Messukeskus

Urheiluinnovaatioille ponnahduslauta GoExpo Winteristä

Jaa

GoExpo Winterin yhteydessä järjestetään uusi innovaatiokilpailu, jossa on mukana kuusi kotimaista start up -yritystä. Yritykset ovat esillä yhteisellä innovaatioalueella koko tapahtuman ajan, ja kilpailun voittaja valitaan pitchauksessa perjantaina 15.11. osana tapahtuman yleisöohjelmaa.

Innovations-kilpailu on tarkoitettu yrityksille, joilla on uudenlaisia tuotteita tai palveluita talvisiin olosuhteisiin ja liikuntaan, olipa lajina patikointi, laskettelu tai mikä tahansa urheilu- tai ulkoilumuoto. Yritykset ovat koko messujen ajan esillä innovaatio-alueella, mikä antaa niille mahdollisuuden kerätä tuotekehityksen tueksi palautetta kuluttajilta ja muilta alan yrityksiltä. Kilpailu käydään perjantaina 15.11. klo 14 pitchauksien muodossa. GoExpo Winterin kävijät voivat seurata kilpailun kulkua ja voittajan julkistusta Peak Performance Theatre -lavalla.

Kilpailussa mukana olevat yritykset:

Rentle on vuokraukseen perustuvan kestävän kulutuksen edelläkävijä. Rentlen innovatiivisella alustalla niin pienet kuin suuret vuokraamot saavat modernit työkalut liiketoiminnan pyörittämiseen Suomessa ja kansainvälisesti. Rentle tarjoaa vuokraamoille avaimet käteen ratkaisun, eli hoitaa niin inventaarion, sopimukset, maksut kuin varaukset. Kuluttajille tämä näkyy parempina ja moderneina ostokokemuksina niin verkossa kuin myymälässä.

Nosht tekee liikkuville ihmisille sopivaa ravintoa ja ratkaisuja, joiden avulla voi helposti kuljettaa energiaa mukana kovassakin vauhdissa. Valikoimassa on luonnonmukaista funktionaalista syötävää sekä ympäristöystävällisiä uudelleenkäytettäviä moderneja eväspusseja. Ei roskaruokaa vatsaan, eikä pakkausroskaa luontoon.

Urban arts academy on pohtinut kysymystä, voisiko skeitin tai laudan päällä lumella liukuessa samalla tanssia. Tuloksena syntyi tanssilauta, jota voi käyttää kadulla ja lumella. Vain trukkeja vaihtamalla voi samalla laudalla kruisailla kaupungilla taikka liukua mäessä, samalla tehden helppoja ja hauskoja tanssisteppejä. Katutanssi ja skeittaus ovat suurimpia nuorisokulttuureja maailmassa sekä kummatkin nykyisin myös Olympia-lajeja. Kynnys tanssilaudan kokeilemiseen on matala ja harrastajia on aina lapsista vanhempiin.

Boostbike älysähköpyörä on uusi ratkaisu kaupunkioloihin. Nykyaikaiset sähkömoottorit ovat erittäin tehokkaita, mutta ne ovat hyötysuhteeltaan parhaimmillaan täydellä teholla, jota ei käytetä kovin usein, varsinkaan kaupunkiliikenteessä. L7 Drive Oy:n kehittämällä rinnankytkentäteknologialla käytettävissä on aina akuston koko kapasiteetti. Patentoitu teknologia nostaa akun jännitteen moottorille sopivaksi reaaliajassa ja vain niin paljon, kuin on tarpeen kussakin ajotilanteessa. Näin saadaan paras hyötysuhde myös osakuormituksella, jota käytetään suurimman osan ajasta. Käyttöä tukee mobiiliapplikaatio, jonka avulla voi mm. seurata omia pyöräilyreittejään, tilata huollon ja lukita sähköavustusjärjestelmän, jos pyörä varastetaan.

Elämän-lämpömaski pitää lämpimässä kireässäkin pakkasessa. Keuhkojen pinta-ala on 50 kertaa suurempi kuin ihmiskehon pinta-ala yhteensä. Talvella ylläpidämme kehon lämpöä vaatetuksen avulla, mutta lämpö karkaa nopeasti hengityksen kautta. Elämän-lämpömaskin kenno varaa tämän hukkalämmön ja palauttaa sen sisäänhengityksen aikana. Nanokomposiittiteknologia takaa nopean lämmönvaihdon. Lämpömaski pitää kylmän loitolla ja pitää raajat lämpimänä. Maski sopii lasketteluun, pilkille, kelkkasafarille, varjoliitoon – mihin tahansa talviharrastukseen kovallakin pakkasella.

SportAnalytik selvittää lapsen liikunnalliset ominaisuudet liikuntatapahtumassa, johon kuuluu eri fyysisiä ominaisuuksia kartoittavia tehtäviä mukavassa ja kannustavassa ympäristössä. Tuloksia verrataan eri lajien vaatimuksiin, ja jokainen osallistuja saa henkilökohtaisen ominaisuus- ja urheilulajiraportin. Raporteista näkee lapsen ominaisuudet suhteessa muihin saman ikäisiin ja lajit, joissa hän pääsee parhaiten vahvuuksiaan käyttämään ja siten parhaiten motivoitumaan liikunnasta.

Raadissa bisness-maailman ja huippu-urheilun ammattilaisia

Raati koostuu sijoittamisen ja talviurheilun ammattilaisista. Matias Mäenpää on toiminut muun muassa kasvuyrittäjänä ja Visman toimitusjohtajana. Sittemmin hän on perustanut oman sijoitusyhtiön tukemaan startup-yritysten alkutaivalta. Raadin urheilijajäsen, entinen jääkiekkoilija Emma Terho on nykyään mm. Kansainvälisen Olympiakomitean, Suomen Jääkiekkoliiton hallituksen ja Suomen Olympiakomitean hallituksen jäsen. Smashin toimitusjohtaja Juuso Ilmelä on kokenut globaalin bisneksen tekijä, jolla on kokemusta eri teollisuuden aloilta sekä Suomesta että maailmalta. Hänellä on vahva näkemys start up -yrityksistä ja uusista teknologioista ja intohimona etenkin urheilu- ja hyvinvointiteknologiat.

GoExpo Winter Innovations

GoExpo Winter Innovations -kilpailu järjestetään Peak Performance Theatre -lavalla perjantaina 15.11. klo 14-15. Osallistujat pitchaavat sekä raadille että messukävijöille, ja voittaja julkistetaan kaikkien esitysten päätteeksi. Kilpailu toteutetaan yhdessä urheilu- ja liikuntateknologioiden kohtaamisalustan, Smashin, sekä Münchenin kansainvälisten talviurheilumessujen, ISPOn kanssa. Vuosittain järjestettävä ISPO on maailman suurin talviurheilualan ammattimessutapahtuma. GoExpo Winter Innovation -voittaja saa osaston tammikuussa 2020 järjestettävillä ISPO-messuille, mikä antaa voittajalle mahdollisuuden tuoda osaamistaan esille myös kansainvälisesti.

GoExpo Winter on aktiivisen talviharrastajan tapahtuma lumella, jäällä, luonnossa tai sisällä liikkuville. Tapahtuma järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 15.‒17.11.2019. Samaan aikaan GoExpo Winterin kanssa järjestetään pelitapahtuma GameXpo. Liput Messukeskuksen verkkokaupasta tai ovelta.

Lisätietoja:

Messukeskus, tiedottaja Riikka Luomanpää, 050 540 4231, riikka.luomanpaa@messukeskus.com
www.goexpowinter.fi
IG: goexpo_official
https://www.facebook.com/GoExpoWinter/
#goexpowinter2019

Kuvia edellisestä tapahtumasta median edustajien käyttöön: http://bit.ly/GoExpoWinter_2018

Lisätietoa median akkreditoitumisesta GoExpo Winter -messuille:
https://messukeskus.com/uutishuone/akkreditointi/

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää tekemällä kasvua kohtaamisista. Tarjoamme messuille, kokouksiin, kongresseihin ja muihin tapahtumiin 7 muuntautuvaa hallia, 40 erilaista kokoustilaa, 21 ravintolaa, uudistuneen tapahtumahotellin ja täydelliset tapahtumapalvelut. Messukeskus järjestää vuosittain 65 messutapahtumaa ja 1500 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu yli miljoona vierasta. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. We host 65 exhibitions and 1,500 meetings and congresses each year providing a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services. Over one million visitors take part in the events. | Messukeskus – A century in the centre of events 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Ääni tulee mukaan kuvaan valo- ja videokuvauksen tapahtumassa29.1.2020 08:13:08 EETTiedote

Erilaiset soundit pääsevät tänä keväänä aivan uudella tavalla kuuluviin Kuva & Ääni -messuilla, jonka sisältö laajenee äänitykseen sekä äänenkäsittelyyn- ja jakeluun. Kävijämäärältään pohjoismaiden suurimassa kuluttajille ja alan ammattilaisille suunnatussa valo- ja videokuvauksen tapahtumassa on esillä vaikuttava kattaus erilaista ohjelmaa, näyttelyitä ja uutuustuotteita. Tapahtuma järjestetään 28.2. – 1.3.2020 Helsingin Messukeskuksessa.

Suomen Ratsastajainliitto viettää 100-vuotisjuhlia näyttävästi GoExpo Horse -messuilla28.1.2020 13:54:56 EETTiedote

Suomen Ratsastajainliitto, SRL, viettää tänä vuonna 100-vuotisjuhlia. Juhlavuoden yksi tapahtuma on GoExpo Horsessa, jossa ratsastuksen harrastajilla on mahdollisuus päästä mukaan juhlahumuun. Liitto jalkautuu messuilla harrastajien pariin tuottaen heille kiinnostavaa ohjelmaa seminaarissa, tietoiskuissa ja klinikalla. GoExpo Horse järjestetään 28.2.-1.3. Messukeskuksessa Helsingissä.

VENEMESSUT TUO KESÄN KYMMENEKSI PÄIVÄKSI MESSUKESKUKSEEN28.1.2020 12:43:52 EETTiedote

Vene 20 Båt -messut on Pohjois-Euroopan suurin veneilytapahtuma ja järjestetään 7. – 16.2. Messukeskuksessa Helsingissä. Venemessuilla komeilee 500 venettä ja tarjolla on monipuolisesti veneilytarvikkeita ja -varusteita sekä kalastukseen ja vesiharrasteisiin liittyviä tuotteita. Kiinnostava ohjelma vie maailman merille, opastaa veneen valinnassa ja kunnostamisessa, kertoo parhaat veneilykohteet ja kalastajien vinkit. Messuilla pääsee kokeilemaan suppausta, sukeltamista ja merenneitouintia. Tänä vuonna on vahvasti esillä ympäristöasiat ja tarjolla paljon tieto aloitteleville veneilijöille.

Kansainvälinen kokonaisuus ja laadukas sisältö houkuttelivat Educa-messuille jälleen ennätysmäärän kävijöitä25.1.2020 17:26:06 EETTiedote

Kasvatus- ja opetusalan ammattitapahtuma Educa päättyi tänään Messukeskuksessa. Tapahtuman uusi kansainvälinen kokonaisuus sekä ajankohtainen ja laadukas sisältö houkuttelivat paikalle alustavien tietojen mukaan ennätysyleisön, 19 300 alan ammattilaista. Educa-messut järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä seuraavan kerran 29.–30.1.2021.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme