antaa myös verkossa osoitteessa Rinkiin.fi/ekopistepalaute.

UFF:n toimintaohjeet vaatekierrätykseen poikkeusolojen aikana

  • Älä vie vaatteita suljettuun keräyspisteeseen.
  • Vältä vaatteiden viemistä myös vielä auki oleviin pisteisiin häiriön aikana.
  • Säilytä kierrätysvaatteet suljetuissa pusseissa, kuivassa tilassa. Tilan ei tarvitse olla lämmin.
  • Seuraa tietoja vaatekeräyspalvelun toiminnasta: www.uff.fi

Poikkeusolojen jälkeen keräyspisteiden tyhjennyksessä voi ilmetä ruuhkaa tai keräyslaatikot voivat olla epätavallisen täysiä. Täydestä vaatekeräysastiasta voi ilmoittaa sähköpostitse vaatekerays@uff.fi tai jättää viestin vastaajaan: 09 2764 7622.

Lisätietoa

UFF: Minja Huopalainen, puh. 050 322 7433, info@uff.fi

Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy: operatiivinen johtaja Pertti Tammivuori, puh. 0500 705 772, pertti.tammivuori@rinkiin.fi

--

Anna palautetta Rinki-ekopisteistä

Suomessa on yli 1850 Rinki-ekopistettä kodeissa kertyville kartonki-, lasi- ja metallipakkauksille, ja niistä yli 600 pisteessä kerätään myös muovipakkauksia.

Täysinäisestä tai epäsiististä Rinki-ekopisteestä voi antaa palautetta puhelimitse numerossa 0800 133 888 (maksuton, arkisin klo 7–21 ja lauantaisin klo 9–18), sähköpostitse osoitteessa asiakaspalvelu@rinkiin.fi tai verkkolomakkeella osoitteessa rinkiin.fi/ekopistepalaute.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

UFF: Minja Huopalainen, puh. 050 322 7433, info@uff.fi

Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy: operatiivinen johtaja Pertti Tammivuori, puh. 0500 705 772, pertti.tammivuori@rinkiin.fi

Kuvat

Pakkauskeräys Rinki-ekopisteissä jatkuu ennallaan, vaikka UFF:n vaatekeräys keskeytyy osassa pisteistä.
Pakkauskeräys Rinki-ekopisteissä jatkuu ennallaan, vaikka UFF:n vaatekeräys keskeytyy osassa pisteistä.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy
Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy
Mikonkatu 15 B
00100 HELSINKI

09 6162 3500, info@rinkiin.fihttps://www.rinkiin.fi

Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy on voittoa tavoittelematon, Suomen teollisuuden ja kaupan vuonna 1997 perustama ja omistama palveluyhtiö. Yrityksille tuotamme tehokkaita ja kestäviä ratkaisuja pakkausten tuottajavastuun toteutukseen. Rinkiin on liittynyt lähes 4 500 pakkausten tuottajavastuunsa hoitavaa yritystä. Kuluttajille tarjoamme valtakunnallisen Rinki-ekopisteverkoston pakkausten keräykseen ja lasipakkausjätteen kierrätykseen. Yli 1 850 pisteessä ympäri Suomen kerätään kartonki- ja lasipakkauksia sekä metallia, yli 600 pisteessä kerätään myös muovipakkauksia. www.rinkiin.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy

Akaan Pätsiniementien Rinki-ekopisteen toiminta siirtyy läheisen kaupan pisteelle15.5.2020 09:09:25 EESTTiedote

Akaassa, osoitteessa Pätsiniementie/Akaantie, sijaitsevan Rinki-ekopisteen toiminta siirtyy tällä viikolla läheisen S-market Toijalan (Valtatie 1, Akaa) pisteelle. Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy kerää S-marketin pisteellä kartonki-, lasi- ja metallipakkauksia, nyt paikkaan siirtyy Pätsiniementiellä ollut muovipakkausten keräys. Myös paperin ja vaatteiden keräys tulee kaupan pisteelle.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme