Kirkko Helsingissä

Useita Helsingin kirkkoja menossa remonttiin – mukana myös suosittuja vihkikirkkoja

Jaa

Helsingin seurakuntayhtymä on sitoutunut ylläpitämään historiallisesti arvokasta rakennuskantaansa. Tulevan kesän aikana erilaisia korjauksia on suunniteltu kymmeneen Helsingin kirkkoon sekä Malmin seurakuntatalolle.

Johanneksenkirkon julkisivu on 1,5 vuotta remontissa.
Johanneksenkirkon julkisivu on 1,5 vuotta remontissa.

Tänä vuonna korjauksia tehdään seuraavissa kohteissa:

 • Johanneksenkirkko
 • Suomenlinnan kirkko
 • Myllypuron kirkko
 • Laajasalon kirkko
 • Vanhakirkko
 • Puotilan kappeli
 • Lauttasaaren kirkko
 • Munkkivuoren kirkko
 • Roihuvuoren kirkko
 • Kampin kappeli
 • Merirastikappeli
 • Östersundomin kirkko

Johanneksen kirkon julkisivuremontti käynnistyi aiemmin tässä kuussa. Johanneksen kirkon julkisivujen kunnostustyöt kestävät arviolta 1,5 vuotta. Suomenlinnan kirkon urkujen vaihto ja kattoremontti toteutetaan 15.3.–31.10.2021.

Myllypuron kirkon katon ja julkisivujen korjaus, Vanhakirkon ulkopintojen maalaus, sekä Laajasalon kirkon julkisivun korjaustyöt käynnistyvät kesällä 2021. Puotilan kappelin esteettömyyttä parannetaan uusimalla kappelin hissi kesällä 2021. Lauttasaaren kirkon syksyllä 2020 alkanut peruskorjaus jatkuu edelleen.

Jo varmistuneiden kohteiden lisäksi kilpailutus on käynnissä Munkkivuoren kirkon kattoremontista, Roihuvuoren kirkon julkisivun korjausverkotuksesta, Kampin kappelin julkisivun huoltokäsittelystä ja Merirastikappelin kattoremontista.

Östersundomin kirkon ympäristöystävällisyyttä parannetaan vaihtamalla kirkon nykyinen lämmitysjärjestelmä maalämpöön. Samalla tämän Helsingin vanhimman kirkon katto tervataan.

Nyt kilpailutuksessa olevat remontit on tarkoitus toteuttaa tulevana kesänä.

Korjaustoimia tehdään kohteiden ulko- ja sisäpinnoilla, joten on mahdollista, että tulevan kesän aikana kirkkojen ulkoseinille ja sisälle tulee rakennustelineitä, suojamuoveja tai huputuksia. Tämä on hyvä huomioida, mikäli korjauskohteina oleviin kirkkoihin on suunnitellut tai varannut esimerkiksi vihkimisen.

Tarkempaa tietoa remonttien vaikutuksesta kirkkojen käyttöön saa seurakuntien toimistoista. Helsingissä on myös muita hienoja vihkikirkkoja, joista voit lukea lisää täältä.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Johanneksenkirkon julkisivu on 1,5 vuotta remontissa.
Johanneksenkirkon julkisivu on 1,5 vuotta remontissa.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kirkko Helsingissä
Kirkko Helsingissä
Kolmas linja 22 B
00530 HELSINKI

09 234 00http://www.helsinginseurakunnat.fi

Kirkko Helsingissä toimii helsinkiläisten kanssa ja helsinkiläisten parhaaksi uskon, rakkauden ja ympäristön puolesta. Kirkko Helsingissä muodostuu 20 ev.-lut. seurakunnasta, joista 17 on suomenkielistä ja kolme ruotsinkielistä. Helsingin seurakunnissa on noin 330 000 jäsentä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kirkko Helsingissä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme