Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Suomi tukee Maailman terveysjärjestöä koronavirusepidemiaan vastaamiseksi

Jaa

Suomi tukee miljoonalla eurolla Maailman terveysjärjestön (WHO) toimintaa kehitysmaissa koronavirusepidemian vastaisessa työssä. WHO antaa asiantuntijatukea ja materiaaliapua erityisesti maille, joiden valmiudet vastata epidemiaan ovat heikot.

”Tavoitteena on hidastaa viruksen leviämistä kehitysmaihin ja vahvistaa maita, joilla on heikompi kapasiteetti viruksen havaitsemisessa, henkilöiden testaamisessa sekä sairastuneiden hoitamisessa ja heidän eristämisessään. Valmiuskapasiteetin vahvistamisella on myös pidemmän aikavälin vaikutus muiden tartuntatautien osalta”, sanoo kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari.

Maailman terveysjärjestön julkaiseman viimeisimmän tiedon mukaan koronavirus on levinnyt yli sataan maahan ja uusia, vahvistettuja tapauksia tulee esille päivittäin. WHO on julkaissut helmikuussa strategisen valmius- ja vastesuunnitelman (Strategic Preparedness and Response Plan), jossa järjestö arvioi, että globaali rahoitustarve ajanjaksolle 1.2.–30.4.2020 on noin 675 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria.

WHO on painottanut, että suojatarvikkeita tulee olla riittävästi, erityisesti terveydenhoidon työntekijöille. Lisäksi terveydenhoitohenkilökunnan koulutus on keskeisessä asemassa koronavirukseen vastaamiseksi, jotta se osaa ottaa näytteet hengitystietulehduksista kärsiviltä potilailta ja hoitaa koronavirukseen sairastuneita.

Varautumisen kannalta keskeistä on panostaa siihen, että maat tiedottavat oikea-aikaisesti, säännöllisesti ja läpinäkyvästi kansalaisilleen sekä mm. WHO:lle koronavirustilanteesta maassaan. Yksi keskeinen tavoite on tutkimus- ja kehitystyön sekä innovaatioiden käyttöönoton nopeuttaminen, mukaan lukien rokotteen kehittäminen, minkä osalta WHO tekee yhteistyötä tutkijoiden, lääketeollisuuden ja rahoittajien kanssa.

Lisätietoja: kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministerin erityisavustaja Kirsi Airio, puh. +358 50 574 1729 sekä yksikönpäällikkö Pasi Pöysäri, kestävän kehityksen ja ilmastopolitiikan yksikkö, puh. +358 50 309 8202.

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Kanavakatu 3 C, PL 481
00023 Valtioneuvosto

0295 350 000http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

UM: Valtioneuvoston periaatepäätös: kotiutuslentoja on mahdollista tukea24.3.2020 19:43:07 EETTiedote

Valtioneuvosto on koronaviruspandemian vuoksi tehnyt 24. maaliskuuta periaatepäätöksen, jonka pohjalta ulkoministeriö voi suunnitella kohtuuhintaisten kotiutuslentojen järjestämistä maista, joista matkailijoiden ei enää ole mahdollista palata Suomeen kaupallisilla yhteyksillä. Valtioneuvoston periaatepäätöksen mukaisesti kotiutuslentoja voidaan tukea enintään 4 000 000 eurolla.

UM: Suomen edustustot selvittivät: koulutus, yhdenvertaisuus ja Sanna Marin profiloivat Suomen näkyvyyttä ulkomaisessa mediassa vuonna 201923.3.2020 15:00:00 EETTiedote

Ulkoministeriön edustustoilta keräämä Suomi maailman mediassa -katsaus kertoo Suomen kansainvälisen medianäkyvyyden jatkuvan hyvällä tasolla. Loppuvuodesta hallituksen vaihtuminen ja Sanna Marinin nousu pääministeriksi herättivät poikkeuksellisen mediakiinnostuksen Suomea kohtaan. Aikaisempien vuosien tapaan muita keskeisiä Suomeen liitettyjä teemoja olivat koulutusjärjestelmä, tasa-arvo ja yhdenvertaisuus.

UM: Finlands beskickningar utredde: utbildning, jämlikhet och Sanna Marin gjorde Finland synligt i utländska medier 201923.3.2020 15:00:00 EETTiedote

Översikten Finland i utländska medier, som utrikesministeriet sammanställt av material från Finlands ambassader och konsulat, visar att Finland fortfarande framställs i positiv dager i utländska medier. Regeringsskiftet och valet av Sanna Marin till statsminister i slutet av året väckte exceptionellt stor uppmärksamhet i medierna. I likhet med tidigare år förknippades även temana utbildning, jämställdhet och jämlikhet med Finland.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme