Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten

Under de närmaste veckorna varierar vattenståndet i Västerfjärden mera än normalt på grund av broarbete (Österbotten)

Dela

Under de närmaste veckorna varierar vattenståndet i Västerfjärdens bassäng i Kaskö mera än normalt i juni på grund av Hundholmens brobygge. På byggarbetsplatsen vid Hundholmens bro i samband med regleringsdammen för Västerfjärden utförs bland annat svetsning och skärbränning i vattenlinjen från en flotte under de närmaste veckorna.

För att säkerställa arbetssäkerheten strävar man efter att sköta avtappningen via Västerfjärdens regleringsdamm under kvällen och natten och hålla dammen stängd under arbetsdagen.

På morgonen ställs målnivån för vattenståndet i bassängen till 10 centimeter lägre än den vanliga sommarnivån och under dagen stiger vattenytan i bassängen beroende på det inkommande vattenflödet.Om det inkommande vattenflödet från Närpes å är så stort att vattenytan stiger under arbetsdagen över 10 centimeter, måste dammluckorna öppnas, varvid arbetet på flotten avbryts.Vid stort inkommande vattenflöde måste dammluckorna hållas öppna hela dygnet.Arbetet som utförs i vattenlinjen uppskattas pågå 2–3 veckor om vattenföringen i Närpes å hålls på en låg nivå.

MPV-Infrarakenne Oy är entreprenör för Hundholmens bro och NTM-centralen i Södra Österbottens ansvarsområde för trafik och infrastruktur är beställare.NTM-centralen i Södra Österbottens ansvarsområde för miljö och naturresurser är innehavare av regleringstillståndet för Västerfjärdens bassäng.På basis av avtal sköter Metsä Board Oyj om regleringen.   

Nyckelord

Kontakter

Metsä Board Oyj
Fabriksdirektör Timo Rissanen, tfn 050 528 3988

MPV-Infrarakenne Oy
Petri Heino, tfn 0500 520 408

NTM-centralen i Södra Österbotten
Ledande vattenhushållningsexpert Katja Haukilehto, tfn 0295 027 794

Om

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten
Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten
Päätoimipaikka Seinäjoki: Alvar Aallon katu 8, PL 156
Vaasa: Wolffintie 35 | Kokkola: Pitkänsillankatu 15

0295 027 500http://www.ely-keskus.fi/etela-pohjanmaa

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus on monialainen, alueellinen toimija. Haluamme edistää alueemme elinvoimaa, kestävää kasvua ja hyvää tulevaisuutta sekä hyvinvointia ja sisäistä turvallisuutta. Hoidamme elinkeinoihin, ympäristöön ja liikenteeseen liittyviä tehtäviä asiakkaidemme eli ihmisten, yritysten ja yhteisöjen hyväksi. Teemme työtämme Etelä-Pohjanmaan lisäksi Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan alueilla ympäristö- ja liikenneasioissa.

ELY-keskusten valtakunnallisia tiedotteita voit lukea täältä: ELY-keskukset

NTM-centralen i Södra Österbotten är en branschövergripande, regional aktör. Vi vill främja livskraft, hållbar tillväxt, en god framtid samt välstånd och intern säkerhet i regionen. Vi sköter uppgifter i anslutning till näringslivet, miljön och trafiken för våra kunders, dvs. människors, företags och sammanslutningars bästa. Vi är verksamma utöver i Södra Österbotten även i Österbotten och Mellersta Österbotten i fråga om miljö- och trafikfrågor.

NTM-centralernas riksomfattande pressmeddelanden kan du läsa här: NTM-centralerna

Följ Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum