Messukeskus

Urheiluinnovaatioille ponnahduslauta GoExpo Winteristä

Jaa

GoExpo Winterin yhteydessä järjestetään uusi innovaatiokilpailu, jossa on mukana kuusi kotimaista start up -yritystä. Yritykset ovat esillä yhteisellä innovaatioalueella koko tapahtuman ajan, ja kilpailun voittaja valitaan pitchauksessa perjantaina 15.11. osana tapahtuman yleisöohjelmaa.

Innovations-kilpailu on tarkoitettu yrityksille, joilla on uudenlaisia tuotteita tai palveluita talvisiin olosuhteisiin ja liikuntaan, olipa lajina patikointi, laskettelu tai mikä tahansa urheilu- tai ulkoilumuoto. Yritykset ovat koko messujen ajan esillä innovaatio-alueella, mikä antaa niille mahdollisuuden kerätä tuotekehityksen tueksi palautetta kuluttajilta ja muilta alan yrityksiltä. Kilpailu käydään perjantaina 15.11. klo 14 pitchauksien muodossa. GoExpo Winterin kävijät voivat seurata kilpailun kulkua ja voittajan julkistusta Peak Performance Theatre -lavalla.

Kilpailussa mukana olevat yritykset:

Rentle on vuokraukseen perustuvan kestävän kulutuksen edelläkävijä. Rentlen innovatiivisella alustalla niin pienet kuin suuret vuokraamot saavat modernit työkalut liiketoiminnan pyörittämiseen Suomessa ja kansainvälisesti. Rentle tarjoaa vuokraamoille avaimet käteen ratkaisun, eli hoitaa niin inventaarion, sopimukset, maksut kuin varaukset. Kuluttajille tämä näkyy parempina ja moderneina ostokokemuksina niin verkossa kuin myymälässä.

Nosht tekee liikkuville ihmisille sopivaa ravintoa ja ratkaisuja, joiden avulla voi helposti kuljettaa energiaa mukana kovassakin vauhdissa. Valikoimassa on luonnonmukaista funktionaalista syötävää sekä ympäristöystävällisiä uudelleenkäytettäviä moderneja eväspusseja. Ei roskaruokaa vatsaan, eikä pakkausroskaa luontoon.

Urban arts academy on pohtinut kysymystä, voisiko skeitin tai laudan päällä lumella liukuessa samalla tanssia. Tuloksena syntyi tanssilauta, jota voi käyttää kadulla ja lumella. Vain trukkeja vaihtamalla voi samalla laudalla kruisailla kaupungilla taikka liukua mäessä, samalla tehden helppoja ja hauskoja tanssisteppejä. Katutanssi ja skeittaus ovat suurimpia nuorisokulttuureja maailmassa sekä kummatkin nykyisin myös Olympia-lajeja. Kynnys tanssilaudan kokeilemiseen on matala ja harrastajia on aina lapsista vanhempiin.

Boostbike älysähköpyörä on uusi ratkaisu kaupunkioloihin. Nykyaikaiset sähkömoottorit ovat erittäin tehokkaita, mutta ne ovat hyötysuhteeltaan parhaimmillaan täydellä teholla, jota ei käytetä kovin usein, varsinkaan kaupunkiliikenteessä. L7 Drive Oy:n kehittämällä rinnankytkentäteknologialla käytettävissä on aina akuston koko kapasiteetti. Patentoitu teknologia nostaa akun jännitteen moottorille sopivaksi reaaliajassa ja vain niin paljon, kuin on tarpeen kussakin ajotilanteessa. Näin saadaan paras hyötysuhde myös osakuormituksella, jota käytetään suurimman osan ajasta. Käyttöä tukee mobiiliapplikaatio, jonka avulla voi mm. seurata omia pyöräilyreittejään, tilata huollon ja lukita sähköavustusjärjestelmän, jos pyörä varastetaan.

Elämän-lämpömaski pitää lämpimässä kireässäkin pakkasessa. Keuhkojen pinta-ala on 50 kertaa suurempi kuin ihmiskehon pinta-ala yhteensä. Talvella ylläpidämme kehon lämpöä vaatetuksen avulla, mutta lämpö karkaa nopeasti hengityksen kautta. Elämän-lämpömaskin kenno varaa tämän hukkalämmön ja palauttaa sen sisäänhengityksen aikana. Nanokomposiittiteknologia takaa nopean lämmönvaihdon. Lämpömaski pitää kylmän loitolla ja pitää raajat lämpimänä. Maski sopii lasketteluun, pilkille, kelkkasafarille, varjoliitoon – mihin tahansa talviharrastukseen kovallakin pakkasella.

SportAnalytik selvittää lapsen liikunnalliset ominaisuudet liikuntatapahtumassa, johon kuuluu eri fyysisiä ominaisuuksia kartoittavia tehtäviä mukavassa ja kannustavassa ympäristössä. Tuloksia verrataan eri lajien vaatimuksiin, ja jokainen osallistuja saa henkilökohtaisen ominaisuus- ja urheilulajiraportin. Raporteista näkee lapsen ominaisuudet suhteessa muihin saman ikäisiin ja lajit, joissa hän pääsee parhaiten vahvuuksiaan käyttämään ja siten parhaiten motivoitumaan liikunnasta.

Raadissa bisness-maailman ja huippu-urheilun ammattilaisia

Raati koostuu sijoittamisen ja talviurheilun ammattilaisista. Matias Mäenpää on toiminut muun muassa kasvuyrittäjänä ja Visman toimitusjohtajana. Sittemmin hän on perustanut oman sijoitusyhtiön tukemaan startup-yritysten alkutaivalta. Raadin urheilijajäsen, entinen jääkiekkoilija Emma Terho on nykyään mm. Kansainvälisen Olympiakomitean, Suomen Jääkiekkoliiton hallituksen ja Suomen Olympiakomitean hallituksen jäsen. Smashin toimitusjohtaja Juuso Ilmelä on kokenut globaalin bisneksen tekijä, jolla on kokemusta eri teollisuuden aloilta sekä Suomesta että maailmalta. Hänellä on vahva näkemys start up -yrityksistä ja uusista teknologioista ja intohimona etenkin urheilu- ja hyvinvointiteknologiat.

GoExpo Winter Innovations

GoExpo Winter Innovations -kilpailu järjestetään Peak Performance Theatre -lavalla perjantaina 15.11. klo 14-15. Osallistujat pitchaavat sekä raadille että messukävijöille, ja voittaja julkistetaan kaikkien esitysten päätteeksi. Kilpailu toteutetaan yhdessä urheilu- ja liikuntateknologioiden kohtaamisalustan, Smashin, sekä Münchenin kansainvälisten talviurheilumessujen, ISPOn kanssa. Vuosittain järjestettävä ISPO on maailman suurin talviurheilualan ammattimessutapahtuma. GoExpo Winter Innovation -voittaja saa osaston tammikuussa 2020 järjestettävillä ISPO-messuille, mikä antaa voittajalle mahdollisuuden tuoda osaamistaan esille myös kansainvälisesti.

GoExpo Winter on aktiivisen talviharrastajan tapahtuma lumella, jäällä, luonnossa tai sisällä liikkuville. Tapahtuma järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 15.‒17.11.2019. Samaan aikaan GoExpo Winterin kanssa järjestetään pelitapahtuma GameXpo. Liput Messukeskuksen verkkokaupasta tai ovelta.

Lisätietoja:

Messukeskus, tiedottaja Riikka Luomanpää, 050 540 4231, riikka.luomanpaa@messukeskus.com
www.goexpowinter.fi
IG: goexpo_official
https://www.facebook.com/GoExpoWinter/
#goexpowinter2019

Kuvia edellisestä tapahtumasta median edustajien käyttöön: http://bit.ly/GoExpoWinter_2018

Lisätietoa median akkreditoitumisesta GoExpo Winter -messuille:
https://messukeskus.com/uutishuone/akkreditointi/

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskus järjestää vuosittain 65 messutapahtumaa ja 1500 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu yli miljoona vierasta. Messukeskuksen omistajayritys Suomen Messut Osuuskunta täyttää 100 vuotta vuonna 2019. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. Annually, 65 exhibitions and 1500 meetings and congresses are held at MessukeskusOver one million visitors take part in the events. The Finnish Fair Corporation, the company that owns Messukeskus Helsinki, celebrates its 100th anniversary in 2019. | Messukeskus – A century in the centre of events 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Helsinki Chemicals Forum’s five themes on chemicals safety selected for debate in the 2020 conference11.12.2019 19:31:15 EETPress release

The discussion topics of the 2020 Helsinki Chemicals Forum conference have this week been proposed by its international Programme Committee and validated by the Advisory Board. The next, twelfth Helsinki Chemicals Forum will be held in Messukeskus convention centre in Helsinki on 4 and 5 June 2020. Its partner, the European Chemicals Agency (ECHA), also offers chemical safety experts and journalists access to its own Conference in the same week, on 2 and 3 June.

Lääkäri 2020 uutuudet: digiteknologia, genomitieto ja uudenlaiset hoitomenetelmät11.12.2019 09:47:07 EETTiedote

Lääkäri 2020 on Suomen suurin lääkärien, lääkealan ja terveysalan vaikuttajien kohtaamispaikka ja vuoden tärkein lääkäreiden koulutustapahtuma. Näyttelyn oheisohjelma esittelee lääketieteen ja terveydenhoidon uusimmat ratkaisut. Aiheina ovat muun muassa hyvinvoinnin edistäminen mittaamalla ja genomitiedon avulla sekä uusien teknologioiden ja hoitomenetelmien hyödyntäminen terveydenhuollossa. Lääkäreille suunnattu Lääkäri 2020 -tapahtuma on avoinna 8.-10.1. Messukeskuksessa Helsingissä.

Matkamessujen ohjelmassa esillä vastuullisuus, maata pitkin matkustaminen ja partnerimaa Viro4.12.2019 08:00:00 EETTiedote

Pohjoismaiden suurimman matkailualan tapahtuman Matkamessujen ohjelman julkistus on aloitettu. Ohjelmassa näkyy entistä voimakkaammin vastuullinen matkailu. Myös Matkamessujen partnerimaa Viro on näyttävästi esillä ohjelmassa. Matkamessut järjestetään Helsingissä Messukeskuksessa 16.-19.1.2020. Matkailun trendit ja matkailun merkitys muuttuvassa yhteiskunnassa ovat voimakkaasti esillä Matkamessuilla. Matkailuteollisuus tuottaa 10 % maailman bruttokansantuotteesta ja työllistää maailmanlaajuisesti joka kymmenennen ihmisen, mutta turismin kasvaessa maapallon kestokyky on kuitenkin koetuksella. Kuinka vastuullisuus tulisi ottaa huomioon matkailuteollisuudessa? Onko vastuullisuus ja kestävyys muuttumassa ”uudeksi normiksi” matkailualalla? Matkailualan ammattilainen ja The Global Sustainable Tourism Councilin Ruotsin edustaja Jeppe Klockareson pohtii puheenvuorossaan matkailun haasteita, mahdollisuuksia, sekä Ruotsin #flygskam -ilmiötä Inspiration Stagella torstaina 16.1. kello 12.30. Samaa

Opiskelijoiden aktiivista osallistumista palkittiin Studia-messuilla3.12.2019 16:18:39 EETTiedote

Studia-messuilla jaettiin stipendejä aktiivisille ja ansioituneille lukiolaisille, jotka ovat tehneet huomattavaa työtä koulunsa toiminnan edistämiseksi. Messukeskuksen lahjoittamasta 4000 euron summasta jaettiin neljä stipendiä, jotka myönnettiin Jyväskylän Lyseon lukion Let’s Get Global -projektin kahdeksanhenkiselle ydinryhmälle, Helsingin normaalilyseon lukion opiskelijakunnan hallitukselle, Sysmän lukion opiskelijakunnan hallitukselle sekä Luostarivuoren Lyseon opiskelijakunnan hallituksen puheenjohtaja Kasper Vienanlinnalle. Lukiolaisten jatkokoulutustapahtuma Studia järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 3.–4.12.2019.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme