Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Ministeri Skinnari Brysseliin Afrikan ja Euroopan naapuruutta käsittelevään seminaariin

Jaa

Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari vierailee Brysselissä 9. lokakuuta. Ministeri pitää puheenvuoron Afrikan ja Euroopan naapuruutta käsittelevässä seminaarissa, jonka Suomi EU:n neuvoston puheenjohtajana järjestää yhteistyössä Bill ja Melinda Gatesin säätiön kanssa.

”Gates-säätiö on hyvä esimerkki siitä, kuinka kehitysyhteistyön toimintakenttä on muuttunut 2000-luvulla. Yksityisten säätiöiden, kuten terveys- ja opetusalalla toimivan Gates-säätiön, merkitys kasvaa. Puheenvuorossani tulen korostamaan innovaatioiden merkitystä ja vaihdan tästä myös ajatuksia kahdenvälisesti Gatesin kanssa”, kertoo ministeri Ville Skinnari.

Ministeri Skinnari käy matkan aikana myös kahdenväliset keskustelut EU:n ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkean edustajan Federica Mogherinin ja komissaariehdokkaiden Jutta Urpilaisen, Phil Hoganin ja Janez Lenarčičin kanssa.

”Kansainvälisistä kumppanuuksista vastuun ottava Jutta Urpilainen tulee olemaan erittäin tärkeä yhteistyökumppani koko hallituskauden. Suomi tukee EU:n tavoitetta uudistaa ja monipuolistaa yhteistyötä globaalin etelän kanssa. On hienoa, että olemme saamassa suomalaisen komissaarin vastaamaan tästä työstä”, sanoo ministeri Skinnari.

Irlantilainen komissaariehdokas Phil Hogan tulee vastaamaan kauppakysymyksistä ja slovenialainen komissaariehdokas Janez Lenarčič puolestaan humanitaarisesta avusta ja EU:n pelastuspalvelusta.

Lisätietoja: ministeri Skinnarin erityisavustaja Tiina Vainio, puh. 050 524 6559 sekä kehityspolitiikan yksikön päällikkö Katja Ahlfors, puh. 0295 350 191.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme