Keski-Suomen ELY-keskus

Ukrainalaiset voivat matkustaa Keski-Suomen ELY-keskuksen hankkimassa liikenteessä ilman matkalippua 5.6.2022 saakka

Jaa

Ukrainasta on saapunut eri puolelle Suomea sotaoloja pakenevia ihmisiä. Useat kaupunkiviranomaiset ja muut isot joukkoliikennetoimijat ovat tukeneet tulijoita siten, että ne ovat antaneet oikeuden matkustaa ilmaiseksi järjestämässään joukkoliikenteessä.

Myös Keski-Suomen ELY-keskuksen hankkimassa sopimusliikenteessä ukrainalaiset saavat matkustaa ilmaiseksi passilla tai poliisin, rajatarkastusviranomaisen tai Maahanmuuttoviraston myöntämällä passin haltuunottotodistuksella. Menettely on voimassa kevään liikennöintikauden loppuun 5.6.2022 asti.

ELY-keskuksen sopimusliikenne on tyypillisesti seudullista alueen kuntakeskuksista keskuskaupunkiin suuntautuvaa tai kaupunkien välistä liikennettä. Näiden lisäksi kaupunkien välillä voi olla markkinaehtoista kaukoliikennettä. Tämän liikenteen osalta yrittäjät tekevät itsenäiset ratkaisut mahdollisen maksuttomuuden suhteen. Matkustajan on tiedusteltava vuorokohtainen tilanne liikenteenharjoittajalta.

ELY-keskus on informoinut käytännöstä alueen kuntia ja sopimusliikennöitsijöitään.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Joukkoliikenneasiantuntija
Satu Pekkanen
p. 0295 024 706

Keski-Suomen ELY-keskus

Tietoja julkaisijasta

Keski-Suomen ELY-keskus
Keski-Suomen ELY-keskus
Cygnaeuksenkatu 1, PL 250
40101 Jyväskylä

0295 024 500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-keski-suomi

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Suomen ELY-keskus

Tulvat ovat olleet Keski-Suomessa keskimääräistä korkeampia – suurten järvien vedenpinnat vielä nousussa16.5.2022 11:26:54 EEST | Tiedote

Runsaslumisen talven jälkeen oli odotettavissa tavanomaista korkeampia kevättulvia. Kuukausi sitten ennustettiin pahempia tulvia verrattuna nykyiseen tilanteeseen. Tulvat ovat pääosin jo saavuttaneet huippunsa, mutta isojen järvien pinta on vielä nousussa. Tulva on kuitenkin voinut aiheuttaa tai tulee aiheuttamaan haittaa ja vahinkoa useiden järvien ranta-alueilla, varsinkin maataloudelle ja alimmille rantarakenteille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme